به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر امیدوار رضایی امروز در افتتاحیه هفته سلامت در سالن همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: 75 میلیارد تومان برای بیماران خاص به وزارت بهداشت ارائه شد، علاوه بر آن 29 میلیارد تومان برای این بیماران به وزارت رفاه، 5/11 میلیارد تومان نیز در این زمینه به بنیاد بیماران خاص اختصاص یافت. همچنین از محل درآمدهای ناشی از سیگار، نوشابه های قندی که موجب عوارض به سلامت مردم می شود، بیش از 1000 میلیارد تومان برای وزارت بهداشت تامین اعتبار شد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس توانست پایه سرانه در بودجه 86 افزایش دهد به گونه ای که سرانه درمان برای برای کارمندان دولت از 3 هزار و 890 تومان به حدود 5هزار تومان افزایش یافت.
رضایی با بیان اینکه بر اساس مصوبات مجلس قرار شده که محصولات خونی بیمه شوند، گفت: حدود 103 میلیارد تومان نیز به اعتبارات سازمان جمعیت هلال احمر اضافه شد. همچنین 270 میلیارد تومان نیز در مورد مابه التفاوت قیمت های تعیین شده و قیمت های تکلیفی خدمات پزشکی به دولت ارائه شد تا از ایجاد فشار به مردم در مورد هزینه های بهداشتی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه جامعه ایرانی در انتهای چشم انداز 20 ساله باید جامعه ای برخودار از رفاه کامل باشد گفت: در بخش سلامت تکالیفی به عهده دولت گذاشته شده که مهمترین آن ایجاد عدالت و کاهش سهم مردم در هزینه های سلامت است که باید به 30 درصد برسد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: افزایش شاخص مشارکت مالی مردم در هزینه ها باید به 90/0 درصد و در انتهای برنامه چشم انداز 20 ساله به یک درصد برسانیم که این شاخص ها در کشور خوب نیست اما در تلاش برای اصلاح شاخص های مربوط به سلامت هستیم و تعریف بیمه پایه یکی از این اقدامات است.
رضایی گفت: در برنامه چهارم توسعه ، بیمه های درمانی باید سیاست های خود را به سمت بیمه سلامت تغییر یابد که بر این اساس باید توجه ویژه ای به بحث پیشگیری و بهداشت شود.
وی گفت: عدم سرمایه گذاری کافی در سلامت هزینه های فراوانی را در سالهای آینده به کشور تحمیل می کند که رسیدن اهداف سخت اما امکان پذیر است و نیازمند اتحاد ملی و همکاری بین بخشی است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی کافی نیست اما می توان با همین میزان نیز فعالیت کرد، گفت: در مورد جامعیت مدیریت سلامت در کشور و مدیریت منابع نگرانی وجود دارد که باید با کمک یگدیگر آن را حل کرد.
وی افزود: به قوانین و برنامه ها به صورت 100 درصد و مورد انتظار عمل نشده است اما یکی از مواردی که به آن دست یافته ایم کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات در سال جاری بوده است. همچنین قرار شد که لایحه ای که موجب کاهش 50 درصدی تاصادفات می شود به مجلس ارائه شود اما هنوز ارائه نشده که امیدواریم این لایحه زودتر وارد مجلس شود چون تاثیر بسزایی در کاهش مرگ و میر دارد.
رضایی گفت: درمورد موضوع یارانه ها نگرانی جدی وجود دارد، مجلس و دولت هر دو مقصرند بحث توزیع یارانه ها به طور غیر عادلانه و عدم توجه به سلامت اختصاص یافته به گونه ای که در توزیع این اعتبارات هزاران میلیارد تومان یارانه به روغن نباتی و شکر تعلق گرفته است که اصلاح درست یارانه ها و تغذیه سالم می تواند موجب کاهش صدمات به سلامت جامعه می شود.
وی افزود: تلاش 2 ماهه کمیسیون بهداشت باعث تغییراتی در بودجه مربوط به سلامت کشور شد به گونه ای که 7 هزار و 600 میلیارد تومان به عنوان کل بودجه بهداشت و درمان در نظر گرفته شد که از این میان 3 هزار میلیارد تومان آن از طریق درآمد اختصاصی و بیقه از بودجه عمومی به وزارت بهداشت ارائه می شود.
نظر شما