به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی جعفر سبحانی بعد از ظهر دوشنبه در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود در ماه رمضان که در مدرسه حجتیه برگزار شد، با بیان اینکه مفسران نباید در تفسیر اصطلاحات خود را به اصطلاحات قرآنی ارتباط دهند، افزود: مفسران جوان باید مراقب باشند که تفکرات ذهنی خود را با قرآن ارتباط ندهند زیرا این مسئله اساس تفسیر صحیح است.
وی با بیان اینکه لغزشهای مفسران زمانی شکل میگیرد که افکار خود را مبنای تفسیر قرار میدهند، افزود: زمانی که مفسران به تفسیر بر اساس افکار خود بپردازند دچار لغزش میشوند.
این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه جهاد قرآنی به معنای قتال نیست بلکه به معنای دفاع کفار و منافقین است، افزود: «جاهدوا» به معنی قتال با شمشیر نیست بلکه باید شر کافران و منافقان را از سر مسلمانان کم کرد که گاهی نیز ممکن است این کار با شمشیر انجام شود.
وی ضمن اشاره به برخورد تند پیامبر (ص) با منافقان، افزود: جهاد با منافق و کفار حالات مختلفی دارد گاهی باید به چهره منافق خندید و گاهی باید به تندی با آن برخورد کرد.
آیت الله سبحانی با بیان اینکه رحمه للعالمین دارای مراتبی است، افزود: برخورد تند پیامبر (ص) با منافقان مانعی بر سر عنوان رحمه للعالمین بودن ایشان نیست زیرا منافقان جسارتها و توطئههای عملی میکردند.
وی بیان کرد: خلیل ابن احمد از شاگردان امام صادق (ع) اولین کسی است که کتاب لغت را در زبان عربی نوشته است؛ وی در خصوص امام علی (ع) بیان میکند که دوستان ایشان از ترس، فضائل او را نگفتند و دشمنان او نیز از روی عداوت، از نشر فضائل او میترسیدند.
این مرجع تقلید گفت: با گذشت هزار و ۴۰۰ سال از شهادت حضرت علی (ع) شایسته بود که در حوزه علمیه قم مجلسی برای تجلیل از ایشان برگزار میشد زیرا امسال وارد چهارمین قرن از شهادت ایشان شدهایم.
وی ادامه داد: امام علی (ع) نیازمند تجلیل ما نیست بلکه ما باید قبل سخن گفتن از ایشان به مقامات معنوی برسیم تا بتوانیم فضائل ایشان سخن بگوییم.
آیت الله سبحانی با بیان اینکه مردم قدر علی (ع) را ندانستند، افزود: مقامات علی (ع) مسیحیان را شگفت زده کرده است و حتی برای ایشان دیوان شعر گفتند ولی متأسفانه مسلمانان آنچنان که باید قدر این امام را ندانستند.
نظر شما