فیاض بخش با اشاره به مصوباتی چون مصوبه خرداد ماه سال 84 در شورای انرژی کشور ، قانون برنامه چهارم توسعه، سند چشم انداز و مصوبه نمایندگان مجلس در ضرورت برخورداری از 20 هزار مگاوات برق هسته ای تا 20 سال آینده گفت: بر این اساس شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران اقدام به برگزاری دو مناقصه بین المللی برای ساخت دو نیروگاه جدید 1000 تا 1600 مگاواتی در کنار نیروگاه اتمی بوشهر خواهد کرد.
وی از تهیه اسناد این مناقصه طی مدت طولانی توسط کارشناسان سازمان انرژی اتمی ایران خبر داد و اعلام کرد: سهم مشارکت داخلی در بخش های مختلف از جمله طراحی ، تامین تجهیزات، ساختمان و سازه و بهره برداری از این نیروگاه 36 درصد است.
فیاض بخش ابراز امیدواری کرد در فضای هموار بین المللی و فرآیندی برنامه ریزی شده می توان برای ساخت نیروگاههای بعدی سهم مشارکت داخلی را از 36 درصد به حدود 88 درصد رساند.
به گفته وی اسناد این مناقصه به هفته آینده در روزنامه های انگلیسی زبان داخلی و بین المللی چاپ خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیمانکاران عمده بین المللی در جریان انتشار قریب الوقوع مناقصه قرار گرفته اند از ابراز تمایل تعدادی از پیمانکاران شرقی و اروپایی برای شرکت در این مناقصه خبر داد.
رئیس شرکت تولید وتوسعه انرژی اتمی ایران اعلام کرد: هیچ محدودیتی برای کشورهای مختلف در شرکت دراین مناقصه وجود ندارد و ایران از همه شرکتهای خارجی از جمله شرکت های آمریکایی برای حضور درمناقصه استقبال می کند .
وی هزینه ساخت هر نیروگاه هزار مگاواتی را بین یک میلیارد و 400 میلیون تا یک میلیارد و 800 میلیون دلار اعلام کرد و یاد آور شد: ساخت هر نیروگاه طبق استانداردهای بین المللی حدود 9 تا 11 سال به طول می انجامد.
فیاض بخش در پاسخ به اینکه آیا ایران با توجه به همکاری قبلی با روسیه اولویت ساخت نیروگاههای بعدی را نیز به این کشور خواهد داد ، گفت: اولویت را به بهترین شرکت کننده در مناقصه و بهترین پیشنهاد به لحاظ فنی ومالی می دهیم .
به گفته معاون سازمان انرژی اتمی موضوع سوخت نیز در اسناد مناقصه پیش بینی شده است.
وی در خصوص تامین سوخت نیروگاه های مورد مناقصه توضیح داد: با توجه به اینکه توان تولید سوخت اتمی در داخل کشور ایجاد شده است بخشی از سوخت این نیروگاهها را در داخل و بخشی از آن را از خارج تامین خواهیم کرد.
به گفته فیاض بخش ایران معتقد است حداقل برای دو نیروگاه اتمی ( از مجموع نیروگاههای مورد نیاز برای 20 هزار مگاوات برق هسته ای ) خودش می تواند تامین سوخت کند.
مدیر عامل شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص مناقصه مکان یابی برای ساخت نیروگاه برای تامین 20 هزار مگاوات برق هسته ای که رئیس سازمان انرژی اتمی در روزهای اخیر از آن خبر داده بود گفت: مناقصه مکان یابی برای این نیروگاهها در یک فراخوان اوایل اسفند ماه سال گذشته انجام شد و 35 شرکت داخلی برای آن اعلام آمادگی کردند.
به گفته وی در حال حاضر کارشناسان در حال بررسی درخواست مشارکت این 35 شرکت برای مکان یابی ساخت نیروگاهها هستند.
به گفته وی برای ساخت این نیروگاهها مناقصات بین المللی و داخلی برگزار خواهد شد.
معاون سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد که با توجه به شرایط بین المللی حاضر سرنوشت دو نیروگاه جدید به سرنوشت نیروگاه نیمه تمام بوشهر منجر نشود گفت: ما در بعد تکنیکال باید قرار دادها را به گونه ای تنظیم کنیم که ساخت آنها چندان تحت تاثیر تمایلات سیاسی قرار نگیرد و نقاط محکمی را در قرار دادهای پیش بینی کنیم که این خطر کمتر شود.
فیاض بخش در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ساخت نیروگاه داخلی 360 مگاواتی توضیح داد: طراحی ساخت این نیروگاه حدود 800 هزار نفر ساعت کار لازم دارد که در حدود 30 ماه وقت می برد. این پروژه صد درصد داخلی است البته ناظر خارجی هم برای آن در نظر گرفته شده است.
وی صرف زمان و هزینه بیشتر از معمول را برای ساخت این نیروگاه داخلی را طبیعی دانست و گفت: دانش فنی به دست آمده در ساخت این نیروگاه ارزش صرف زمان و هزینه بیشتر را دارد.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص تاکید مسکو بر دو ماه تاخیر در راه اندازی نیروگاه بوشهر گفت: تعویق دو ماهه در راهاندازی نیروگاه بوشهر را نمی پذیریم و معتقدیم پروژهای که سالها به تاخیر افتاده نباید برای تاخیری چند هفته ای قراردادی جدید نیاز ندارند. | |
به گزارش خبرنگار مهر احمد فیاض بخش معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران صبح امروز در کنفرانسی خبری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص مذاکرات اخیرش با طرفهای روسی بر سر تکمیل و راه اندازی نیروگاه بوشهر توضیح داد: مذاکرات اخیر در مسکو و تهران به پاراف ( تایید) قرار دادی بین ایران و روسیه در روز پنجشنبه گذشته 23/1/86 انجامید که قرار است هفته آینده به امضای قطعی طرفین برسد و بر اساس آن مسائل مالی و بانکی مورد اختلاس حل و فصل خواهد شد. وی در خصوص مشکلات بانکی میان ایران و روسیه بر سر نیروگاه بوشهر توضیح داد: در هر قرار دادی بین کارفرما و پیمانکار منشوری به عنوان پایه و اساس وجود دارد ، ما معتقدیم این منشور را نمی توان هر لحظه تغییر داد و دیدگاههای جدید به آن وارد کرد. فیاض بخش افزود: در قرار داد نیروگاه بوشهر که با روس اتم امضا شده است ، آمده است قرار داد نیروگاه بوشهر تابعه قوانین جمهوری اسلامی ایران است و این موضوع را در مذاکرات به طرف روسی بار دیگر یاد آور شد و طرف روسی نیز تا حدود زیادی این موضوع را پذیرفت. وی گفت: ایران درقرار داد نیروگاه بوشهر استثنانا در خصوص مسائل ایمنی خود را تابعه قوانین آژانس بین المللی انرژی اتمی و نظام ایمنی بین المللی می داند. به گفته فیاض بخش توافقات جدید میان ایران و روسیه ناظر بر تعویق زمان نیست. وی در پاسخ به مهر در خصوص تاکید مسکو بر دو ماه تاخیر در راه اندازی نیروگاه بوشهر گفت: ما معتقدیم پروژه ای که سالها به تاخیر افتاده است نباید برای تاخیری چند هفته ای قرار دادی جدید نیاز ندارند. فیاض بخش بار دیگر تاکید کرد: ما تاخیر دو ماهه را در راه اندازی نیروگاه نمی پذیریم و نیازی به مکتوب شدن این موضوع نیست. وی در خصوص ارسال سوخت نیروگاه بوشهر نیز توضیح داد : هفته آینده مذاکراتی در این زمینه در مسکو برگزار خواهد شد. فیاض بخش با بیان اینکه در چارچوب قرار داد و با توجه به پایان یافتن مهلت زمان ارسال سوخت تا مارس سال جاری میلادی ، زمان حمل سوخت فرار رسیده است ، گفت: فعلا زمان ارسال سوخت به مرحله بحرانی نرسیده است. وی گفت: در نامه ای که از فدراسیون روسیه به تهران رسیده است ارسال سوخت برای مدت کوتاهی به تعویق افتاده و در حال رایزنی برای حل موضوع هستیم. |
نظر شما