به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد علی حسینی سخنگوی وزارت خارجه که روز یکشنبه در نخستین کنفرانس خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در سال 86 سخن می گفت، ضمن تبریک سال نو و میلاد با سعادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق ابراز امیدواری کرد که ملت ایران سالی پرخیر و برکت را پیش رو داشته باشند.
وی با اشاره به تدبیرو دوراندیشی مقام معظم رهبری در نامگذاری سال 86 به نام سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی ، افزود : این دو مورد اموری هستند که ضربه زدن به آنها از اولویت های اساسی دشمنان اسلام است و طراحی های بسیارو بودجه های کلانی هم برای این منظور اختصاص داده شده است .
حسینی با اشاره به برگزاری نوزدهمین اجلاس اتحادیه عرب در نخستین روزهای سال 86 ادامه داد : در این اجلاس که در ریاض برگزار شد، برای نخستین بار از اعضای غیر عرب همچون جمهوری اسلامی ایران در سطح وزیر خارجه بعنوان میهمان دعوت شد که به رغم عدم عضویت ایران در این اتحادیه و حتی عدمت حضور ایران در این اجلاس بعنوان عضو ناظر مقامات ما بیش از بیست ملاقات با سران اسلامی و عربی ، وزرای خارجه و همچنین دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان ملل را انجام دادند .
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین مذاکره درباره روابط دوجانبه ، نحوه توسعه تعاملات و لزوم گسترش مناسبات کشورهای اسلامی را از جمله محورهای مورد مذاکره مقامات ایرانی و عربی در این اجلاس عنوان کرد .
وی با اشاره به پذیرش جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر در اتحادیه سارک گفت : بر این مبنا از این پس ایران نیز می تواند به همراه سایر اعضای ناظر در نشست های سارک شرکت نماید .
سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین عضویت ایران در این اتحادیه را فرصتی جدید برای تقویت روابط منطقه ای عنوان کرد .
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه با توجه به نامگذاری سال 86 به نام سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی ، وزارت خارجه چه برنامه ای برای تحقق بیش از پیش انسجام اسلامی تدوین کرده یا خواهد کرد ، گفت : یکی از سیاست های اصولی جمهوری اسلامی ایران ، تقویت روابط با کشورهای اسلامی است و این مسئله در قانون اساسی هم مورد تاکید قرار گرفته است
وی افزود : آنچه که مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار داده اند ، به واسطه اهداف و طراحی های ویژه دشمنان جهت شکستن وحدت و صفوف مسلمانان و ایجاد تفرقه بین آنان است که البته ما هم برای سال جدید باید برنامه های مدونی را در راستای تقویت برنامه های گذشته در این چهارچوب تنظیم نماییم .
حسینی در ادامه نشست خبری امروز خود در پاسخ به این سئوال که آیا نهایتا انگلیس به واسطه ورود غیر قانونی ملوانان خود به آبهای سرزمینی ایران از کشورمان عذرخواهی کرده ؟ اظهار داشت : در این رابطه نامه ای از طریق سفارت های دو کشور مبادله شد که در آن عدم وجود قصد خصومت آمیز از این اقدام ، اجتناب از تکرار در آینده و بررسی مکانیزم های لازم برای پیشگیری از وقوع حوادث مشابه مورد تاکید قرار گرفته بود .
سخنگوی وزارت امورخارجه در رابطه با موضع اخیر سفیر کشورمان در لندن مبنی بر اینکه ایران در انتظار پاسخ لندن به حسن نیت خود درباره آزادی ملوانان انگلیسی است ، افزود : آنچه که سفیر محترم درباره حسن نیت اعلام کرده اند به کلیات روابط ایران و انگلیس مربوط می شود و مصداق خاصی از این موضع مد نظر نیست و همانگونه که ایران در این ماجرا حسن نیت خود را نشان داد انتظار داریم انگلیسی ها هم به چنین رفتاری روی آورند .
وی در پاسخ به سئوالی دیگر در رابطه با زمان و مکان قطعی کنفرانس امنیتی آتی کشورهای همسایه عراق ادامه داد : در مورد زمان ، محل برگزاری و ماهیت این اجلاس ، رایزنی ها بین کشورهای همسایه عراق انجام می شود ضمن آنکه اساس تشکیل این اجلاس بر مبنای شرکت همسایگان عراق و با موضوع تقویت امنیت و ثبات در این کشور می باشد .
حسینی خاطر نشان کرد درباره زمان و محل این اجلاس هم نظرات مختلفی مطرح می شود اما کماکان نظر جمهوری اسلامی ایران برگزاری این اجلاس در بغداد است .
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوالی دیگری در رابطه با موضع اخیر هوشیار زیباری وزیر خارجه عراق مبنی بر اینکه مکان اجلاس آتی همسایگان عراق ، کشور مصر خواهد بود افزود : همانگونه که گفتم در مورد محل اجلاس همچنان صحبتهایی می شود اما نهایتا این محل به توافق همه کشورهای شرکت کننده خواهد رسید و در خصوص ماهیت و شکل برگزاری آن نیز چنین شرایطی وجود دارد .
حسینی در واکنش به اخبار منتشر شده مبنی بر ارسال نامه ای از جانب پاپ بندیکت شانزدهم به مقام معظم رهبری در خصوص آزادی ملوانان انگلیسی نیز اظهار داشت : در این رابطه خبر قطعی ای نیست و فکر نمی کنم چنین نامه ای بوده باشد .
وی همچنین درباره انتشار خبر عدم صدور اجازه برای عبور هواپیمای نوری مالکی نخست وزیر عراق از آسمان ایران ، افزود : برای هر پروازی مجوز لازم است و این موضوع باید مقدمات لازم خود را طی می کرد .
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اینکه آیا ایران برنامه ای برای انجام مذاکره با آمریکا در جریان کنفرانس امنیتی آتی عراق در نظر دارد ؟ گفت : فعلا این موضوع جزو برنامه های جمهوری اسلامی نیست .
حسینی همچنین در پاسخ به خبرنگاری که درباره جشن هسته ای که قرار است فردا با حضور دکتر احمدی نژاد در نطنز برگزار شود ، اظهار داشت : اگر 24 ساعت منتظر بمانید همه مباحث در این خصوص را از زبان رئیس جمهور یا آقای آقازاده خواهید شنید .
وی در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر تداوم حضور هیاتی که برای پیگیری موضوع ملوانان بازداشت شده انگلیسی به کشورمان سفر کرده بود در ایران گفت : هیاتی در این خصوص به تهران نیامده بوده است .
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سخن یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به کتمان لندن نسبت به عذرخواهی از ایران درباره ورود غیر قانونی ملوانان انگلیسی به آبهای سرزمینی ایران ، آیا امکان انتشار نامه انگلیس به کشورمان در این خصوص وجود دارد ؟ افزود : عموما معمول و مرسوم نیست که دولتها چنین نامه هایی را رسانه ای نمایند .
وی ادامه داد : در جریان ملوانان انگلیسی ، سیاست جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تا انتها جریان و ادامه داشت و در آن ضمن تاکید بر لزوم حل و فصل دو جانبه موضوع ، برخورد انسانی و اسلامی ایران و سلامت و امنیت آنها از ابتدای موضوع مورد تاکید قرار داشت .
حسینی همچنین گفت : روند مذکور تا پایان این ماجرا به همین شکل ادامه یافت و با قرینه شدن موضوع با زمان تولد پیامبر اکرم (ص) تسلیم رئیس جمهور بر عفو این افراد اعلام شد اما در ابتدا انگلیس به جنجال های رسانه ای رو آورده بود که آرام آرام نوع رفتار و لحن خود را اصلاح نمود .
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه آزادی جلال شرفی می تواند چه رابطه ای با موضوع ملوانان انگلیسی بازداشت شده در کشورمان داشته باشد ؟ افزود : بارها تکرار کرده ایم که بین آن مسئله که رخ داد با سایر موارد این گونه ارتباطی نبوده و طرفهای مقابل هم بر این موضوع تاکید کرده اند .
وی تصریح کرد : آزادی جلال شرفی ارتباطی به مسئله نظامیان انگلیسی نداشته استت .
حسینی در خصوص اخبار منتشر شده درباره سفیر قبرس در تهران گفت : موضوعات و شایعاتی در این رابطه مطرح شده و خود مسئولان قبرسی در حال بررسی این مسئله هستند ؛ جمهوری اسلامی ایران نیز تاکید دارد که دیپلماتهایی که به ایران اعزام می شوند باید مقررات کشور پذیرنده را رعایت نمایند . طبیعی است که اگر در این رابطه نقض مقررات صورت گرفته باشد مسئله به طور رسمی منتقل خواهد شد .
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر سقوط هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین ایران در کشور یمن، افزود : مباحثی در این خصوص اتفاقا زمانی که ما در اجلاس اتحادیه عرب حاضر بودیم مطرح شد که البته نادرست بود و مقامات امنیتی یمن نیز اعلام کردند که این هواپیما آمریکایی بوده است .
وی خاطر نشان کرد : ما انتظار داشتیم رسانه های یمنی اظهارات این مقام امنیتی کشورشان را سریع تر اعلام می کردند چرا که قطعا چنین مواردی تناسبی با مناسبات خوب دو کشور ندارد .
حسینی در خصوص موضوع مذاکرات هسته ای ایران و گروه موسوم به 1+5 نیز اظهار داشت: انجام این گفتگوها وابسته به آن است که ما عزم و اراده جدی این کشورها را در پذیرش حق قطعی جمهوری اسلامی در انجام غنی سازی مشاهده کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین تحولات مربوط به نیروگاه بوشهرهم افزود : در حال حاضر اختلاف خاصی بین ایران و روسیه وجود ندارد و طرف روسی تلاش هایی را برای پیشبرد اهداف مورد نظر انجام می دهد ضمن آنکه در حال حاضر نیروگاه بوشهر در انتظار سوخت می باشد و امیدواریم با رفع تمامی مشکلات ، روسها بتوانند سوخت مورد نیاز را به بوشهر منتقل کنند .
وی در واکنش به درخواست یکی از خبرنگاران برای اعلام جزئیات بیشتری از شکنجه وبازداشت جلال شرفی توسط نیروهای آمریکایی در عراق، گفت : برخی مطالب را که خود ایشان مطرح کرده اند اما اجازه دهید جزئیات دقیق تر یا از زبان خود ایشان خواهید شنید و یا ما از ایشان می شنویم و در اختیار شما قرار خواهیم داد .
حسینی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر با تایید انجام مذکرات دبیر شورای عالی امنیت ملی و خاویر سولانا افزود: آنچه که در چارچوب این مذاکرات باید مورد توجه قرار گیرد این است که طرف مقابل نمی تواند با رفتاری دوگانه از سویی از بازبودن درب مذاکرات سخن گفته و از دیگر سو قطعنامه صادر کنند.
سخنگوی وزیر امورخارجه تاکید کرد: مذاکرات باید هدفمند باشد و ما درباره حقوق قطعی ملت ایران هیچ مذاکره ای نخواهیم داشت؛ آنچه که می تواند مورد مذاکره قرار گیرد مسائل مربوط به عدم انحراف هسته ای ایران در آینده و نگرانی های احتمالی طرف مقابل است.
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا تهران از جریان بازداشت ملوانان انگلیسی متجاوز به آبهای سرزمینی ایران به عنوان برگی برای آزادی 5 گروگان ایرانی در دست آمریکا استفاده نکرد؟ گفت: ما این موضوع را به هیچ وجه به موضوعات دیگر گره نزدیم و مناسب نمی دانیم که چنین اتفاقاتی را با هم مرتبط کنیم.
حسینی ادامه داد: موضوع ربوده شده دیپلمات های ایرانی در عراق بحثی جداگانه و مرتبط با تخلفات آمریکاست که البته ما تاکید داریم ، هرچه زودتر این افراد باید آزاد شوند ولی مسئله ملوانان به تخلف نیروهای انگلیسی مرتبط بود که به جای خود و با حسن نیت ایران حل و فصل شد.
سخنگوی وزیر امورخارجه در پاسخ به سئوالی دیگر در ارتباط با کاهش همکاری های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار داشت: این همکاری های در همان مواردی که آقای الهام اعلام کردند تا بازگشت پرونده هسته ای ایران به آژانس متوقف خواهد بود.
وی درباره اخباری که این روزها توسط رسانه های غربی درخصوص احتمال اقدام نظامی آمریکا یا رژیم صهیونیستی علیه کشورمان مطرح می شود، افزود : این قبیل اخبار بعنوان عملیات روانی از مدتهاست که مطرح می شده و البته اخیرا گسترش یافته و رسانه های اسرائیلی و آمریکایی بیش از پیش به آن دامن می زنند .
حسینی با اشاره به مواضع مقامات آمریکایی در تاکید بر عدم وجود برنامه ای برای حمله نظامی به ایران خاطر نشان کرد : علی رغم تمامی این مسائل و شرایط منطقه و آمریکا که چنین اجازه ای را به این کشور نمی دهد اما نیروهای ما همواره هوشیار بوده وآنچه را که لازم باشد برای دفاع و بازدارندگی اندیشیده اند .
سخنگوی وزارت امور خارجه اخبار منتشر شده در رسانه ها در رابطه با مذاکرات محرمانه دکتر احمدی نژاد و ملک عبدالله را نادرست خواند و ادامه داد : همواره در سطوح عالی و پایین تر نیز گفته ایم که مسائل مربوط به امت اسلامی و وحدت مسلمین از محورهای عمده این مذاکرات بوده است .
وی در پاسخ به این سئوال که آیا ایران آزادی 5 دیپلمات ربوده شده توسط آمریکا در عراق را بعنوان شرط شرکت در اجلاس امنیتی آتی عراق مطرح کرده است ؟ اظهار داشت : ما مسئله مربوط به این 5 دیپلمات را از کانال های مختلف پیگیری می کنیم و آقای متکی هم مشورتهایی با آقای زیباری داشته اند تا از تمام ظرفیت ها برای آزادی آنها بهره برداری شود .
حسینی همچنین از تصمیم ایران برای تجدید نظر در روابط با کشورهایی که در جریان موضوع هسته ای کشورمان نقش منفی ایفا می کنند ، خبر داد و افزود : ما در روابط و مناسبات دو جانبه تمام آنچه را که از طرف مقابل مشاهده می کنیم لحاظ کرده ضمن آنکه تنظیم روابط با کشورهای مختلف از اولویت های ما در سیاست خارجی دولت نهم است .
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اخبار منتشر شده مبنی بر مفقود شدن یک مامور سابق FBI در جزیره کیش گفت : درباره این مسئله ارتباط ما با سفارت سوئیس برقرار است و در ابتدا در این خصوص جزئیات اندکی مطرح شده بود اما در حال حاضر ارگان های ذیربط برای بدست آوردن سرنخ از این ماجرا، در حال پیگیری هستند تا انشاء الله از سرنوشت ایشان اطلاعی قطعی بدست آوریم .
وی درباره مسئله مربوط به مفقود شدن معاون وزیر دفاع سابق کشورمان در ترکیه نیز اخباررسانه ای در جراید ترکی و غیر ترکی را غیر قابل اتکا دانست وبا اشاره به اعزام هیاتی از ایران به ترکیه، اظهار داشت : از آنجایی که ورود ایشان به ترکیه قطعی و خروجشان از این کشورجای تردید دارد ، مسئولان ترکیه قول بررسی و اعلام نتیجه در این رابطه را به ما داده اند .
حسینی با تایید ضبط ویزای یک تبعه فرانسوی در ایران افزود :ا لبته آنگونه که در اخبار بود این فرد بازداشت نشده است بلکه به واسطه اقداماتی برخلاف اهداف اعلام شده سفرشان به ایران، نیروهای ما با وی برخورد کرده و گذرنامه او را ثبت و ضبط نموده اند ؛ علی رغم تعطیلات نوروزی این موضوع پیگیری شده و امیدواریم قضیه به زودی حل و فصل شود .
نظر شما