۱۷ فروردین ۱۳۸۶، ۱۰:۲۴

در پی ممنوعیت استفاده از بلندگو برای پخش اذان در یکی از مساجد موریتانی عنوان شد:

ممنوعیت پخش نوای اذان تهدیدی برای هماهنگی اجتماعی است

مسلمانان و غیر مسلمانان موریتانی نسبت به ممنوعیت استفاده از بلندگو برای سردادن بانگ اذان اعتراض کرده و هشدار دادند که این امر هماهنگی اجتماعی در این کشور آفریقایی را به خطر می اندازد .

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، فؤاد اوتین رئیس شورای شهروندان مسلمان موریتانی گفت: مسلمانان هرگز نسبت به ساخت و فعالیتهای سایر اماکن نیایش معترض نبوده اند، به طور مثال مسلمانان هیچگاه از چینی ها نمی خواهند که سنتهای آتش بازی خود را در جشنهای دینی متوقف کنند یا کلیساها از به صدا درآوردن ناقوس خود جلوگیری کنند، بنابراین چرا ما باید از سردادن بانگ اذان منع شویم؟

دادگاه عالی موریتالی ماه گذشته به مقامات محلی در شهر کاته بونز 20 کیلومتری جنوب شهر پورت لوئیس دستور داد که بلندگوهای مسجد جامع هدایت الاسلام را از مسجد خارج کنند، چرا که یکی از همسایگان مسجد دادخواستی را ارائه کرده و اظهار داشته که صدای بلند مؤذن باعث آزار وی می شود.

حکم این دادگاه بر اساس قانونی صادر شده است که چند دهه پیش تصویب شد، اگر چه این قانون کاملا اجرا نمی شود و برای نمونه می توان به آتش بازی چینی ها اشاره کرد.

امام جماعت مسجد جمعه در پورت لوئیس از این که صدای اذان حساسیت برخی را به دنبال داشته باشد ابراز تعجب کرد.

شیلا موهونپارساد مدیر یک معبد هندو نیز ضمن تأیید این اظهارات افزود، در این منطقه هر کس آداب دینی خود را رعایت می کندو ما به هیچ عنوان اذان را مایه رنج خاطر درنظر نمی گیریم.

این مؤمن هندو یادآور شد صدای اذان صبح ما را در بیدار شدن زود هنگام یاری کرده و هنگام روزه داری از اوقات روز مطلع می شویم.

مسلمانان و غیر مسلمانان این کشور نسبت به این امر که صدور این حکم می تواند هماهنگی اجتماعی کشور را به خطر بیاندازد ابراز نگرانی کردند.

مسلمانان 6/16 درصد جمعیت موریتانی را تشکیل داده اند، 48 درصد جمعیت این کشور هندو و 6/23 درصد کاتولیک هستند.

کد خبر 465990

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha