۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۱۱

مهر گزارش می دهد

حضور نامزدهای انتخاباتی خوزستان از عمق سیلاب تا کانون زلزله

حضور نامزدهای انتخاباتی خوزستان از عمق سیلاب تا کانون زلزله

اهواز – هر چه به روز انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیک‌تر می‌شویم، صف‌آرایی‌ها و تخریب‌ها نمایان‌تر می‌شود ولی مردم برای انتخابی آگاهانه باید به‌خوبی این فضا را رصد کنند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - علی نواصر: استان خوزستان به واسطه وسعت و جمعیتی که دارد، یکی از استان‌های تأثیرگذار در مجلس شورای اسلامی به شمار می‌رود به‌گونه‌ای که تعداد ۱۸ نفر از این استان هر چهار سال، راهی بهارستان می‌شوند. وجود ۱۸ نماینده از استان در مجلس باعث شده که مجمع نمایندگان استان یکی از تأثیرگذارترین لابی‌های بهارستان را تشکیل دهد که در صورت اتحاد با چند استان دیگر به راحتی می‌تواند هر لایحه‌ای را به سرانجام برساند.

حوزه انتخابیه اندیمشک، حوزه انتخابیه مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل، حوزه انتخابیه اهواز، کارون، حمیدیه و باوی، حوزه انتخابیه خرمشهر، حوزه انتخابیه شادگان، حوزه انتخابیه بهبهان، حوزه انتخابیه بندر ماهشهر، امیدیه و هندیجان، حوزه انتخابیه آبادان، حوزه انتخابیه شوش، حوزه انتخابیه شوشتر و گتوند، حوزه انتخابیه دشت آزادگان و هویزه، حوزه انتخابیه ایذه و باغملک، حوزه انتخابیه دزفول و حوزه انتخابیه رامهرمز و رامشیر، ۱۸ حوزه انتخابیه خوزستان را تشکیل می‌دهند.

این در حالی است که قرار بود، تعداد نمایندگان خوزستان در مجلس آینده افزایش یابد تا مشکل برخی حوزه‌های انتخابیه که بسیار وسیع شده‌اند یا همیشه مشکلات و درگیری‌هایی دارند، مرتفع شوند ولی قانون مربوط به آن در مجلس فعلی تصویب نشد.

رئیس دفتر شورای نگهبان در خوزستان در این زمینه می‌گوید: بر اساس اصل ۶۴ قانون اساسی کشور باید هر ۱۰ سال یک‌بار، ۲۰ نماینده به تعداد نمایندگان مجلس اضافه می‌شد اما بر اساس مصوبه اخیر مجلس، تعداد نمایندگان مجلس همان ۲۹۰ نفر باقی می‌ماند.

ابوالحسن معماری بیان می‌کند: بنابراین در انتخابات سال آینده مجلس شورای اسلامی انتخابات برای همان ۲۹۰ نفر برگزار می‌شود و تعداد نمایندگان مجلس هیچ‌گونه تغییری نمی‌کند.

معماری عنوان می‌کند: بر اساس اصل ۶۴ قانون اساسی اختیار افزایش تعداد نمایندگان مجلس به خود مجلس داده شده و در این زمینه نمی‌توان مجلس را اجبار کرد.

طبق توافق انجام‌شده بین شورای نگهبان و وزارت کشور، یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه، دوم اسفند امسال در سراسر کشور برگزار می‌شود.

با وجود اینکه انتخابات مجلس در آخرین روزهای سال جاری برگزار می‌شود ولی تنور تبلیغات نامزدهای مختلفی که تصمیم گرفته‌اند خود را در معرض رأی مردم قرار دهند از مدت‌ها قبل آغاز شده است و به خصوص اینکه در اولین روزهای سال جاری به شکلی جدی آغاز شده است به‌گونه‌ای که مردم در حوزه‌های انتخابیه خود تا حد زیادی با افرادی که عزم جدی برای ورود به عرصه انتخابات دارند، آشنا شده‌اند.

واقعیت این است که مردم خوزستان در دوره‌های قبل به جز در موارد بسیار معدود، رضایت مناسبی از نمایندگان خود در بهارستان نداشته‌اند به همین دلیل است که در هر دوره شاهد تغییرات جدی در ترکیب ۱۸ نماینده قبلی مجلس در استان بوده‌ایم و تنها دو تا سه نفر از آنها در دوره بعد موفق به حضور در مجلس بعدی شده‌اند.

واقعیت تلخی که در سال‌های اخیر در انتخابات مجلس شورای اسلامی و حتی شوراهای شهر به وضوح قابل‌رؤیت است، پر رنگ تر شدن نقش پول در انتخابات است به‌گونه‌ای که گفته می‌شود که هر کس پنج میلیارد تومان پول نداشته باشد وارد عرصه انتخابات نشود و این تبدیل به آفت انتخابات شده است.

اغلب افرادی که وارد کارزار انتخاباتی می‌شوند نیز چنین پولی برای هزینه کردن ندارد به همین دلیل مجبور به رفتن به دامان حامیان مالی می‌شوند و خط و مشی چنین افرادی در صورت رأی آوردن و نماینده شدن را همین حامیان مالی که همه‌چیز را در دلار و ریال می‌بینند، تعیین می‌کنند.

به همین دلیل است که با وجود اینکه وظیفه نمایندگی مجلس سیاست‌گذاری در سطح کلان و قانون‌گذاری است، نمایندگان مجلس با فشار همین افراد مجبور به دخالت در مواردی بسیار پیش پا افتاده هستند تا جایی که یکی از مدیران سابق خوزستان می‌گوید نمایندگان حتی در جابه‌جایی یک سرایدار مدرسه، نیروی خدماتی بانک و یک پرستار هم دخالت می‌کنند.

به نظر می‌رسد اولین مرحله برای رسیدن به یک مجمع نمایندگان خوب در مجلس برای خوزستان که از مشکلات عدیده‌ای که برخی از آن ناشی از دخالت بی‌جا یک عدم دخالت ضروری همین نمایندگان است، این است که مردم تصمیم قاطع و جدی بگیرند که هر کس پول زیاد برای ورود به عرصه نمایندگانی هزینه کرد، با بی‌توجهی مردم مواجه شود چرا که افرادی که پول‌های کلان که اغلب آنها را باید پول کثیف معرفی کرد، در کارزار انتخابات هزینه می‌کنند، آن را باید از جایی و در جایی تأمین کنند که معمولاً در این تأمین هزینه‌ها، منافع مردم ساده‌ترین قربانی این کشتار بی‌رحمانه است.

مردان روز شنبه

وقتی هم نماینده‌های مجلس معرفی می‌شوند، تازه کار برخی‌ها از همان روز اعلام نتایج یعنی شنبه آغاز می‌شود. این پدیده که در سال‌های اخیر به شدت موردتوجه قرار گرفته است و مخاطرات کمترین از حامیان مالی دارد به پدیده «جهادگران شنبه» معروف شده است.

افرادی که در حین فعالیت‌های تبلیغاتی نامزدها هیچ دخالتی نمی‌کنند و فعالیت آنها روز بعد از انتخابات آغاز می‌شود. این افراد به سرعت با نامزدهایی که رأی آورده‌اند ارتباطات می‌گیرند و وعده تأمین هزینه‌های خرج شده، استخدام اعضای ستادهای انتخاباتی نامزدها، دادن محلی برای دفترهای اختصاصی نمایندگان در محل حوزه انتخابیه یا در تهران و کمک مالی را می‌دهند و این‌گونه نمایندگان وارد بازی آنها می‌شود.

جولان در سیل و زلزله

سیل هم هرچقدر که برای مردم جنوب خوزستان بلا بود و خانه‌ها و زمین‌های کشاورزی و احشام را به باد فنا داد ولی برای بعضی‌ها این مشکلات مردم، نان و نوایی داشت و آنها تا آنجایی که توانستند در این میدان سیل و ویرانی برای خود اسم و رسمی در کردند.

بعضی از نامزدهای انتخاباتی در اوج بحران سیل خوزستان که آرام آرام روستا و شهرها را طعمه خود می‌کرد با نمایش ویدئوهایی از پخت و پز خود برای کمک به سیل‌زدگان چهره مردمی به خود می‌دانند و خود شخصاً این کمک‌ها را در بین مردم حوزه انتخابیه تقسیم می‌کردند.

برخی با نوشتن مطالبی در فضای مجازی همه تلاش و زحمت متولیان امدادرسانی و کمک‌رسانی به سیل‌زدگان را زیر سوال می‌بردند و برای برون‌رفت از این مشکلات طرح‌های آبکی به درون فضای ملتهب مجازی آن روزهای استان، پمپاژ می‌کردند.

برخی هم اقدام به انجام کمک‌هایی مثل دادن غذا و پتو و… می‌کردند و تصاویر و فیلم‌های آن را در فضای مجازی به اشتراک می‌گذاشتند و از بابت سیل خانمان‌سوز به معروفیتی هم رسیدند.

زلزله مسجدسلیمان هم یکی از کانون‌های نقش‌آفرینی نامزدهای انتخاباتی برای خودنمایی بود تا جایی که کاربری نوشت: برای زلزله ۱۵ تیم امدادی و ۴۰ نامزد انتخاباتی به مسجدسلیمان اعزام شدند.

در یکی از شهرهای خوزستان هم ۶ نفر از نامزدها، تبلیغات انتخاباتی را علنی‌تر کرده و مرامنامه خود را در حضور خانواده شهدا امضا و سوگند یاد کرده‌اند که تا پایان انتخابات به اصول اخلاقی پایبند بوده و از آن تخطی نمی‌کنند. این افراد همچنین مدعی شده‌اند که قصد دارند جایگاه نمایندگی مردم در خانه ملت را هم ارتقا دهند ضمن اینکه از دیگر نامزدها هم خواسته‌اند که با پذیر اصول مرامنامه به جمع آنها بپیوندند.

برخی از نامزدهای انتخاباتی هم با وجود اینکه طبق قانون در موعد مقرر از سمت‌های دولتی خود استعفا داده‌اند ولی معلوم نیست چه راهکاری یافته‌اند که همچنان در محل کار خود حضور دارند و از مزایای دولتی و امکانات آن برای معرفی خود به خوبی استفاده می‌کنند که به نظر می‌رسد در این زمینه قانون باید جدیت بیشتری داشته باشد و نباید برخی‌ها با استفاده از ظرفیت‌های دولتی در رقابتی ناعادلانه حضور داشته باشند. این افراد حتی اقدام به برخی جا به جایی در سمت‌های رأی آور هم می‌کنند.

از سوی دیگر برخی نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی این روزها به سنت و رسوم قومی هم به شدت علاقه‌مند شده‌اند و در روزهای اخیر با حضور در مراسم و محافل مختلف سعی دارند از لباس‌های محلی و قومی استفاده کنند.

نامزدهایی که در خارج از شهر موردنظر برای ورود به انتخابات سکونت دارند یا نمایندگان فعلی مجلس این روزها سعی کرده‌اند که حضور خود در شهر موردنظرشان را بیشتر کنند و سعی می‌کنند در هفته چند روز را در شهر بگذرانند.

رصد فعالیت نامزدهای انتخاباتی از سوی مردمی که قرار است با رأی خود تکلیف بخشی از ساختار کشور را تعیین کنند، یک تکلیف و وظیفه مشخص است که انتظار می‌رود مردم با رصد آگاهانه شرایط پیش روی انتخابات مجلس افرادی شایسته را روانه بهارستان کنند و تکلیف قانونگذاری در کشور را به دست افراد آگاه، شایسته و کاردان بسپارند.

کد خبر 4677852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha