به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله خجسته پور صبح یکشنبه در جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان سمنان به میزبانی استانداری با بیان اینکه پایه بسیاری از مسائل و مشکلات اقتصادی، فرهنگی و … در کشور مشکل اجتماعی است، تاکید کرد: آسیبهای اجتماعی از لحاظ عنوان، متعدد هستند اما مهمترین آنها اعتیاد، طلاق و حاشیه نشینی و فسادهای اخلاقی و… را میتوان نام برد که به هم متصل هستند.
وی با بیان اینکه یکی از راههای مقابله با آسیبهای اجتماعی درگیر کردن آحاد مردم با این مقوله به مثابه مشارکت مدنی است، افزود: پیش نیاز این امر، شناسایی دقیق محلات و معضلات آن برای توسعه فرهنگی و اجتماعی محسوب میشود.
معاونسیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان با بیان اینکه در گذشته محلات در شهرهای ما دارای هویت بودند و هر محله متولی خود را داشت، تاکید کرد: امروزه محلات به لحاظ بافت جمعیتی دچار تغییر شدند و به تبع آن هویت محلات دچار تغییر شد لذا تصمیمی که برای محلهای گرفته میشود لزوماً برای محلات دیگر قابلیت اجرایی ندارد، لذا باید برای هر محله نسخه خاص را داشت و بهترین کار استفاده از ظرفیت خود مردم است.
خجسته پور با بیان اینکه بهره گیری از ظرفیت همه مردم برای مدیریت محلات امکان پذیر نیست، لذا باید از گروههای مردمی سازمان یافته استفاده کنیم، گفت: انتظاری که از راه و شهرسازی و شهرداریها به طور مشخص میرود شناسایی دقیق محلات است.
وی افزود: گروههای مردمی سازمان یافته در برخی از استانها و شهرها به عنوان شرکتهای تسهیلگر نامیده میشوند که در استان فعلاً این ظرفیت وجود ندارد لذا برای معادلسازی باید از سازمانهای مردم نهاد غیر دولتی بهره گرفته شود چرا که ما معتقد هستیم باید خلأ به وجود آمده بین محلات با دستگاهها خدماتی را با استفاده از سمنها پر کرد.
معاون استاندار سمنان، گفت: برای مدیریت صحیح و برنامهریزی در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی در محلات همه مدیران باید به یک فهم مشترک برسیم و نباید از زاویه دید خود نگاه کنیم و لذا آموزش در تحقق این هدف امری ضروری است.
خجستهپور افزود: بعد از تشکیل سازمان مردم نهاد در محلات در گام اول باید شناسایی دقیق از اطلاعات جمعیتی و اطلاعات کامل محله انجام شود.
نظر شما