به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، نخستین نشست هیئتامنای دانشگاه شهید بهشتی در سال ۱۳۹۸ در تالار شهید شهریاری حوزۀ ریاست برگزار شد.
گسترش ارتباط با بخش صنعت و جامعه خط مش اصلی دانشگاه است
سید حسن صدوق رئیس دانشگاه شهید بهشتی، با تشریح عملکرد و دستاوردهای دانشگاه در دو ساله گذشته در حوزههای مختلف گفت: با آغاز مسئولیت اینجانب در بهمنماه ۱۳۹۵، خط مشی اصلی دانشگاه با الهام از مسائل اقتصادی و مسئله اشتغال دانشآموختگان، بر گسترش ارتباط دانشگاه با بخش صنعت و جامعه متمرکز شده است.
وی به دو اولویت مهم در مدیریت کلان دانشگاه اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط و اقتضائات «انتظام و انضباط مالی» و «کارآفرینی» دو خط مشی راهبردی در اداره امور دانشگاه است و تلاش شده تا این دو خط مشی در تمامی فعالیتهای دانشگاه پیادهسازی شود.
رئیس دانشگاه، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه آموزش گفت: تمهیدات مناسب برای هدفمندسازی حقالتدریسها متناسب با نیاز دانشگاه اتخاذ شد که از این طریق سالانه ۲ هزار ساعت و قریب به ۲ میلیارد تومان حفظ شد.
صدوق ادامه داد: در بخش کارآفرینی نیز طرح مهارت افزایی باهدف اشتغال پذیری دانشآموختگان در دانشگاه اجرا میشود. در این طرح ۴۰ دوره فرعی با بازنگری و بهروزرسانی محتوای دروس و در قالب آموزشهای خارج از برنامه درسی تعریف شد و دانشجویان مازاد بر واحدهای درسی میتوانند در این دورهها شرکت کنند تا با فراگیری مهارت در آینده از فرصتهای شغلی بیشتری بهرهمند شوند.
دانشگاه، افقهای روشنی پیش رو دارد
صدوق در خصوص فعالیتهای پژوهشی و با برشمردن جایگاه دانشگاه در ارزیابیهای جهانی یادآور شد: علی رغم اینکه اتحادیه اروپا دانشگاه شهید بهشتی را تحریم کرده است دانشگاه ما در رتبهبندیهای ملی و بینالمللی جایگاه رو به رشدی را به خود اختصاص داده است و با توجه به ظرفیت و توانمندیها، دانشگاه افقهای روشنی پیش رو دارد.
هدفمند کردن پایاننامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی دغدغه مهم دانشگاه است
رئیس دانشگاه با اشاره به منویات مقام معظم رهبری (مدظله) در خصوص لزوم حمایت سازمانها از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی گفت: رویکرد دانشگاه شهید بهشتی مبنی بر هدفمند کردن پایاننامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی آثار مثبتی را به دنبال داشته است از آن جمله در رشتههای مختلف، تعداد قابلتوجهی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی موضوعات پایاننامههای خود را به اولویتها و مسائل سازمانها و نهادهایی همچون شهرداری و وزارت نفت اختصاص دادهاند که این همکاری متقابل زمینه را برای اشتغال این دانشجویان پس از دانشآموختگی فراهم آورده است؛ بیتردید جهتدهی پایاننامهها در راستای نیازهای کشور گام مهمی در جهت توسعه خواهد بود.
اجرای قراردادهای بالای ۱۰۰ میلیون تومان بدون داشتن تیم همکار اعم از دانشجو و عضو هیئت علمی تائید نمیشود
صدوق در خصوص طرحهای برونسازمانی دانشگاه گفت: نوع توزیع قراردادهای پژوهشی دغدغه اصلی مدیران دانشگاه است، الزام به استفاده از ظرفیتهای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و مشارکت اعضای هیئتعلمی در انجام طرحهای برونسازمانی رویکرد اصلی در دانشگاه است ازاینرو، حسن اجرای قراردادهای بالای ۱۰۰ میلیون تومان بدون داشتن تیم همکار اعم از دانشجو و عضو هیئت علمی تائید نمیشود.
پیگیری موفق فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی علی رغم تحریمها
صدوق با اشاره به آثار تحریم دانشگاه شهید بهشتی از سوی اتحادیه اروپا گفت: تمام اهتمام براین بوده که علیرغم تحریم، فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه پیگیری شود و خوشبختانه باوجود محدودیتها توانستهایم درراه خود موفق عمل نمائیم و سرآمد باشیم.
رئیس دانشگاه در خصوص فعالیتها و برنامههای دانشگاه در حوزه کارآفرینی گفت: با تصویب وزارت علوم، پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی شکل گرفت و با تلاشهای صورت گرفته در سال ۹۸، از سوی مجلس شورای اسلامی ردیف به این پارک اختصاص داده شد. مرکز رشد دانشگاه و شرکت هوشمند اول بهشتی (هاب) از دیگر بازوهای توانمند دانشگاه در حوزه کارآفرینی است. شتاب دهی به رشد کسبوکارهای نوآورانه و نقشآفرینی بهعنوان یک بازیگر مهم در نظام نوآور اقتصاد دیجیتالی کشور، ازجمله مأموریتها است.
تعریف ۸۰۰ عنوان شغلی برای مهارت افزایی دانشجویان
صدوق با برشمردن مهمترین برنامههای دانشگاه در حوزه فرهنگی و دانشجویی گفت: مرکز فنی و حرفهای در دانشگاه شهید بهشتی با مجوز سازمان فنی و حرفهای ایجادشده است، در این مرکز بالغبر ۸۰۰ عنوان شغلی برای مهارت افزایی دانشجویان همراه با مدرک بینالمللی ارائه میشود.
سپس هیئتامنا وارد بخش دستور کاری خود شد و ۲۱ دستور مطرح و پس از بحث و تبادلنظر، تصمیمگیری شد.
نظر شما