۲۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۴۴

واکنش سخنگوی شورای شهر به یک طرفه شدن خیابان نجات الهی

واکنش سخنگوی شورای شهر به یک طرفه شدن خیابان نجات الهی

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: در طرح هایی که فعالیت های ذینفعان تحت تأثیر قرار می گیرد، نظرسنجی های جدی تری انجام شود

به گزارش خبرنگار مهر، علی اعطا در نشست خبری خود که پیش از ظهر امروز در باغ ایرانی تشکیل شده بود در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص یک طرفه شدن خیابان نجات الهی گفت: تبدیل خیابان نجات الهی به گذر صنایع دستی در برنامه ۵ ساله سوم پیش بینی شده بود و در بودجه سال ۹۸ نیز ردیفی برای این منظور در نظر گرفته شده بود.

وی افزود: یک طرفه شدن خیابان را من نیز از طریق رسانه ها شنیدم و اطلاعی از نظر کمیسیون تخصصی حمل و نقل و عمران در خصوص آن ندارم. بنابراین نمی‌توانم اظهار نظر روشنی در این رابطه بکنم.

سخنگوی شورای شهر تهران اضافه کرد: به طور طبیعی هر اقدامی که در فعالیت کسبه و ساکنان این منطقه صورت پذیرد که بر روند زندگی آنها تأثیر بگذارد باید کار اجتماعی جدی تری بر روی آن انجام می شد. در تماسی که با شهردار منطقه داشتم اعلام شد یک طرفه شدن خیابان نجات الهی دو هفته به صورت آزمایشی است و قرار بر این شد در جلسه در شورای شهر مطالعات انجام شده در این خصوص ارائه شود.

وی تأکید کرد: به دلیل آنکه از نقطه نظر کمیسیون تخصصی مربوطه مطلع نیستم نمی توانم به طور دقیق اظهار نظر کنم اما در این گونه طرح ها از کسانی که ذینفع هستند نظر سنجی جدی تری انجام می شد.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان آخرین اقدامات انجام شده در حوزه برگزاری انتخابات شورایاری‌ها گفت: در بحث شورایاری‌ها در این دوره تغییراتی در اساسنامه شورایاری و آیین‌نامه انتخابات از سوی شورای شهر انجام شد و بنا بر این است تا این انتخابات چهارم مرداد ماه برگزار شود.

وی با بیان اینکه شورایاری مشارکتی شهروندی و یکی از مؤلفه‌های اصلی در رسیدن به توسعه پایدار و حکمرانی مناسب است تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اصل مشورت و مشارکت شهروندان در قالب نظام شورایی به قانون اساسی راه پیدا کرد و نهاد شوراها به عنوان یک نهاد جدی در اداره امور شهرها مطرح شد.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه شورایاری‌ها در حوزه مدیریت شهری، نهادهایی غیردولتی، غیرسیاسی و مشخصاً داوطلبانه و همراه با مشارکت و به صورت خودگردان هستند، اضافه کرد: در شورای شهر تغییرات در اساسنامه و آیین‌نامه انتخابات به گونه‌ای انجام شد تا در نهایت داوطلبانه بودن فعالیت‌های شورایاران نمود پیدا کند و در واقع افراد با این نگاه وارد شورایاری شوند که در اداره امور شهر می‌توانند نقش مؤثری را ایفا کنند.

اعطا با بیان اینکه جلب مشارکت مردم موضوعی جدی است، گفت: شورایاری حلقه واسط مسئولین و سیاست‌گذاران شهری و شهروندان است. به همین جهت شورایاری‌ها برای شورای شهر موضوع مهمی است و در جهت تقویت آن تلاش می‌کند. حضور پررنگ شورایاران باعث تقویت حس تعلق محله‌ای و بازتولید هویت محله می‌شود.

عضو شورای شهر تهران در همین راستا به مقایسه‌ای میان نظام پارلمان شهری و نظام پارلمان ملی پرداخت و گفت: در سطح پارلمان ملی نمایندگان علاوه بر نگاه ملی به حوزه انتخابیه خود توجه دارند و موضوعات مربوط به آن را پیگیری می‌کنند این در حالی است که در نظام مدیریت شهری این رویه وجود ندارد و نمایندگان شورا، نمایندگان همه مردم هستند. به همین منظور محلات باید دارای نمایندگانی باشند که بتوانند مسایل محله خود را پیگیری کنند و به طور حتم این امر گامی در راستای تحقق عدالت اجتماعی، عدالت فضایی و محله‌ای است.

در ادامه این جلسه اعطا به بیان آماری درباره میزان داوطلبین ثبت نام کرده در انتخابات شورایاری‌ها پرداخت و گفت: آمارها از سطح مناطق ۲۲ گانه، حاکی از این است که منطقه ۴ با ۱۲۵۳ داوطلب (۹۰۰ آقا و ۳۵۳ خانم)، منطقه ۵ با ۱۱۸۱ داوطلب (۸۸۷ آقا و ۳۰۳ خانم) و منطقه ۱ با ۹۱۱ داوطلب (۶۶۷ آقا و ۲۴۴ خانم) بیشترین مناطق دارای داوطلب را به خود اختصاص داده‌اند و همچنین منطقه ۹ با ۲۶۸ داوطلب (۲۰۱ آقا و ۶۷ خانم) کمترین میزان داوطلب را به خود اختصاص داده است.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه ۶۷ درصد از کل ثبت‌نام کنندگان در انتخابات شورایاری‌ها زیر ۴۵ سال سن دارند عنوان کرد: همین‌طور ۲ درصد ثبت‌نام کنندگان بین ۶۵ تا ۷۵ سال سن دارند و این در حالی است که ۷۵ درصد کل ثبت‌نام کنندگان آقا و ۲۵ درصد آنها خانم هستند.

وی به تفکیک بیشترین میزان رشته‌های تحصیلی پرداخت و گفت: داوطلبانی که در رشته حقوق تحصیل کرده‌اند یا مشغول به تحصیل هستند با آمار ۳۳۵ نفر بیشترین متقاضیان را به خود اختصاص داده‌اند و در ادامه داوطلبان فارغ‌التحصیل در رشته مهندسی عمران با ۳۲۸ نفر و داوطلبان فارغ‌التحصیل در رشته حسابداری با ۳۳۲ نفر در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند.

به گفته اعطا تا ساعت ۱۸ بعدازظهر امروز آمار قطعی صلاحیت‌ها اعلام خواهد شد و همین‌طور ساعت ۱۳ امروز برای بررسی تأیید صلاحیت‌ها جلسه هیأت مرکزی نظارت تشکیل می‌شود و بر همین اساس داوطلبان معترض ۲ روز فرصت دارند اعتراضات خود را اعلام کنند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سؤالی درباره نامه رئیس سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر غیرقانونی بودن برگزاری انتخابات شورایاری‌ها عنوان کرد: مخاطب نامه ریاست محترم سازمان بازرسی کل کشور در راستای برگزاری انتخابات شورایاری‌ها، شورای شهر نیست بلکه سران سه قوا از طریق اختیارات ویژه‌شان باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کنند تا امکان برگزاری انتخابات به صورت قانونی فراهم شود. البته مهندس هاشمی رئیس شورای شهر تهران با دولت گفتگویی را در همین رابطه داشته‌اند و تا این مسأله به صورت قانونی و حقوقی حل شود.

سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شکایت پلیس از شهرداری در بحث نرخ عوارض زوج و فرد در دیوان عدالت اداری رأی آورده است اقدامات بعدی چه خواهد بود گفت: اصل طرح مصوب شورای شهر تهران نیست. بلکه طرح زوج و فرد یا طرح کاهش آلودگی در شورای عالی ترافیک و با حضور پلیس راهور به عنوان یکی از نمایندگان حاضر در این جلسات به تصویب رسیده است و صرفاً بحث عوارض توسط شورای شهر به تصویب می‌رسد. در بحث نرخ‌های تعریف شده اختلاف‌نظرهایی در شورا وجود داشت و در نهایت حضور کمیسیون مشترک ارجاع و مورد بررسی قرار گرفت. هیأت رئیسه نیز با حضور اعضای کمیسیون عمران و حمل‌ونقل و نمایندگانی از معاونت حمل‌ونقل و ترافیک جلساتی را تشیکل داد اما در نهایت جمع‌بندی صورت نگرفت. قرار بر این بود تا شهرداری تهران در این باره لایحه استفساریه‌ای را به شورا بفرستد تا موضوع روشن شود و من دو بار در این باره صحبت کردم. البته شهرداری لایحه‌ای را ارسال نکرد و اگر این کار را کرده بود بر مبنای آن می‌توانست در دیوان دفاعیاتی را انجام دهد.

اعطا در ادامه جلسه در پاسخ به سؤالی درباره سرنوشت ساماندهی راسته فرهنگی کتاب توضیح داد: بند ۳ ماده ۷۸ برنامه پنج ساله سوم محدوده پیش‌بینی شده راسته کتاب از خیابان انقلاب تا چهارراه ولیعصر است و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران مسئول پیگیری این موضوع عنوان شده است. وی با بیان اینکه این راسته از سال‌های پیش به عنوان راسته کتاب شناخته شده است، تصریح کرد: طرح مطالعاتی توسعه و ساماندهی راسته فرهنگی کتاب هم‌اکنون در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران به اتمام رسیده و با ذی‌نفعان نیز جلساتی برگزار شده است تا نتایج حاصل از مطالعات به صورت کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد. در این جلسات تصمیم بر این شده تا پیمانکارانی برای ساماندهی در بخش‌های کالبدی طرح از جمله ساماندهی پیاده‌راه یا جداره‌سازی انتخاب شوند.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه این موضوع به تسهیل‌گری و برنامه‌ریزی نیاز دارد تصریح کرد: در مطالعات به این جمع‌بندی رسیدیم که فضای عمومی توسعه پیدا کند.

وی درباره تداخلات منطقه‌ای هم توضیح داد: این موضوع امر طبیعی است و برخی از مناطق نیز با یکدیگر تداخل دارند که مشکلات پیرامون آن در جلسات هماهنگی ستادی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت نام‌گذاری خیابان‌ها به نام شعرا توضیح داد: از طرح مطرح شده ۲۲ مورد اجرایی شده است و در ۵ مورد مشکلاتی به وجود آمده که هم‌اکنون طرح مذکور متوقف مانده است.

اعطا در ادامه جلسه در پاسخ به سؤال خبرنگاری در رابطه با پاسخگو نبودن دو سامانه ۱۸۸۸ و ۱۳۷ عنوان کرد: در رابطه با بخش‌های نظارتی در شورا اقدامات نظارتی در ۲ حوزه ۱۳۷ و ۱۸۸۸ انجام می‌شود و آقای حبیب‌زاده مسئولیت حوزه نظارتی را بر عهده داشته و به صورت مستمر این موضوع را دنبال می‌کنند. همچنین در بحث سیستم‌های هوشمند، کمیته شفافیت و شهر هوشمند تحت نظر خانم آروین موضوع را دنبال می‌کند. اگرچه از میزان نارضایتی‌ها آماری وجود ندارد اما اگر موضوع سؤال‌برانگیز باشد تلاش می‌کنیم تا در جلسات بعدی آمارهای مناسبی اعلام کنیم.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سؤالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده ۶۲ باغ عنوان کرد: شورا از ابتدا با این نگاه آغاز به کار کرد که ساخت‌وسازها در باغات ادامه پیدا نکند و در همین راستا مصوبه شورای دوم را لغو و مصوبه جایگزین در شورا تحت عنوان خانه‌باغ به تصویب رسید. این پیشنهاد به شورای عالی شهرسازی و معماری رفت و در نهایت در آنجا تصویب شد. علت عدم اطلاع‌رسانی‌ها در این باره این است که مصوبه مذکور هنوز ابلاغ نشده است. اما هم‌اکنون پیوست شماره ۳ طرح جامع اصلاح شده است. ما در مورد ۶۲ باغ علی‌رغم خواستمان در شرایطی قرار داشتیم که باید برای این ۶۲ پرونده فکری می‌کردیم.

اعطا اضافه کرد: فکر نکنید که طرف حساب ما ۶۲ مالک بود، بلکه تعداد مالکان و افرادی که در این مصوبه ضرر دیده بودند بسیار زیاد بود و از لحاظ مسائل حقوقی و مالی این ۶۲ پرونده بسیار پیچیده بود و تصمیم شورای شهر برخلاف تمایلش بود و در هیات تطبیق نیز این مصوبه مورد مخالفت قرار گرفت و عملاً شهرداری پروانه نداد و الان هم موضوع از اراده شهرداری خارج است.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان این‌که درمورد این ۶۲ باغ حساسیت زیادی ایجاد شد اما برخلاف میل خود تصمیم گرفتیم، گفت: اعضای شورای شهر به ساخت‌وساز در بیش از ۴۷۰ باغ رای منفی دادند و در مورد این ۶۲ باغ نیز تمایلی به این رای نداشتیم، اما شرایط پیچیده بود.

اعطا در پاسخ به سؤالی درباره عدم پرداخت بدهی وزارت نفت به شهرداری در بحث توسعه حمل‌ونقل عمومی از طریق مترو گفت: تفاهم‌نامه‌ای در این باره تنظیم شده بود که وزارت نفت به ازای هر سفر ۲۵ سِنت به مترو یارانه پرداخت کند. پس از مدتی وزارت نفت این میزان را به ۱۰ سِنت کاهش داد تا در راستای توسعه متروی تهران به مدیریت شهری یارانه بپردازد. البته این موضوع تا به امروز عملیاتی نشده است. اگرچه آقای مهندس هاشمی به عنوان رئیس شورای شهر تهران و عضوی از کمیسیون عمران و حمل‌ونقل این موضوع را پیگیری کرده‌اند اما در قالب سایر مطالبات از دولت این بند نیز محقق نشده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سؤالی درباره شیوه صدور مجوزها برای ساخت مجتمع‌های ورزشی در مناطق توضیح داد: در بحث صدور مجوزها مشکلاتی برای شهرداری تهران وجود دارد. فعالیت‌ها در هر منطقه بر اساس طرح تفصیلی صورت می‌گیرد و مالک بر اساس این طرح، خواهان ساخت‌وسازهای متفاوت هستند که در چارچوب طرح تفصیلی عنوان شده است. شهرداری هم بر همین اساس مکلف به صدور پروانه است و این امکان را ندارد که اعلام کند در یک منطقه به دلیل ازدیاد مجتمع‌های ورزشی اجازه ساخت‌وساز مجموعه جدید وجود ندارد. البته کمبود سرانه مجتمع‌های ورزشی در برخی از مناطق موضوع دیگری است که شهرداری باید در این راستا اقداماتی را انجام دهد.

وی درباره ساخت‌وساز ساختمان‌ها با آب شُرب شهری هم توضیح داد: در این باره به لحاظ تأسیسات شهری راهکاری وجود ندارد. اگرچه این یک مشکل است و با توجه به اینکه در شرایط آبی خوبی نیستیم مدیریت شهری و دستگاه‌های مسئول باید در این باره چاره‌جویی کنند.

وی درباره اقدامات انجام شده در راستای برگزاری قانونی انتخابات شورایاری‌ها در شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: شورای عالی استان‌ها در این باره لایحه‌ای را تهیه و به دولت برده است. این لایحه در کمیسیون مربوطه مورد بررسی قرار گرفته اما در جلسات مذکور به این نتیجه رسیدند که موضوع به بررسی بیشتری نیاز دارد. به همین دلیل لایحه مسترد شده تا کار بیشتری صورت بگیرد. البته این موضوع همچنان برای طی مسیر لازم در شورای عالی استان‌ها در دست بررسی است.


اعطا در ادامه جلسه به بیان آمارهایی از جرائم وصولی ماده ۱۰۰ در سه ماه ابتدایی سال ۹۸ پرداخت و گفت: بر اساس آمار اعلام شده از محل ماده ۱۰۰ حدود ۳۰۱ میلیارد تومان جریمه اخذ شده که از این میزان ۲۹۹ میلیارد (حدود ۹۹ درصد) متعلق به پروژه ایران‌مال در منطقه ۲۲ است.

اعطا با اشاره به آمار موجود در ۲۱ منطقه دیگر تصریح کرد: فارغ از منطقه ۲۲ و پروژه ایران‌مال، ۵۹ درصد از جریمه وصولی متعلق به منطقه ۱، ۱۴ درصد متعلق به منطقه ۵ و مناطق ۶ و ۷ هر کدام ۳.۵ درصد از جرایم را به خود اختصاص داده‌اند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه در پاسخ به سؤالی درباره تذکر جلسه گذشته‌اش پیرامون ساخت‌وساز در حریم دریاچه شهدای خلیج فارس تصریح کرد: در نیمه دوم سال ۹۳ شورای عالی شهرسازی و معماری بلندمرتبه‌سازی در تهران را ممنوع اعلام کرد و این در حالی است که پروانه مربوط به این پروژه در سال ۹۵ صادر شده و بر اساس آن گودبرداری صورت گرفته و قرار است ساخت‌وسازهایی انجام شود.

اعطا ادامه داد: شهرداری منطقه ۲۲ نسبت به دریاچه، حریم و دید و منظر حساسیت ویژه‌ای دارد و درباره این موضوع تصمیم به توافق و تهاتر است که اگر به نتیجه نرسد موضوع به لحاظ حقوقی پیگیری خواهد شد. در سال ۹۵ شهرداری تهران به لحاظ حقوقی اجازه صدور مجوز در این باره را نداشته و باید با متخلفین این امر به صورت قانونی برخورد شود. دریاچه شهدای خلیج فارس در منطقه ۲۲ یکی از فرصت‌های شهر و از تفرجگاه‌های مهم شهری به حساب می‌آید.

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره شیوه بازپس‌گیری املاک توسط سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران توضیح داد: با آغاز به کار شورای شهر تهران در دوره پنجم، مصوبه‌ای به تصویب رسید که بر اساس آن شهرداری اگر قصد واگذاری حق بهره‌برداری از املاکی را داشته باشد باید آن را در قالب لایحه‌ای به شورا آورده و مجوز اخذ کند و این موضوع در رابطه با تمام املاکی که پیش از این توسط شهرداری واگذار شده نیز صدق می‌کند. گلایه شورا از سازمان املاک شهرداری تهران برای اجرای این مصوبه مربوط به رفتار و شیوه بازپس‌گیری است. در برخی ازم وارد که باید برخورد جدی برای تخلیه ملک انجام شود تسامح به خرج می‌دهند و در برخی از موارد دیگر مانند املاکی که به تشکل‌های غیردولتی، NGO ها و موارد خیریه‌ای واگذار شده لایحه‌ای به شورا آورده نمی‌شود و به صورت جدی برخورد و آن را تخلیه می‌کنند. آقای حبیب‌زاده عضو شورای شهر تهران از طراحان اصلی این مصوبه بوده که تذکر جدی‌ای را نسبت به این موضوع ارائه کردند و معتقدند با رویه کنونی امکان اجرای درست مصوبه وجود ندارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که با وجود تاکیدات فراوان هنوز آبیاری فضای سبز بعد از ساعت ۸ صبح اتفاق می‌افتد، گفت: بنا بر این است که در تیر و مردادماه کلاً آبیاری فضای سبز در تهران از ۶ بعداز ظهر تا ۸ صبح باشد و اگر هر نقطه و منطقه‌ای برخلاف این تصمیم اقدام کرد قطعاً تخلف صورت گرفته و شهرداری باید با آن برخورد کند و ظاهراً نیز شهردار تهران دستور داده که با پیمانکاران متخلف در این حوزه برخورد شود.

کد خبر 4667992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha