پژوهش جدید گروه تربیتِ پژوهشکده اخلاق و معنویت؛

بررسی اجتهادی ملاک‌های همسرگزینی در اسلام

بررسی اجتهادی ملاک‌های همسرگزینی در اسلام

طرح پژوهشی بررسی اجتهادی ملاک‌های همسرگزینی در اسلام، به همت گروه تربیتِ پژوهشکده اخلاق و معنویت کلید خورد.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از جدیدترین پروژه‌های گروه تربیتِ پژوهشکده اخلاق و معنویت، طرح پژوهشی «بررسی اجتهادی ملاک‌های همسرگزینی در اسلام» است که دکتر محمود گلزاری در حال تألیف آن است.

در معرفی اجمالی این پژوهش گفتنی است که در همه ادیان، خانواده نهادی مقدس برشمرده شده و به تشکیل و تحکیم آن سفارش‌های فراوانی شده است. قرآن کریم ازدواج را کانون آرامش، مودت و رحمت می‌داند و پیامبر اکرم (ص) از آن به‌عنوان محبوب‌ترین نهاد اسلامی یاد می‌کند؛ اما تردیدی نیست که این همه برکت و بهره، زمانی است که خانواده نهادی گرم، باصفا، آرامش‌دهنده و تفاهم‌آمیز باشد.

یکی از پیش‌شرط‌های انتخاب درست در امر ازدواج، آشنایی با ملاک‌ها یا معیارهای انتخاب همسر است. پیش‌نیاز این امر نیز انجام پژوهش‌های علمی در این موضوع و تبیین جوانب و ابعاد آن است.

این تحقیق با عنوان «بررسی اجتهادی ملاک‌های همسرگزینی در اسلام» در صدد تبیین دقیق جوانب این مسئله از منظر دین است و می‌کوشد با تلاش علمی در این مسئله ملاک‌های واقعی انتخاب همسر از ملاک‌های غیرواقعی و ادعایی را که در برخی آثار مشابه پیشین منعکس شده، شناسایی کند تا هم برای مشاوران امر ازدواج و هم متقاضیان امر ازدواج سودمند باشد.

در یکی دو دهه گذشته آثار متعددی در باب انتخاب همسر و با بهره‌گرفتن از احادیث اسلامی و تجربه‌های فردی نگاشته شده، همچون کتاب‌های: انتخاب همسر، جوانان و انتخاب همسر، مطلع مهر، رضایت زناشویی و …، ولی این آثار با رویکرد اجتهادی و تحلیلی نوشته نشده‌اند و در زمینه استانداردهای روش شناختی کاستی هایی دارند.

پژوهش حاضر در صدد پاسخ به پرسش‌هایی است که می‌تواند برای فردی در آستانه ازدواج و گزینش همسر، بسیار مفید و راه‌گشا باشد؛ پرسش‌هایی نظیر این‌که ملاک‌های (ایجابی و سلبی) برای انتخاب همسر، از دیدگاه اسلام با رویکرد اجتهادی کدامند؟ اسلام چه مراحلی را برای شناخت همسر مطلوب، از زمان آَشنایی تا عقد دائم پیشنهاد می‌کند؟ ملاک‌های همسرگزینی در اسلام، چه تفاوت‌هایی با دیدگاه‌های روان‌شناسان معاصر در این باب دارد؟ و ….

این پژوهش که در قالب یک کتاب به ثمر خواهد نشست، از اواخر سال ۹۷ آغاز شده و در اواسط سال ۹۹ به اتمام خواهد رسید.

کد خبر 4675090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha