۱۴ فروردین ۱۳۸۶، ۱۱:۰۵

جوابیه سفارت ایران در ژاپن به سرمقاله روزنامه سانکی :

در دکترین دفاعی ایران سلاح های کشتار جمعی جایگاهی ندارد / برنامه های هسته ای صلح آمیز ایران بومی است

در دکترین دفاعی ایران سلاح های کشتار جمعی جایگاهی ندارد / برنامه های هسته ای صلح آمیز ایران بومی است

نمایندگی کشورمان در توکیو در پاسخ به سرمقاله یک روزنامه ژاپنی تحت عنوان "باید از همکاری هسته ای ایران و کره شمالی جلوگیری کرد " ضمن اعتراض شدید به این مطلب با ارائه توضیحاتی به تنویر افکار عمومی پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه سانکی درشماره روز دوشنبه 26 مارس  در سرمقاله خود تحت عنوان " باید از همکاری هسته ای ایران و کره شمالی جلوگیری کرد"، مطالب خلاف واقع و نادرستی را در ارتباط با برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران و اهداف صلح آمیز آن به چاپ رسانده است که نه تنها اتهامات بسیار بی پایه ای را متوجه جمهوری اسلامی ایران نموده است، بلکه با روح و رسالت خبر رسانی که وظیفه هرنشریه مسئولیت پذیر می باشد نیزکاملا مغایر است .

سفارت جمهوری اسلامی ایران ضمن اعتراض شدید به این گونه فعالیتهای غیر واقعی و تکذیب مجددهرگونه همکاری و ارتباط هسته ای با کره شمالی، ارائه توضیحات ذیل رابا هدف تنویرافکار خوانندگان آن روزنامه و همه مردم محترم ژاپن ضروری می داند:

1- فعالیتهای علنی و کاملا شفاف جمهوری اسلامی ایران دربخش هسته ای و روند همکاریهای بسیار گسترده و مداوم آن با نهاد های بین المللی ذیربط و ازجمله آژانس بین المللی انرژی اتمی ،گواه روشنی برماهیت صلح آمیز فعالیتهای هسته ای آن می باشد. بازرسان آژانس تا کنون بارها از این مراکز دیدارو همه امور نیز تحت نظارت کامل آژانس قراردارد. از طرفی گزارشات آژانس و مواضع مدیر کل آن  نیز بر عدم وجود هیچگونه انحراف در این فعالیت ها تاکید دارند.

2- بر خلاف اتهام مطرح شده دراین سرمقاله ، که به اشتباه مدعی  است همه کشورها نسبت به اهداف هسته ای جمهوری اسلامی ایران سوء ظن دارند ، باید گفت برعکس اکثریت قریب به اتفاق کشورهای جهان متقاعد شده اند که برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی ایران دارای ماهیتی کاملا صلح آمیزبوده واین کشورصرفا خواهان بهره برداری ازانرژی هسته ای صلح آمیز می باشد. حمایت اخیر کشورهای عضوجنبش عدم تعهد به عنوان  بزرگترین ساختار بین المللی بعد از سازمان ملل از برنامه هسته ای صلح آمیزجمهوری اسلامی ایران گواه کاملا آشکاری براین واقعیت است .

3- نویسنده مقاله مدعی شده است که جمهوری اسلامی ایران به دلیل ماهیت مذهبی آن ممکن است بدنبال توسعه سلاح هسته ای باشد . باید صریحا عنوان نمایم که این اظهارات نیز متاسفانه ناشی ازکم اطلاعی نویسنده ازمحتوی و دیدگاههای اسلامی است . برعکس ادعای فوق ، یکی از عوامل مهم که جمهوری اسلامی را از رفتن به مسیر هسته ای شدن برای مصارف غیر صلح آمیز بازمی دارد ،همین آموزه های دینی و اسلامی است . اسلام به طورکامل با هر نوع سلاح های کشتارجمعی مخالف بوده و در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران نیز هیچ جایگاهی برای سلاح های کشتار جمعی وجود ندارد. 

4- جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مستقل و مسئولیت پذیر همواره برضرورت تقویت ساختارها و مقررات بین الملی تاکید داشته ومعتقد است آنچه جامعه بین المللی را با خطرمواجه می نماید، اقدامات غیر قانونی وخارج از معیارها و عرف شناخته شده جهانی است .به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران دفاع ازمقررات NPT  را یک ضرورت و وظیفه بین المللی دانسته و برآن اصرار دارد.طبعا دفاع ازحقوق ملتها دراستفاده صلح آمیز ازانرژی هسته ای که صریحا در NPT مورد تاکید قرار گرفته است ، گام مهمی درتقویت این مقررات است .

5- همانگونه که بارها اعلام شده است، برنامه های هسته ای صلح آمیزجمهوری اسلامی ایران حاصل تلاشها وپیشرفتهای علمی و فنی دانشمندان جوان و متخصصان این کشور و دارای منشایی کاملا داخلی می باشد .بنابراین مجددا تاکید می گردد که هیچگونه همکاری و ارتباطی درزمینه هسته ای بین جمهوری اسلامی ایران و هیچ کشورخارجی وازجمله کره شمالی وجود ندارد.تکراراین ادعاهای بی اساس که صرفا بر پایه پاره ای گمانه زنی های واهی و مغرضانه معدودی ازکشورها صورت می گیرد، مایه تعجب می باشد.

6- به طورطبیعی کمترین انتظارازیک نشریه حرفه ای همچون سانکی این است که درارائه تحلیل ها ونقطه نظرات خود ، واقعیات جهانی را آنگونه که هست مد نظر قرار داده و درانجام رسالت خطیر اطلاع رسانی  اصل بیطرفی را کاملا مراعات نماید

کد خبر 465134

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha