به گزارش خبرنگار مهر، در یکصد و چهل و پنجمین جلسه شورا بررسی تشخیص باغ یا غیر باغ بودن پلاک های ثبتی که از سوی کمیسیون ماده ۷ مناطق به شورا ارسال شده بود در دستور قرار گرفت.
در بررسی این پرونده ها موضوع ضوابط و معیار های تشخیص باغ بار دیگر مورد بحث قرار گرفت. یکی از پلاک های ثبتی به متراژ ۳۰۰ متر موضوع مورد بحث بود.
محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا گفت: در سند پلاک ثبتی مذکور قید باغ آورده شده و از این جهت این ملک باید باغ تشخیص داده شود.
سید حسن رسولی نیز با اشاره به متن قانون حفظ و گسترش فضای سبز مبنی بر فاقد شمولیت املاک زیر ۵۰۰ متر از موضوع تشخیص باغات گفت: این ملک متراژی کمتر از ۶۵۰۰ متر دارد و شمال معیار های تشخیص باغ نمی شود.
سالاری بار دیگر گفت: بر اساس اصلاحیه مجمع تشخیص مصلحت نظام این قید از قانون فوق برداشته شده است.
سید ابراهیم امینی که در این هنگام ریاست جلسه شورا را بر عهده داشت، خطاب به محمد سالاری خواستار رفع چند ابهام شد و گفت: این ملک ۳۰۰ متر مساحت دارد و هیچ درختی هم در آن وجود ندارد و مالک نیز مدعی شده از ۳۵ سال پیش درختی در آن وجود نداشته است و از طرفی هم مالک مدعی است دیوان عدالت اداری به نفع آنان رای مبنی بر عدم باغ را صادر کرده است. اینها مواردی است که نیاز به رفع ابهام دارد.
محمد سالاری در ادامه گفت: در جلسات گذشته شورا بعضاً املاک با مساحت های کمتر از ۵۰۰ متر نیز مورد بررسی قرار گرفته بود.
وی ادامه داد: از طرفی برطبق قانون این شوراها هستند که فقط مرجع تشخیص باغ یا غیر باغ بودن می باشد.
سالاری افزود: اولین و مهمترین معیار که همانا سند ملک نیز موید این امر است که قید باغ در آن آورده شده است.
در نهایت این پلاک ثبتی با رای اعضای شورا مرعا شد و قرار به بررسی در جلسات آینده گشت.
اما در ادامه بررسی پرونده باغات بررسی پلاک ثبتی که زمین مزروعی بود نیز با اعتراض برخی اعضای شورا مواجه شد.
زهرا نژاد بهرام گفت: شورا می بایست در حوزه کاری خود که همانا تشخیص باغ یا غیر باغ بودن پلاک های ثبتی است اقدام کند و نباید پرونده زمین های مزروعی در این خصوص مورد بررسی قرار گیرد.
زهرا صدر اعظم نوری نیز با ابراز گلایه از این موضوع گفت: رای به غیر باغ بودن یک زمین مزروعی باعث ساخت و ساز صد درصدی در آن می شود.
وی ادامه داد: اراضی مزروعی تکلیفشان مشخص است و نباید برای تشخیص باغ یا غیرباغ بودن به صحن شورای شهر تهران فرستاده شوند. املاک مزروعی یک ضابطه مشخص ساخت و ساز دارند و مالک بعد از استعلام از شهرداری و تشخیص مزروعی می تواند براساس همان ضوابط ساخت و ساز کند.
در بررسی پرونده باغات مطرح شد
از بررسی زمین های با متراژ زیر۵۰۰متر تا عدم بررسی زمین های مزروعی
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در بررسی تشخیص باغ یا باغ نبودن پلاک های ثبتی بار دیگر معیار ها و ضوابط تشخیص باغات را یاد آور شدند.
کد خبر 4631833
نظر شما