گروه سیاسی خبرگزاری "مهر" به منظور آگاهی بخشی به مخاطبان خود، گزیده ای از مهترین اخبار و رویدادهای این عرصه در نیمه نخست سال 86 را، مجددا منتشر می کند.
28 اسفند 1385
سفر دکتر احمدی نژاد به ارمنستان برای افتتاح خط لوله گاز ایران، ارمنستان
محمود احمدی نژاد دوشنبه 28 اسفند در راس هیاتی وارد منطقه مرزی نوردوز در خاک ارمنستان شد و مورد استقبال روبرت کوچاریان رئیس جمهوری این کشور قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به ارمنستان، خط لوله انتقال گاز ایران به ارمنستان 140 کیلومترطول دارد که 100 کیلومتر آن در خاک جمهوری اسلامی ایران و 40 کیلومتر آن در خاک ارمنستان واقع است . به گفته مسئولان این پروژه از طریق این خط لوله در مرحله اول بین 300 تا 400 میلیون متر مکعب گاز به ارمنستان انتقال می یابد.
این خط لوله در مرحله نخست روزانه یک میلیون متر مکعب گاز را از ایران به ارمنستان انتقال می دهد که به گفته مسئولان پروژه در ماه های آینده این میزان به 3 تا 4 میلیون متر مکعب افزایش خواد یافت ، قرار است از طریق این خط لوله در مرحله اول بین 300 تا 400 میلیون متر مکعب گاز به ارمنستان انتقال یابد. 85 درصد هزینه 33 میلیون دلاری خط لوله انتقال گاز ایران - ارمنستان را بانک توسعه صادرات ایران در قالب فاینانس و 15 در صد آن را ارمنستان متقبل شده است .
مراسم افتتاح این پروژه قرار بود ساعت 9 صبح برگزار شود که به دلیل شرایط بد جوی تا این ساعت به تاخیر افتاد .
امضای موافقتنامه همکاری ایران و ارمنستان در زمینه انرژی و آب
روسای جمهور ایران و ارمنستان در پی مذاکرات دوجانبه خود موافقتنامه های همکاری دو کشور را در زمینه های انرژی و آب به امضا رساندند.
روسای جمهوری ایران و ارمنستان بر توسعه روابط همه جانبه تاکید کردند
رئیس جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات مشترک هیاتهای بلند پایه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان که در حاشیه مراسم آغاز بهرهبرداری از خط لوله انتقال گاز ایران به ارمنستان، در منطقه مرزی "نوردوز" برگزار شد، با ابراز خشنودی از به ثمر رسیدن یکی از طرحهای همکاری میان دو کشور گفت: ایران و ارمنستان کشورهای همسایه و دوست هستند و به نتیجه رسیدن هر اقدام و همکاری مشترک دو کشور موجب افزوده شدن یک رشته دیگر به پیوندهای دو ملت خواهد بود.
دکتر احمدی نژاد وجود اراده قوی و عزم جدی در مسئولان دو کشور ایران و ارمنستان را برای گسترش روابط و مناسبات در همه زمینهها بسیار مهم دانست و افزود: مشکلات اداری و برخی موانع محدود دیگر همواره برای توسعه روابط وجود دارد اما این اراده قوی بر همه مشکلات غلبه خواهد کرد.
رئیس جمهور با اشاره به توانمندیهای فراوان جمهوری اسلامی ایران در زمینههای مختلف، آمادگی کشورمان را برای انتقال تجربیات و کمک به ارمنستان در بخشهای گوناگون از جمله انرژی ، احداث پالایشگاه، راه آهن، نیروگاه برق و همکاریهای مخابراتی و ارتباطی و صادرات اقلام مختلف به ارمنستان اعلام کرد.
روبرت کوچاریان رئیس جمهور ارمنستان نیز در این مذاکرات با قدردانی از حضور هیات بلندپایه ایرانی بر اهمیت روابط خوب با جمهوری اسلامی ایران برای کشورش تاکید کرد و گفت: نگاه ارمنستان به روابط با جمهوری اسلامی ایران مقطعی نیست بلکه ما در گسترش روابط خود با تهران مصمم هستیم و به این روابط نگاهی بلندمدت داریم.
رئیس جمهور ارمنستان با اشاره به نیازهای کشورش به منابع انرژی، خواستار همکاری با جمهوری اسلامی ایران در تامین این نیازها شد و افزود: ارمنستان خواستار استفاده از تجربههای ایران در زمینههای مختلف از جمله احداث پالایشگاه و نیروگاه برق و اتصال شبکه راهآهن ارمنستان به شبکه راه آهن ایران و همچنین همکاری با ایران برای تقویت زیرساختهای مخابراتی در ارمنستان است.
ایران و ارمنستان نیروگاه برق مشترک احداث می کنند
در حاشیه سفر یک روزه محمود احمدی نژاد رئیس جمهور به منطقه مرزی "نوردوز " ارمنستان، سند همکاری احداث و بهره برداری مشترک از نیروگاه های آبی برق در حاشیه رودخانه مرزی ارس به امضای وزرای نیروی دوکشور ایران و ارمنستان رسید . در این سند همکاری که پرویز فتاح و آرمن موسه سیان آن را امضا کرده اند، ایران و ارمنستان توافق کردند با احداث نیرو گاه مشترک آبی برق در حاشیه رودخانه مرزی ارس، همکاری های دو جانبه خود را گسترش دهند .
کنفرانس خبری مشترک احمدی نژاد و روبرت کوچاریان
دکتر احمدی نژاد رئیس جمهوری کشورمان پس از مراسم افتتاح خط انتقال گاز ایران به ارمنستان، در کنفرانس خبری مشترک با روبرت کوچاریان، بهره برداری از پروژه های مشترک بین ایران و ارمنستان را گامی در راستای تقویت و تحکیم بیشتر روابط بین دو کشور خواند و گفت: بعد از 15 سال، امروز شاهدیم که احداث پروژه انتقال گاز ایران به ارمنستان، باعث شده تا دولت و ملت هر دو کشور برای تقویت روابط مصمم تر از گذشته باشند.
رئیس جمهوری اسلامی ایران همچنین با بیان اینکه ما برای گسترش روابط بین دو کشور هیچ مانعی نداریم، خاطرنشان کرد: امروز ملت ایران از پیشرفت مردم ارمنستان بسیار خوشحال است، هر اتفاق سازنده ای در ارمنستان رخ دهد، باعث خوشحالی دولت و ملت ایران می شود که ما در تلاشیم در این زمینه گام های بیشتری را برداریم .
احمدی نژاد خاطر نشان کرد: توسعه همکاریهای دو جانبه را به نفع دو ملت و دولت و به نفع صلح در منطقه میدانیم.
به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه این نشست خبری، "روبرت کوچاریان" رئیس جمهور ارمنستان نیز در سخنانی، احداث خط لوله انتقال گاز ایران به ارمنستا ن را رخدادی تاریخی در صفحه روابط بین دولت کشور خواند و افزود: ارمنستان بعد از استقلال خود با مشکلات عدیده ای روبرو شده که بحران جنگ و اقتصاد از نمونه های بارز آن است.
روبرت کوچاریان تصریح کرد: خوشبختانه امروز همکاری بین ایران و ارمنستان به طور منظم در حال توسعه و پیشرفت است، در 15 سال پیش در مرز ارمنستان و ایران، به جز رد سیم خاردار هیچ چیزی دیگری وجود نداشت، ولی امروز به همت و تلاش دولت های هر دو کشور ، ما شاهد رد و بدل کالا و برقراری روابط اقتصادی آن هم نزدیک به 600 هزار تن کالا هستیم.
رئیس جمهور ارمنستان گفت: در ده سال پیش متاسفانه بین دو کشور ارتباط در زمینه انرژی وجود نداشت ولی در حال حاضر و با مذاکراتی که با آقای دکتر احمدی نژاد داشتیم به دنبال احداث نیروگاه سوم انرژی ، برق و آب هستیم.
در ادامه این نشست خبری، روبرت کوچاریان رئیس جمهور ارمنستان در پاسخ به سئوالی در خصوص ارزیابی همکاری های دو کشور گفت : امروز خوشبختانه ارمنستان دربخش های سیاسی و اقتصادی توانسته ارتباط مطلوبی را با دولت ایران برقرار کند و امروز ما در چارچوب همکاری های دو کشور، روابط سیاسی مطلوبی نیز داریم که بدنبال برقراری روابط سیاسی بیشتر نیز هستیم. هر دو کشور باید ضمن برقراری روابط سیاسی، مراقب باشند تا هیچ یک از کشورها در وجهه سیاسی دچار مشکل نشوند.
رئیس جمهور ارمنستان همکاری دو کشور را در حال حاضر بسیار مفید خواند و گفت: در ملاقات های مختلفی که با رئیس جمهور ایران داشته ام ، طرح های مختلفی مطرح شد که امیدوارم در زمانبندی های مشخص به اجرا درآید.
بهرهگیری از فناوری های نوین راهبرد اصلی وزارت دفاع در سال 86 است
سردار سرتیپ مصطفی محمد نجار تصریح کرد: در سال جدید با هوشمند سازی و ارتقاء کیفیت تجهیزات و تسلیحات دفاعی و بهرهگیری از فناوریهای نوین، توان دفاعی کشور و نیروهای مسلح را به نحو مطلوبی افزایش دهیم.
به گزارش خبرگزاری مهر ، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در آخرین روز کاری سال 1385 در جمع معاونین و مسئولان ارشد وزارت دفاع ، طی سخنان مبسوطی با اشاره به تایید طرح پیمان از سوی مقام معظم رهبری فرماندهی کل قوا بر ضرورت اجرای هر چه دقیق تر این طرح در سال 86 تاکید کرد و گفت: اقدامات انجام شده در وزارت دفاع در سال 85 در چارچوب طرح پیمان را موفق ارزیابی کرد و گفت: با اجرای طرح پیمان، کلیه اقدامات و برنامههای وزارت دفاع به صورت کاملا هوشمند، هدفمند و در چارچوب استراتژی از پیش تعیین شده انجام میشود.
سردار نجار با بیان اینکه خوداتکایی در صنایع دفاعی تحریم را بی اثر کرده است، تصریح کرد: تحریم های اعمال شده انگیزه و تلاش را در نزد نخبگان صنایع دفاعی برای طراحی و تولید سامانه ها و سلاح های جدید و کاملا بومی، صد چندان کرده است.
وزیر دفاع آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را در پاسداری ازحریم هوایی ، دریایی و زمینی نسبت به سالهای گذشته مطلوب تر توصیف کرد و افزود: با این آمادگی کسی جرات تعرض به این مرز و بوم را نخواهد داشت.
سردار نجار در ادامه گفت: تلاش خواهیم کرد در سال جدید با هوشمند سازی و ارتقاء کیفیت تجهیزات و تسلیحات دفاعی و بهره گیری از فناوری های نوین ، توان دفاعی کشور و نیروهای مسلح را نحو مطلوبی افزایش دهیم.
وزیر دفاع با تشریح تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای استقرار صلح، آرامش و ثبات در منطقه و جهان، هرگونه اقدامی را که موجب تصاعد بحران و ایجاد تنش در منطقه شود را در راستای خواست دشمنان پیشرفت، توسعه و امنیت منطقه دانست.
دیدار معاون وزیر خارجه با سفرای مقیم تهران
به گزارش خبرگزاری مهر، معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه صبح 28 اسفند با سفرای مقیم در تهران دیدار و آخرین مواضع جمهوری اسلامی ایران پیرامون برنامه صلح آمیز هسته ای کشور را تشریح کرد.
وی با اشاره به فرارسیدن سالروز ملی شدن صنعت نفت گفت: یک کشور عضو شورای امنیت ، زمانی ملی شدن صنعت نفت را تهدید صلح و امنیت بین المللی قلمداد کرد و قطعنامه ای را در شورا ارائه نمود و وقتی موفق نشد با کودتا و براندازی سعی کردند افکار خود را تعقیب نمایند.
دکتر عراقچی عملکرد و سابقه شورای امنیت در قضایای ملی شدن صنعت نفت ، تجاوز رژیم صدام به خاک ایران، بی تفاوتی شورا نسبت به استفاده گسترده سلاح های شیمیایی توسط ارتش صدام و ناتوانی شورای امنیت در قضه حمله رژیم صهیونیستی بر لبنان را تشریح و اقدامات فعلی شورای امنیت در قبال فعالیت های هسته ای صلح آمیز ایران را ناشی از استفاده ابزاری از این شورا توسط آمریکا و چند کشور غربی دانست.
وی با استناد به سخنان بولتن که گفته بود ما از شورای امنیت برای بسیج افکار عمومی استفاده نموده و آن را به عنوان یک ابزاری در جعبه ابزار خود قرار داده ایم، این سخنان را گواه و سندی شفاف بر ماهیت واقعی آمریکا نسبت استفاده ابزاری از شورای امنیت توصیف کرد.
معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه سپس با تشریح سابقه برنامه هسته ای ایران که بنیان آن در حدود 50 سال پیش و طی قرردادهای بین رژیم سابق و آمریکا گذارده به نقض توافقات متعدد و معتبر غربیها بویژه کشورهای آلمان، فرانسه و کانادا اشاره کرد.
وی اظهار داشت: تجربه عدم اطمینان به غربی ها و نیاز ایران به انرژی هسته ای که توجیهات اقتصادی فراوانی دارد سبب شد تا جمهوری اسلامی ایران به سمت خودکفایی در این زمینه حرکت کند.
عراقچی آنگاه به همکاری های گسترده و بی سابقه ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی پرداخت و با اشاره به دو سال و نیم مذاکرات با سه کشور اروپایی و تعلیق کامل فعالیت های هسته ای حتی تحقیق و توسعه در این زمان، پیش شرط غربی ها برای شروع مذاکره یعنی تعلیق ، را تجربه و آزموده ای دانست که دیگر هیچ منطق و مبنایی ندارد.
وی افزود: ایران چیزی فراتر از حقوق قانونی خود بر طبق معاهده عدم گسترش سلاح های هسته ای نمی خواهد و حاضر است که برای رفع آنچه که نگرانی های غربیها خوانده می شود همکاری کند.
عراقچی با اشاره به تایید کشورهای غیر متعهد و سازمان کنفرانس اسلامی اظهار داشت: که جامعه بین الملل و اکثریت کشورهای جهان در تبلور حق مشروع جمهوری اسلامی ایران در چارچوب ان پی تی موافق داشته و همواره ازآن حمایت کرده اند.
معاون وزیر خارجه ایران با اشاره به تلاش غربی ها برای تصویب یک قطعنامه جدید در شورای امنیت علیه ایران اعلام کرد که دو راه پیش روی شورای امنیت وجود دارد که یکی همکاری و حل مسائل ازطریق مذاکره و گفتگو بدون پیش شرط است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای چنین مذاکره ای اعلام کرده است. راه دوم مسیر مقابله و تصویب قعطنامه های جدید از سوی شورای امنیت است که آمریکا به دنبال آن می باشد و با پاسخ های متناسب ایران مواجه خواهد شد زیرا ملت ایران برای حفظ استقلال خود تاکنون هزینه های زیادی پرداخته و حاضر به گذشتن از حقوق حقه خود نخواهد شد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران برای هر دو مسیر همکاری و مقابله آمادگی کامل دارد و با توجه به سابقه پرداخت هزینه ها برای حفظ استقلال و حقوق خود، اکنون نیز حاضر به پرداخت این هزینه ها است.
ضمنا در این جلسه دکتر عراقچی با ارائه اسناد موافقتنامه های قبلی مربوط به همکاری هسته ای بین ایران و آمریکا و کشورهای غربی (آلمان، فرانسه، کانادا)، جزئیات آن را تشریح کرد.
29 اسفند 1385
تصویب آیین نامه واگذاری سهام به کارمندان دولت
در جلسه هیات وزیران که در این روز به ریاست محمود احمدی نژاد رئیس جمهور تشکیل شد، آیین نامه واگذاری سهام شرکت های دولتی به کارمندان دولت و کارگران و کارکنان همان شرکت ها به تصویب رسید.
بر این اساس این آئین نامه که در راستای اجرای ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص اصل 44 قانون اساسی تنظیم شده است ، به هر یک از کارکنان دولت، سهام شرکت های دولتی تا سقف صد میلیون ریال با تخفیف و به صورت اقساطی واگذار خواهد شد.
همچنین در راستای واگذاری سهام شرکت های دولتی برای پیاده سازی اصل 44 قانون اساسی، 5 درصد از سهام هر شرکت به کارگران و کارکنان همان شرکت واگذار خواهد شد. دستگاه های اجرایی موظف خواهند بود این مصوبه را در سال 86 اجرا کنند.
همچنین بررسی و تصمیم گیری درباره چگونگی واگذاری سهام به قشرهای دیگر از جمله بازنشستگان لشگری و کشوری و روستاییان به جلسات آتی هیات وزیران موکول شد.
نظر شما