دکتر غلامرضا اعوانی، رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره عملکرد و برنامه های سال آینده این موسسه گفت : این انجمن بیش از سی سال است که در راه اعتلای حکمت، فلسفه، عرفان ایرانی و اسلامی تلاش می کند و در طی این مدت صاحب نظران و اندیشمندان مختلفی از ایران و کشورهای مختلف در این راه با ما همگام بودند. از وقتی که وقتی که موسسه مستقل شده کارهای زیادی صورت گرفته است. نشستها و سخنرانیهای متعددی طی سالهای اخیر این موسسه برگزار کرده است.
روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی، همایش بین المللی کانت، همایش بین المللى هیدگر، نشست با سه فیلسوف هلندى، نشست عرفان و اخلاق، گارگاه علوم شناختى و نور و فلسفه، سخنرانی تیمائوس افلاطون با اجرای دکتر موسی اکرمی، نشست روز جهانی فلسفه،دعوت از آقاى سوئین برن، همکاری با کنگرة بینالمللی علم و دین از جمله فعالیتهایی بودند که طی سالهای اخیر این موسسه انجام داده است.
وی در مورد وضعیت ارائه نظریات و ابداعات جدید در حوزه فلسفه نیز گفت : البته کارهایی صورت گرفته اما خیلی جدی و چشمگیر نبوده و می توان گفت که کار خاصی در این حوزه صورت نگرفته است.
دکتر اعوانی تاکید کرد: این افت فلسفی مختص به اینجا نیست بلکه متاسفانه تصمیم گیرندگان اغلب به مسائل فلسفی توجه ندارند و حمایتی صورت نمی گیرد. ما اکنون در شرایط مناسبی نیستیم که بتوانیم کارها و پروژه های جدی را پیگیری کنیم حتی اجازه استخدام نیروهای جوان و جدید را هم نداریم.
دکتر اعوانی افزود : پنج سال است که پروژه تدوین و تصحیح آثار ابن سینا را در دست داریم. من پنج سال پیش این طرح را دادم که به مناسبت سال 86 سال که سال هزاره ابن سینا است این طرح منتشر شود و بتوانیم یک کنگره ای را برگزار کنیم . بعد از این همه سال دوندگی بودجه اش را تصویب کردند اما هنوز دریافتی نداشته ایم. تا کنون بالغ بر پنجاه میلیون تومان نسخه خطی آثار ابن سینا را خریداری کرده ایم.
وی همچنین درباره وضعیت آموزشی در این موسسه گفت : از لحاظ آموزشی توانستیم که سیستم دو استادی را برگزار کنیم و امتحان جامع داشتیم که سطح علمی دانشجویان را افزایش می دهد.
دکتر اعوانی امسال را سال مناسبی برای آثار فلسفی دانست که آثار قابل توجهی منتشر شدند و برخی از آنها در کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نیز مقام آوردند و نسبت به سال گذشته کتابهای خوبی هم چاپ شده است.
دکتر اعوانی ایران را یک کشور فرهنگی دانست که دارای نسل جوان و فاضل و دانشمندی است که می توانند کارهای مهمی را انجام دهند. فارغ التحصیل های زیادی داریم که می بایست در شاخه های مختلف علوم به کار گرفته شوند و این نیاز به سرمایه گذاری دارد.
وی مهمترین اقدام این موسسه را در سال 86 برگزاری کنگره بین المللی مولانا دانست و گفت : برنامه های مختلفی برای این سال داریم. تاسیس بنیاد مولانا و انتشار آثار مختلف درباره مولانا از جمله فعالیتهای ما هستند.
عرفان مولانا، انسان شناسی مولانا، جهان شناسی مولانا، مولانا در جهان امروز، تاثیر مولانا بر متفکران بعد از خود، نیازهای انسان معاصر و مولانا، مولوی و دیگران، نقد آثار و افکار مولانا، قرآن و حدیث در آثار مولانا، مسائل کلامی در آثار مولانا، دین شناسی و هستی شناسی در آثار مولانا و معرفت شناسی در آثار مولانا از عناوین مهمی است که در کنگره بین المللی مولانا مورد بررسی قرار خواهیم داد.
دکتر اعوانی همچنین گفت : در نظر داریم نیز همایشی به مناسبت دویستمین سال هگل همایشی با عنوان فنومنولوژی را برگزار کنیم. همچنین کنگره رفیعی قزوینی را برگزار و سه اثرش را نیز منتشر می کنیم.
وی در پایان گفت : امیدورایم که رشته دیگری را نیز در دوره دکتری راه اندازی کنیم.
نظر شما