۱۴ تیر ۱۳۹۸، ۲۰:۱۶

تجلیل از «حداد عادل» در اختتامیه هفدهمین جشنواره قلم زرین

تجلیل از «حداد عادل» در اختتامیه هفدهمین جشنواره قلم زرین

جشنواره «قلم زرین» با تقدیر از «حدادعادل» به عنوان چهره پیشکسوت اهل قلم و اعلام برگزیدگان و شایستگان تقدیر این جایزه به پایان ایستگاه هفدهم رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم پایانی هفدهمین جشنواره «قلم زرین» در باغ کتاب با حضور شاعران، نویسندگان و اهالی قلم و فرهنگ و توسط انجمن قلم و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.

محسن پرویز رئیس انجمن قلم ایران دلیل وقفه چند ساله عدم برگزاری این جشنواره را نداشتن بودجه ثابت دانست و گفت: انجمن قلم بودجه ثابت ندارد و باید حمایت شود، جشنواره را در دوره‌های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با چند سال وقفه در برگزاری آن و بودجه‌ای که افزایش پیدا نکرده، حمایت کرده است. نهاد کتابخانه‌های عمومی هم البته کمک حال بوده است و این باعث شده تا ما جشنواره را مستدام نگه داریم. ناگفته نماند که این کمبود بودجه تا جایی ادامه پیدا کرد که مراسم پایانی جایزه قلم زرین با تقدیر از پیشکسوت حوزه قلم در یک جا برگزار شود.

برای ادب و زبان فارسی، باید هزینه کرد

فتح‌الله مجتبایی عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی تصریح کرد: قلم و کتاب قداست تنزیلی برای ما دارد. امیدوارم انجمن قلم، انجمنی باشد که این قداست تنزیلی را حفظ کند و به کمال برساند. برای حفظ بنیاد فرهنگ و ادب و زبان فارسی، باید هزینه کرد و این چیزی نیست که با آن بتواند درآمدی درآورد بلکه باید برای آن خرج کرد. چون ما در جهان با زبان‌مان و فرهنگ‌مان است که شناخته شده‌ایم. در طول این سال‌ها حتی عده‌ای برای این زبان عمرشان را خرج کرده‌اند.

حال دوره آبادانی این انقلاب است

وی خود را شاگردی ۹۰ ساله دانست و افزود: من در ۹۰ سالگی شاگردی می‌کنم و هرچه بیشتر جلو می‌روم می‌بینم که ندانسته‌هایم بیشتر است. باید به این مساله توجه شود که با جوان‌ها نیز همفکری و همدردی کنیم. هر انقلابی دو دوره دارد که یکی دوره تهدید آنچه که پیش از آن بوده است و یک دوره، دوره آبادانی است و حال دوره آبادانی این انقلاب است و ما باید در این راستا جوانان را جذب کنیم نه دفع و با آن‌ها گفت‌وگو کنیم.
فاضل نظری رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دیگر کسی بود که درباره غلامعلی حداد عادل سخنانی را ارائه کرد. او گفت: دوست داشتم درباره ترجمه شعر به شعر حداد عادل خصوصاً ترجمه اشعار عربی صحبت کنم. اما فقط باید این را بگویم که دیده‌ام متونی که ایشان ترجمه کرده‌اند در حالی که کوتاه‌تر شده است، اما معنای وسیع‌تری پیدا کرده است.

حداد عادل مظهر ادبیات فارسی در روزگار ماست

محمدرضا ترکی، عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران غلامعلی حداد عادل را از استوانه‌های مهم تشکیل آموزش و پرورش بعد از انقلاب دانست و گفت: او کسی که بیشترین حق را در آموزش و پرورش ما دارد و نمود و مظهر ادبیات فارسی در روزگار ما است. در واقع خیلی از دشمنی‌ها با او هم برای همین است. فقط به این خاطر که در روزگار ما نماد زبان فارسی غلامعلی حداد عادل است.

حداد عادل: عشق من زبان فارسی است

سپس نوبت به غلامعلی حداد عادل رسید تا در مراسم بزرگداشت خود سخنرانی کند. او در حالی که این مراسم را لطف و مرحمت انجمن قلم دانست اظهار کرد: من از روز اول عضو این انجمن بودم و در سال‌های اخیر هم سمتی در هیأت مدیره به بنده واگذار شده اما هیچ وقت فکر نمی‌کردم که در این مراسم‌ها نامی از من برده شود.

وی ضمن تشکر از معلمان و استادان خود و خانواده‌اش و همچنین بیان خاطراتی از آخرین لحظات حیات پدرش نکته‌ای درباره زبان فارسی را مطرح کرد و گفت: کار اصلی من فلسفه است و من هیچ گاه در دانشگاه معلم رسمی زبان و ادبیات فارسی نبوده‌ام اما در زندگی عشق من زبان فارسی است. من معتقدم یک سیستم فرهنگی وجود دارد که باید حفظ شود و این زیست بوم فرهنگی یکی دین است و دیگری زبان فارسی.

زبان فارسی هیچ‌کم از زبان انگلیسی ندارد

حداد عادل زبان فارسی را زبان دوم عالم اسلام دانست و بیان کرد: ما اگر زبان‌مان از دست برود، هویت‌مان از دست می‌رود. در طول تاریخ زبان‌های محلی و قومی مختلفی داشتیم که هیچکس نباید با آن‌ها عناد کند با این وجود اما در طول تاریخ همه اقوام علم و ادب را با زبان فارسی مبادله می‌کردند. من باورم این است که توانایی‌های زبان فارسی هیچ چیز از زبان انگلیسی کمتر نیست در صورتی که به آن دل ببندیم.

در بخش بزرگداشت از غلامعلی حداد عادل هدایایی که از نهادها و سازمان‌های مختلف رسیده بود، به ایشان اهدا شد و همچنین از او تقدیر به عمل آمد.

گفتنی است در این مراسم رحیم مخدومی دبیر هفدهمین جشنواره قلم زرین بیانیه هیأت داوران را قرائت کرد و سپس بخشی از برگزیدگان این جشنواره معرفی شدند که انتشارات شهرستان ادب با دو کتاب تقدیری و دو کتاب برگزیده به عنوان ناشر برگزیده معرفی شد.

در بخش شعر بزرگسال دو کتاب «آنجا که نامی نیست» و «از پیله تا پروانگی» به عنوان اثر برگزیده معرفی شدند.

در بخش نقد و پژوهش دو کتاب «بومی سازی رئالیسم جادویی در ایران» و «سنجش منابع تاریخی شاهنامه» به عنوان اثر برگزیده معرفی شدند.

در بخش رمان بزرگسال دو رمان «پس از بیست سال» و «باران تمشک» مشترکاً شایسته تقدیر معرفی شدند.

در بخش داستان کودک و نوجوان از میان ١٩٢٩ کتاب چاپ شده در سال ٩٧ سه اثر نامزد شدند که اثری برگزیده شناخته نشد اما از رمان «خواب پلنگ» نوشته هادی حکیمیان تقدیر به عمل آمد.

در بخش شعر کودک و نوجوان نیز اثری برگزیده شناخته نشد اما دو کتاب «آبنبات گنده» و «باید تو را پیدا کنم» مشترکاً مورد تقدیر قرار گرفتند.

کد خبر 4658546

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علیرضایونس زاده حقیقی IR ۰۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۶
      0 0
      سلام. آئین اختتامیه هفدهمین جشنواره قلم زرین به نحو احسن برگزار شد و بدین وسیله از انجمن قلم ایران تشکر و قدردانی می نمایم.