به گزارش خبرنگار مهر، معصومه پرندوار پیش از ظهر سه شنبه در جلسه شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی استان تهران، که با حضور علیخانی، مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری، مروستی، مدیرکل امور اجتماعی استانداری، مقصودیفر، مدیرکل ثبت احوال استان و سایر اعضا در محل استانداری تهران برگزار شد ضمن اشاره به لزوم ساماندهی آرامستانهای روستاهای استان، اظهار داشت: دستورالعمل ایجاد و ساماندهی آرامستانها و غسالخانههای روستایی را پس از نیازسنجی لازم به فرمانداران و دهیاران سطح استان ابلاغ کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه این مهم، بدون تردید در ثبت آمار مرگ و میر در همه نقاط استان تهران، نقش مؤثری خواهد داشت افزود: فرمانداران و دهیاران باید با تشکیل جلسات منظم، نسبت به بررسی و ارائه آمار و مستندات دقیق از وقایع چهارگانه اقدام کنند و همچنین در زمینه ارائه آمار مهاجرت و جابه جایی جمعیت و تحرک در روستاها که از اهمیت قابل توجهی برخوردار بوده، به رغم نداشتن تکالیف قانونی از سوی دهیاران در این باره، این آمادگی وجود دارد تا بتوانیم نسبت به ثبت این وقایع به ثبت احوال کمک کنیم.
پرندوار، تصریح کرد: با توجه به حساسیت امر ثبت وقایع چهارگانه، پیشنهاد ما این است که در راستای حصول به منابع آماری دقیقتر، نسبت به ایجاد کارگره تحقیقاتی در این باره اقدام شود.
مدیرکل دفتر روستایی استانداری تهران، یادآور شد: یکی از مشکلات عمده حوزه روستایی، بحث اقامتهای کوتاه مدت خوشنشینان و مرفهنشینان در مناطق روستایی است که در کنار حاشیهنشینی در روستاها، نایزمند رسیدگی خواهد بود.
وی گفت: به دنبال انعقاد تفاهمنامهای مابین دفتر روستایی و امور شوراهای استانداری و اداره کل کتابخانههای استان هستیم و به عنوان نمونه، از میان ۴۵۷ دهیاری در سطح استان تهران، تنها ۳۰ کتابخانه روستایی در روستاها وجود دارد که این رقم در برابر جامعه حدوداً، ۸۵۰ هزار نفری روستایی استان، بسیار ناچیز بوده و نیازمند بازنگری در حوزه فرهنگی است.
پرندوار تصریح کرد: باید رقم کمتر از ۱۰ درصدی کتابخانهها در روستاهای استان را افزایش داده و نسبت به ارتقا سرانه مطالعه در این جوامع، اهتمام داشته باشیم.
وی عنوان داشت: بر همین اساس در نظر داریم تا با استفاده از ساختمانهای بلااستفاده دولتی در روستاها و تجهیز آن، بالغ بر ۳۰ کتابخانه در سال جاری در روستاهای استان ایجاد کنیم.
نظر شما