به گزارش خبرنگار مهر، حسن زحمتکش عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وضعیت بحرانی افت سطح آب زیرزمینی و وقوع حجم قابل ملاحظه کسری آب در آبخوان، به زیرساختهای فنی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی کشور خسارتهای جبران ناپذیری مانند فرو نشست و فروچاله تحمیل میکند و در بلندمدت منجر به از بین رفتن اراضی کشاورزی دشت و عدم امکان حیات خواهد شد.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه حجم آب ذخیره شده پشت سدهای بالادست دشت ورامین از رشد چشمگیری برخوردار شده است، بنابراین بهمنظور تعادل آبخوان و کاهش خسارات اکولوژیکی ناشی از افت سطح آب زیرزمینی، از اوایل سال جاری تاکنون با گشودن دریچههای سد ماملو، امکان انتقال ۳۳ میلیون مترمکعب آب به حوضچههای تغذیه آبخوان، پس از مدتها فراهم شد.
زحمتکش با برشمردن اثرات مثبت اجرای طرح تغذیه مصنوعی بر بیلان آبخوان در این شرایط گفت: امیدواریم در صورت ادامه رهاسازی مستمر آب از سد ماملو تا انتهای سال بتوانیم شاهد اثرات مثبت آن بر سرتاسر دشت ورامین باشیم.
سرپرست امور آب پاکدشت در پایان خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقهای تهران بهمنظور حفظ و حراست از منابع ارزشمند و استراتژیک آب زیرزمینی، علاوه بر روشهای سازهای مانند تغذیه مصنوعی، احداث بند روی مسیلها و رودخانهها از روشهای دیگری در قالب طرح تحول در مدیریت منابع و مصارف آب زیرزمینی با محوریت طرح احیا و تعادلبخشی بهره میبرد.
نظر شما