علی باقری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: در ۶ سال گذشته مواردی از تب کریمه کنگو (CCHF) در گلستان مشاهده نشده است.
وی افزود: تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد است که به وسیله کنه منتقل می شود و در آسیا، اروپا و افریقا وجود دارد.
باقری گفت: برای شناسایی این بیماری از موارد محتمل و مشکوک که علائم این بیماری را دارند، نمونه گیری شده و به آزمایشگاه ویروس شناسی تهران فرستاده می شود.
وی تصریح کرد: در سنوات گذشته موارد محتمل از سوی پزشکان در گلستان شناسایی شده اما تاکنون نتیجه هیچ آزمایشی مثبت نبوده است.
باقری بیان کرد: از علائم این بیماری تب، خونریزی، استفراغ خونی، بثورات جلدی، خون در ادار، پایین آمدن پلاکت خون، بالا یا پایین بودن گلبول های سفید و غیره است.
وی با بیان این که حیوان آلوده سبب انتقال بیماری می شود، تأکید کرد: دامپزشکان، دامپروران، قصابها، شاغلان در کشتارگاهها و کسانی که به نحوی با دام سر و کار دارند در صورت تماس با ترشحات خونی و خونابه حیوان آلوده به بیماری مبتلا میشوند و البته انتقال بیماری از طریق خوردن جگر و گوشت خوب پخته نشده هم ایجاد شده است.
طبق گفته باقری اگر گوشت ۲۴ ساعت و امحا و احشام مانند جگر ۴۸ ساعت در یخچال بماند این ویروس از بین خواهد رفت.
باقری با بیان این که خونخواری کنه Hyalomma که آلوده به بیمار باشد، هم سبب بیماری می شود، گفت: اگر این کنه فردی را بگزد، چند روز بعد علائم آن مانند تب و درد عضلانی و تهوع و استفراغ بروز می کند و در مرحله بعدی بیماری خونریزی مخاط ها و پوست شروع خواهد شد.
نظر شما