به گزارش خبرگزاری مهر، گاردین در این مطلب به قلم سوزان مالونی مینویسد: در حالیکه تنشها در خلیج فارس ادامه دارد نخست وزیر جدید انگلیس باید از طریق همکاری با آمریکا به یک رویکرد سازنده در قبال ایران برسد.
بوریس جانسون از امروز چهارشنبه رسماً جایگزین ترزا می در پست نخست وزیری انگلیس میشود و یکی از مهمترین چالشهای پیش روی وی بیرون رفتن از وضعیت بوجود آمده میان لندن و تهران است.
مالونی مینویسد: بوریس جانسون در خصوص تنش بوجود آمده در خلیج فارس و اقدام ایران در توقیف نفتکش انگلیسی فعلاً آرامش به خرج داده و این در حالی است که وضعیت بوجود آمده انگلیس و جامعه جهانی را در معرض وخامت اوضاع بین ایران و آمریکا قرار داده است. اما این بحران میتواند یک فرصت در نظر گرفته شود و نخست وزیر جدید باید از روابط نزدیک خود با دونالد ترامپ برای کاهش سطح تنشها استفاده کرده و همزمان با آن بدنبال تقویت روابط ترانس آتلانتیک در اطراف ایران باشد.
مالونی در ادامه به همزمانی وضعیت پیش آمده با افزایش فشارهای آمریکا بر ایران و همچنین نگرانیهای پیش آمده برای برخی از کشورها در خصوص امنیت صادرات نفت اشاره کرده و مینویسد: لازم است که آمریکا و انگلیس یک نوع تعادل در پاسخ به این وضعیت داشته باشند. تردید ترامپ در استفاده از گزینه نظامی پس از حادثه ماه ژوئن و هدف قرار گرفتن پهپاد آمریکایی از سوی ایران، موجب جسورتر شدن تهران شده است. البته ایران باید متوجه تداوم این وضعیت و انباشت نیروها در منطقه باشد. در چنین شرایطی بهتر آن است که جانسون از طریق همکاری با آمریکا به یک رویکرد مشترک با واشنگتن برای امنیت خلیج فارس برسد.
مالونی در ادامه مینویسد: همزمان با این رویکرد، جانسون باید دیپلماسی جدی را در قبال ایران در پیش بگیرد. انتظارات باید متعادل باشد؛ هیچ چشم انداز واقعی در مورد توافق جامعی که دربرگیرنده همه خواستههای واشنگتن باشد وجود ندارد اما آغاز روند گفتگوهای جدید میتواند گشایشی باشد برای حل مسائل اساسی از جمله اقدام ایران در بازداشت و زندانی کردن اتباع خارجی همچون نازنین زاغری، کاهش سطح تنشها در خلیج فارس و اعتماد سازی در منطقه. در غیر اینصورت ادامه بحران در مهمترین مسیر دریایی انتقال انرژی جهان و ادامه فشارهای آمریکا بر اقتصاد ایران، برای همه ویرانگر خواهد بود.
نظر شما