به گزارش خبرنگار مهر، پیش از ظهر یکشنبه سومین همایش استانی صبر گلستان با حضور خوشرو، دبیر ستاد ملی صبر قوه قضائیه و خادمان حرم رضوی برگزار و در این همایش از ۱۵ بانی بخشش و فعال سازشی گلستان و افرادی که از حق و حقوق خود گذشت کرده اند، تقدیر شد.
در ابتدای این همایش سرپرست معاونت فرهنگی دادگستری گلستان با اشاره به آموزه های قرآن اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم همان قدر که بر احقاق حق صاحب حق تاکید دارد به همان میزان افراد را به بخشش هم دعوت می کند.
حجت الاسلام مهدی قاسمی وناجمی افزود: ستاد صبر با هدف تمرکز بر گسترش و تبیین فرهنگ صبر و گذشت در کشور و به دنبال آن در گلستان تشکیل شده است و ما نیز امروز در این همایش به دنبال قدردانی از کسانی هستیم که بزرگوارانه از حق شرعی و قانونی خود گذشت کرده اند.
وی با بیان اینکه در ستاد صبر استان به دنبال ترویج فرهنگ گذشت با استفاده از ظرفیت دستگاه ها و تشکل های مردم نهاد هستیم، ادامه داد: خوشبختانه سال گذشته در دومین همایش صبر گلستان از ۸ شاکی پرونده دعوت شده بود که ۴۸ نفر از شاکیان که پرونده هایشان درباره نفقه، مهریه، دیه و قصاص بود محکومان را بخشیدند.
سرپرست معاونت فرهنگی دادگستری گلستان از صلح به عنوان صدقه مقبوله یاد کرد و گفت: هدف از برگزاری همایش صبر دعوت از صاحبان حق و برای ترویج ارزش صلح و سازش، عفم و رضایت است و خوشبختانه تاکنون در راستای برگزاری همایش صبر نتایج خوبی را شاهد بوده ایم و به عنوان مثال یکی از شاکیان که در گلستان قربانی اسیدپاشی شده بود از دیه یک میلیارد تومانی خود گذشت.
برپایی پویش ها و کمپین های بخشایشی در کشور
دبیر ستاد ملی صبر قوه قضائیه هم در این همایش گفت: پویش بخشایش رضوی همزمان با دهه کرامت و برگزاری همایش استانی صبر گلستان، از گرگان آغاز و به عنوان الگو در سراسر کشور فراگیر می شود.
سید محمدرضا خوشروبا اشاره به اینکه در قالب این پویش با حضور خدام امام رضا علیه السلام، برای ترویج صبر و گذشت در جامعه تلاش می شود، تصریح کرد: تاکنون پویش های من می بخشم، صبورم، بخشایش حسینی در ماه محرم، بخشایش فاطمی همزمان با دهه فاطمیه و بخشایش زینبی در ماه صفر و همچمنین پویش صاحب خانه خوب برای ترویج فرهنگ صبر و صلح و سازش و همچنین گذشت راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه از ظرفیت هنرمندان و ورزشکاران در برپایی این پویش ها و کمپین های بخشایشی در کشور بهره برده ایم، گفت: از همه اقشار برای پیوستن به ستاد صبر دعوت می کنیم تا با همیاری کنشگران پویش صبر فرهنگ گذشت و بخشایش را در جامعه گسترش دهیم.
دبیر ستاد ملی صبر قوه قضائیه ادامه داد: بر اساس پژوهش های انجام شده میزان صبوری و سازش به مباحث فرهنگی و ژنتیکی در اقوام مختلف بستگی دارد و گلستان از استان های شاخص کشور در صلح و سازش است.
وی با بیان اینکه امروز درگیر جنگی هستیم که آستانه ی تحمل و صبر مردم را نشانه رفته است، خاطرنشان کزد: ترامپ صرف ضرر مالی و اقتصادی جنگ را با ما آغاز نکرده بلکه با جنگ روانی آستانه تحمل و تاب آوری مردم را نشانه گرفته و می خواهد خشونت را در جامعه را افزایش داده و باعث شود همگرایی مان را از دست دهیم.
خوشرو با تاکید بر اینکه یکی از راهکارهای مقابله با این توطئه ترویج فرهنگ صبر و گذشت در جامعه است، بیان کرد: شواهد نشان می دهد خبری از جنگ نظامی نیست و دشمن تلاش دارد با ایجاد درگیری داخلی و هرج و مرج نظام را متزلزل کند.
سازش ۳۵ درصد از پرونده های ورودی به شورای حل اختلاف گلستان
در ادامه رئیس شورای حل اختلاف گلستان با بیان اینکه سال گذشته از ۱۱۰ هزار پرونده وارده شوراهای حل اختلاف استان شد، گفت: از این تعداد پرونده ۳۵ درصد قابل مصالحه بودند که به صلح و سازش منجر شدند.
احمد جعفری از استقرار شعبه ویژه صلح و سازش در محل دادگستری و دادسراهای استان خبر داد و اضافه کرد: سال گذشته در مجموع ۱۸ هزار و ۹۹۹ پرونده به این شعب مستقر ارجاع شد که ۱۰ هزار و ۲۶۴ مورد معادل ۵۴.۷ درصد از آنها به سازش ختم شد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۸۱ هزار و ۴۸۹ پرونده در شوراهای حل اختلاف استان مختومه شده است، تصریح کرد: در دو ماه نخست امسال شاهد رشد ۱۳.۴ درصدی ورودی پرونده ها، ۱۳.۹ درصدی مختومه شدن و ۱۲.۶ درصدی تعداد پرونده های مصالحه در شوراها نسبت به سال گذشته بوده ایم.
نظر شما