به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه ابتکار معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده امروز با حضور در نشست تخصصی مشاوران وزرا و دستگاهها در بخش بانوان نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با آرزوی قبولی طاعات گفت: امیدوارم بتوانیم از برکات این ماه استفاده کنیم، این ماه فرصتی برای بازنگری و تجدید نظر در بسیاری از اعمال و رفتار و انس معنوی با قرآن نه در حد شکلی و قرائت، بلکه تدبر در قرآن و استفاده از آموزههای آن در زندگی است.
وی ادامه داد: رمضان ماه بخشش است که انسان باید تمرین گذشت و ایثار را داشته باشد و امیدوارم آنچه در این یک ماه تمرین میشود هم در بعد معنوی و عرفانی و هم سبک زندگی، برای تمام سال همیشگی شود. نمایشگاه قرآن جایی برای تدبر است و امیدوارم همه از آن استفاده کنند.
ابتکار افزود: ارائه برنامههای سال ۹۸ در چارچوب سیاستها و پرداختن به بحث عدالت جنسیتی به صورت ویژه ضرورت دارد که از محوری ترین رویکرد دولت، بحث زنان و خانواده است. عدالت در مبانی انقلاب اسلامی ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و … دارد که باید سعی کنیم یکی از ابعاد عدالت جنسیتی است، محقق شود.
وی تصریح کرد: این عدالت از مفاهیم عمیق قرآنی و سیره ائمه (ع) و سپس قانون اساسی کشورمان دریافت میشود و این است که قوانین کشور از پیشرفتهترین قوانین جهان است. همچنین امام خمینی (ره) نیز در حوزه زنان نگرش ویژه داشت، علی رغم فشارهایی که برای محدودیت حضور به ایشان داشتند ولی با باورهای عمیق دینی و قرآنی به عنوان مجتهد زمان خود و ولی امر مسلمین در زمان خودشان، راه را برای مشارکت زنان در حوزه اجتماعی باز کردند. امام (ره) پایه گذاری بی نظیر برای حضور زنان در اجتماع داشتند و پیشرفت زنان در عرصه چهل ساله انقلاب مدیون امام خمینی (ره) و سپس مقام معظم رهبری و در کنار آن تابآوری و استقامت زنان ایرانی هستیم.
معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با تأکید بر اینکه ما مدیون زنان شهدا و جانباز و ایثارگران و مادران شهدا هستیم، گفت: آنها ریشههای ما هستند با تمام مشکلات و چالشهایی که وجود دارد. زنان با استقامت موجب پیشرفتهای قابل توجه شدند و این پشتکار موجب میشود تا ما با جدیت بیشتر پیگیر امور شویم.
وی با اشاره به شرایط تحریم و جنگ اقتصادی و ایستادگی مردم ایران مقابل هجمهها، بیان کرد: ما مسئولان با اعتقاد راسخ و جهادی به معنای واقعی، علمی، تخصصی و نگاه اعتدالی در پیشبرد بحث عدالت جنسیتی باید پیش رو باشیم.
وی بیان کرد: هنگامی درباره عدالت جنسیتی و شاخصهای ابلاغ شده بحث میشود، انتظار میرود شما به عنوان مشاوران امور زنان دستگاههای پیشرو اجرای شاخصها و پیگیری و تحقق و تغییرات شاخصها باشید.
ابتکار افزود: این شاخصها قابل بازنگری و انعطاف است و ضرورت دارد در این موضوع با اولویت حرکت کنید.
وی با اشاره به سهم ۳۰ درصدی زنان در پست مدیریتی و اجرایی کشور، گفت: بانوان توانایی حضور در این عرصه را در صورت داشتن وقت و انگیزه دارند. اما یک سال و نیم در این زمینه تلاش شده است، این مسئله اهمیت زیادی دارد و در برخی از حوزههای مدیریتی میتوان از نگاهها و رویکردهای مختلف بانوان استفاده کرد چنانکه برخی از دستگاهها خدمات ویژه به حوزه بانوان دارند که با استفاده از زنان میتوان با نگاه ویژه زنان به این عرصه توجه کرد.
وی با اشاره به اینکه ۱۱ دستگاه موفق به ثبت پست مشاور امور بانوان شده اند، بیان کرد: این نشان دهنده تثبیت این پست است و امیدواریم دیگر دستگاهها نیز تلاش کنند.
ابتکار با تأکید بر مشارکت غیردولتی و مدنی دستگاهها، بیان کرد: دستهایتان را برای همکاری باز کنید و سیاست بسته نداشته باشید. امیدوارم سال سخت بودجهای برای حوزه بانوان نداشته باشیم.
وی با اشاره به تفاهم نامههای منعقد شده این معاونت با دیگر دستگاهها در حوزه زنان افزود: این تفاهم نامهها نمایشی نیست بلکه در راستای هم افزایی و راهکاری برای استفاده از توانمندیها است.
ابتکار تأکید کرد: همه دستگاهها فعالیتهای علمی و منطقی خود در حوزه زنان را در رسانه ملی منتشر کنند.
بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با شعار «قرآن معنای زندگی» همزمان با ماه مبارک رمضان از ۲۱ اردیبهشت ماه تا ۴ خرداد ماه در مصلای حضرت امام خمینی (ره) در حال برپایی است.
نظر شما