پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۱۴ فروردین ۱۳۸۶، ۱۲:۱۵

ضعف در گفتگوهای فرهنگی؛ حلقه مفقوده صلح جهانی

ضعف در گفتگوهای فرهنگی؛ حلقه مفقوده صلح جهانی

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: استاد دانشگاه سوریه طی مقاله ای با اعلام اینکه در گفتگوی تمدنها و فرهنگها باید به صورت مسالمت آمیز با یکدیگر گفتگو کرد، یادآور شد: جوامع انسانی باید با وجود اختلاف در افکار و مذاهب از گفتگوهای صلح آمیز استفاده کنند زیرا صلح هدف انسانها بوده و راهی برای رسیدن به غایت انسانی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، دکتر محمود عکام استاد دانشگاه سوریه طی مقاله ای با عنوان " گفتگوی فرهنگی و تمدنی در خدمت صلح" با بیان اینکه کلمه اساس گفتگو است، اظهار داشت: کلمه بر گفتگو تمرکز می کند و قصد گفتگو تنها صحبت کردن نیست بلکه قصد و هدفی معلوم دارد که باید شخص بر کلام دیگران صبر و جز در جای مناسب خود از آن استفاده نکند. یعنی به دیگری احترام بگذارد.

وی با اعلام اینکه کلمه از ویژگیهای انسان است که خداوند او را در زمین امین قرار داده، اظهار داشت: انسان ترکیب پیچیده ای دارد که مجموعه ای از امور ویژگیهای فطری مستقل او را تنظیم می کند. تکلم رکن مهم در انسان است که برای معرفی او به شمار می رود، زیرا انسان حیوانی ناطق است که ویژگیهای حیات مادی را داراست و تکلم و کلمات معنادار با استفاده از قدرت تعقل او را از سایر موجودات زنده متمایز کرده است.

دکتر عکام با تأکید بر اینکه فعل اصلی انسان برای تعامل با دیگران گفتگو است و بر اساس آن انسانها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، افزود: اسلام مانند دیگر ادیان  آسمانی بر اساس کلمه پایه گذاری شده است یعنی از طریق وحی آمد و مردم را از طریق تبلیغ و دعوت رسالت و صحبت به اسلام دعوت کرد.

استاد دانشگاه سوریه با تأکید بر اینکه اسلام با گفتگو آغاز شده است، تصریح کرد: اسلام از گفتگو با ملائک شروع و به گفتگوی انسانها با یکدیگر ادامه می یابد. اینک ما در جهان می بینیم که سازمانهای انسانی بین المللی و منطقه ای بر ضرورت دعوت به گفتگوی فرهنگها تأکید دارند . گفتگوی فرهنگی به بهترین دعوت کلامی با تأکید بر قبول دیگری تأکید می کند تا از ایجاد درگیری، دشمنی و کینه جلوگیری کند.

وی یاد آور شد: در گفتگوی تمدنها نیز باید گفتگو متناسب با تمدن صورت گیرد و احترام به دیگران که روند گفتگوهای آزاد است را باید در تعامل با یکدیگر رعایت و به صورت مسالمت آمیز با یکدیگر گفتگو کرد.

دکتر محمود عکام با تأکید بر اینکه گفتگو برای صلح و صلح برای اسلام پسندیده است، اظهار داشت: جوامع انسانی باید با وجود اختلاف در عقاید، افکار و مذاهب از گفتگوهای صلح آمیز استفاده کنند که آن برای فرهنگ و تمدن مناسبتر است. زیرا صلح هدف انسانها بوده و راهی برای رسیدن به غایت انسانی است.

وی در ادامه صلح جهانی را ضامن زندگی، آزادی فردی، آزادی بیان، حفظ مال، آبرو و دعوت به همبستگی خواند. 

کد خبر 465122

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha