به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه نوبت عصر روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سوال فاطمه ذوالقدر از وزیر آموزش و پرورش در مورد رشد بی رویه آموزشگاههای دانشگاهها و کتابهای کمک آموزشی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
سید محمد بطحائی وزیر آموزش و پرورش در ابتدای جلسه، تصریح کرد: در اوایل سال ۹۷ کارگروهی برای آسیب شناسی وضعیت کتب کمک درسی آموزشی و آموزشگاههای علمی تشکیل شد. در ابتدا مستندات هر یک از مجوزها، فرآیندها و انطباق آن با قوانین و مقررات را مورد بررسی قرار داد.
وی با تأکید بر لزوم گفتمان سازی در سطح جامعه برای حذف آموزشگاههای علمی آزاد و کتابهای کمک آموزشی، گفت: یکی از مشکلات ما جامعه است؛ جامعه از این روش غلط کوتاه نمیآید و همواره از این روش استقبال میکند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در آبان سال ۹۷ بخشنامه تعارض منافع ابلاغ شد، افزود: بر اساس آن مدیران و مشاوران وزارتخانه و مدیران مدارس اجازه تجویز کتب کمک درسی آموزشی و تدریس آنها را ندارند. ادارات آموزش و پرورش نیز مکلف به نظارت مستمر بر این موضوع شدند و اعلام شد اگر تخلفی در این زمینه مشاهده شود در هیئت تخلفات اداری بررسی خواهد شد.
بطحائی یادآور شد: اوایل آبان ماه سال ۹۷ برگزاری هر گونه آزمون در مدارس را ممنوع کردیم.
وی با تأکید بر اینکه تبلیغات گسترده در صدا و سیما و سایر رسانهها اقبال مردم به کتابهای کمک درسی و آموزشگاهها را تشدید کرده است، گفت: با آقای علی عسگری درباره کاهش حجم تبلیغاتی تلویزیونی صحبت داشتم و سه نامه به او ارسال کردم و تأکید کردم که این حجم از تبلیغات برخلاف مشی تربیتی وزارت آموزش و پرورش است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به نامه لاریجانی به مقام رهبری در این خصوص، تأکید کرد: صدا و سیما بالاخره اعلام کرد ۵۰ درصد تبلیغاتش را در مورد کتابهای کمک درسی کاهش داده است.
بطحائی تصریح کرد: کارگروه مذکور نیز جلسات مستمری برای برخورد با متخلفان دارد.
وی افزود: حجم فعالیت این آموزشگاهها نسبت به سال گذشته کاهش یافته و امیدوارم با حذف کنکور و یا متعادل شدن آزمونهای مراکز آموزش عالی بتوانیم شاهد حذف این شیوه باشیم.
وزیر آموزش و پرورش در واکنش به انتقادات نماینده مردم تهران در مورد موافقت وزارت آموزش و پرورش با چاپ کتابهای کمک آموزشی گفت: مجوز چاپ این کتب از وزارت ارشاد ارسال میشود.
بطحائی در خصوص فهرست کتابهای رشد نیز اظهار داشت: ۷ سال پیش برای استاندارد سازی کتابهای کمک آموزشی فهرست رشد ایجاد شد تا کتابهای معتبر در این فهرست قرار گیرند.
وی خطاب به نمایندگان تصریح کرد: خانوادهها به ما میگویند بچههای ما را برای کنکور آماده کنید و تست زنی به آنها یاد بدهید. همچنین در مدارس ابتدایی استفاده از هر گونه آزمون و کتب کمک آموزشی را ممنوع کردیم.
نظر شما