پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۲ فروردین ۱۳۸۶، ۱۳:۵۲

مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار :

فقدان اطلاعات شفاف تصمیمات سهامداران را خدشه دار می کند

فقدان اطلاعات شفاف تصمیمات سهامداران را خدشه دار می کند

بیدختی گفت : عدم شفافیت اطلاعات مربوط به شرکتهای فعال در بورس موجب اتخاذ تصمیمات نادرست خریداران و فروشنگان سهام می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی بیدختی با بیان این مطلب افزود : در شرکتهای خارج از بورس، مدیران شرکت فقط به منافع سهامداران خاص، برنامه تولید شرکت، فعالیتهای عملیاتی و افزایش ظرفیت شرکت توجه می کنند در حالی که ورود به بورس شرایط خاص خود را می طلبد.

وی تصریح کرد : شرایط بازار سرمایه به گونه ای است که در برخی موارد با وجود توجیه پذیر بودن تصمیم مدیران یک شرکت ، با ابهام سهامداران و سرمایه گذاران مواجه می شود.

بیدختی اضافه کرد : با این که در برخی موارد مدیران یک شرکت 90 درصد برنامه خود را انجام می دهند ولی در مجمع به جای تقدیر و تشکر با گلایه های سهامداران راجع به ده درصد باقی مانده روبرو می شوند.

وی تصریح کرد : در حالی که سهامداران شرکتها به سود توجه خاصی دارند ، مدیران شرکتها باید بخشی از سود سهامدار را پرداخت کنند و به جای اختصاص همه سود به تامین هزینه طرحها با افزایش سرمایه و جذب سهامداران جدید بخشی از منابع مورد نیاز خود را مد نظر قراردهند.

مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد : بازار را باید مانند یک موجود زنده تصور کرد که بر اساس رفتارهای متفاوت واکنش نشان می دهد و فضای تصمیم گیری برای سرمایه گذاری در یک شرکت باید از ابعاد مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد .

وی عدم وقوع معامله بر اثر به توافق نرسیدن فروشنده و خریدار را ناشی از شفاف نبودن فضا و منتقل نشدن اطلاعات به خریداران، عدم معرفی صحیح و نحوه اطلاع رسانی و نیز وجود ابهامات متعدد توصیف کرد و گفت : برخی مدیران تنها شرایط شرکت را در نظر می گیرند در حالی که در بورس باید اطلاعات و برنامه های شرکت به سهامداران بالقوه معرفی شود.

بیدختی در ادامه توجه به تفاوتهای سهامدار کوتاه مدت و سهامدار بلند مدت را امری ضروری توصیف کرد و افزود : هر کدام از سرمایه گذاران عمده و جزء دیدگاههای متفاوتی برای سرمایه گذاری خود دارند در حالی که سرمایه گذار کوتاه مدت فقط به تقسیم سود ناشی از عملکرد (پرداخت شده ) و تغییرات قیمت سهم توجه می کند سرمایه گذار بلند مدت به اصلاح ساختار مدیریتی ، مالی و عملیاتی شرکت توجه دارد .

وی خاطرنشان کرد : در واقع سرمایه گذار بلند مدت امکان تصمیم گیری درباره اداره شرکت، اداره سرمایه گذاریها و وجوه نقد و امتیاز حضور درهیات مدیره را دارد، اما سرمایه گذار جزء از این امتیازات بی بهره است .

مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان یادآور شد : در زمانی که در بازار تصمیم گیری درباره تعیین قیمت معامله یک سهم انجام می شود ، در فضای شفاف و با اطلاعات کامل امکان تصمیم گیری مناسب وجود دارد و فقدان اطلاعات موجب تصمیم نادرست خریدار یا فروشنده می شود .

کد خبر 463060

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha