به گزارش خبرنگار مهر، حسن اکبری صبح پنج شنبه در جلسه شورای حفاظت منابع آب و کارگروه سازگاری با کمآبی در خراسانجنوبی اظهار کرد: یکی از مباحث مهم در بحث منابع آبی که همواره مورد بحث بوده موضوع روان آبها در خراسانجنوبی است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی بیان کرد: علاوه بر موضوع روان آبها هیچ مرجع علمی وجود ندارد که با استناد به آن بتوان گفت که با طرحهای آبخیزداری به طور دقیق میتوان کاهش سفرههای آب زیرزمینی را جبران کرد.
اکبری ادامه داد: در شهرستانهایی چون بشرویه و سرایان و دشتهای این منطقه برای جبران کاهش سطح آبهای زیرزمینی هیچ راهی جر کاهش برداشت نداریم.
وی سالهای متمادی خشکسالی به معنای تغییر اقلیم است، افزود: باید در راستای بهبود استفاده از منابع آبی از تجربه استانهایی چون کرمان و یزد در این زمینه استفاده کنیم چرا که این استانهای کویری اقدامات بسیاری مؤثری در بهرهوری آب داشتهاند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی اظهار کرد: در برخی از استانهای کویری و کم آب کشور در راستای بهرهوری منابع آب در فصل سرما در مدت ۶۰ روز چاههای آب را خاموش میکنند تا مجبور نباشند در فصل گرما و زمان نیاز گیاه به آب این کار را انجام دهند.
اکبری با اشاره به این موضوع که باید به جای اینکه در طول سال در برخی زمانها چاههای آب را خاموش کنیم، یادآور شد: این اتفاق باید در فصل سرما رخ دهد و اگر بخواهیم هیچ فشاری به کشاورزی در استفاده از منابع آبی وارد نشود هیچگاه به تعادل بخشی سفرههای آب زیر زمینی نخواهیم رسید.
وی گفت: پیشنهادات جهاد کشاورزی در زمینه حفاظت از منابع آب و طرح های سازگاری با کم آبی باید گاه مبتنی بر طرحهایی غیر از آبخیزداری باشد.
بیان پیشنهادات طرحهای جهاد کشاورزی در زمینه بهرهوری آب، موضوع روان آبها و نقش پوشش گیاهی در افزایش آن و تغییر فصل بارندگی در خراسانجنوبی در افزایش روان آبها و مدیریت روان آبها از موضوعات محل بحث در این شورا بود.
نظر شما