به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه الصباح عراق در مقاله ای در شماره امروزخود با اشاره به سفر "نوری المالکی" به ژاپن نوشت : نخست وزیرعراق سفر خود را به ژاپن و از آنجا به کره جنوبی و سپس مصر طی سفری دوره ای به خارج از کشور درحالی آغاز کرد که درنوع خود پس از تصدی این سمت، اولین بارنیست، اما از زمان آغازطرح امنیتی بغداد در14 فوریه گذشته، اولین سفر خارجی وی به شمار می رود.
در این مقاله که به قلم"محمد عبدالجبارالشبوط" نوشته شده است؛ درباره هدف از مرتبط کردن سفردوره ای نوری المالکی و طرح امنیتی بغداد به یکدیگر آمده است : مشغله های داخلی مربوط به مسائل امنیتی عراق، مالکی را از انجام دیگر ماموریت ها و وظایفش به ویژه در زمینه تقویت روابط خارجی عراق بازنداشته است؛ به طوری که این اقدام نخست وزیرعراق امتیاز مثبتی را برای وی به ثبت رسانده است.
نویسنده این مقاله درادامه تصریح کرد: عراق،غرق مسائل امنیتی و بلکه بی ثباتی امنیتی و جنگ داخلی است، بنابراین درست و شایسته نیست که فقط بر روی مسائل( و مشکلات) خود متمرکز شود و ازدنیا آن هم درزمانی که به حمایت منطقه ای،عربی، اسلامی و جهانی نیاز دارد، دورشود.
درادامه این مقاله براین مسئله تاکید شد که توجه و اهتمام نوری المالکی به این مسئله مهم بیانگر توانایی وی درپرداختن به پدیده جنگ داخلی است.
"عبدالجبارالشبوط" افزود: حمایتی که عراق درحال حاضربه آن نیاز دارد چند جانبه و درزمینه های مختلف امنیتی ، سیاسی و اقتصادی است و این نیاز چند جانبه، گشایش باب گفتگوها و مذاکرات را با کشورهای متمایل و توانمند به همکاری با عراق که منافعشان نیز درکمک به این کشوراست، می طلبد.
وی درادامه نوشت : ازجمله این کشورها ژاپن است که یک کشورپیشرفته و صنعتی است وهیچ چشمداشت سیاسی هم ندارد، اما منافع اقتصادی زیادی درعراق دارد و ممکن است درهمکاری اش با عراق، بخش زیادی ازمنافع آن نیزمحقق شود.
نویسنده مقاله افزود: اگراین حرکت برای کشورعراق امری ضروری است، بنابراین نیازبه تیم کاری متخصص در روابط بین المللی وجود دارد.
"عبدالجبارالشبوط" درپایان می نویسد: بنابراین نوری المالکی به کمک هوشیار زیباری وزیرامورخارجه عراق نیازمند بررسی مجدد و ارزیابی منابع مشورتی برای تشکیل گروهی قادربه تنظیم دیدارها و سفرهای خارجی و بقیه تماس ها و روابط بین المللی است.
نخست وزیرعراق شب گذشته وارد ژاپن شد؛ وی دراولین روزسفر خود به توکیو، از دولت ژاپن به علت همکاری با بغداد تشکر و قدردانی کرد.
نظر شما