به گزارش خبرنگار مهر، سلمان نصرت طلب پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری که در مرکز فنی و حرفهای شهرستان صومعه سرا برگزار شد با اشاره به هفته ملی مهارت و ششم مرداد روز ملی کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفهای، اظهار کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به مهارت آموزی در سطح کشور نیاز است.
وی به تأثیرگذاری آموزشهای مهارتی در کارآفرینی و ایجاد اشتغال اشاره کرد و افزود: مهارت آموزی هنر تبدیل دانایی به توانایی است مهارت آموزی هنر تبدیل دانایی به توانایی است و در همین راستا سازمان فنی و حرفهای متولی آموزشهای کوتاه مدت در دو بخش دولتی و غیردولتی بوده و زمینههای لازم برای تعلیم و تربیت جوانان مستعد و نوجوانان علاقه مند به حرفه آموزی در سطوح مختلف مهارتی را فراهم میکند.
نصرت طلب با بیان اینکه آموزش فنی و حرفهای در بخش دولتی کاملاً رایگان است، گفت: نوجوانان و جوانان برای کسب مهارتهای لازم و ورود به بازار کار باید از این ظرفیت به خوبی بهرهمند شود.
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای مرکز فنی و حرفهای شهرستان صومعه سرا، بیان کرد: این مرکز در دو بخش دولتی و غیردولتی فعال بوده که در بخش دولتی ۱۱ کارگاه آموزشی صنعتی، فنی و خدماتی به صورت ثابت و سیار و در بخش غیر دولتی نیز ۳۰ آموزشگاه خصوصی با مجوز آموزش و فنی حرفهای کشور فعالیتهای مهارتی خود را دنبال میکنند.
رئیس مرکز فنی و حرفهای صومعه سرا با بیان اینکه در بخش آموزشهای سیار این مرکز، آموزشهای مهارتی در سطح زندانها، پادگانها نیروی انتظامی و سپاه این شهرستان پیش بینی و اجرایی شده و خواهد شد، تصریح کرد: تلاش شده در این آموزشها به رشتههای کاربردی و نیاز بازار توجه بیشتری انجام شود.
لزوم حمایت شوراها و دهیاران از اجرای طرح مهارت آموزی در روستا
وی با اشاره به اجرای طرح مهارت آموزی در روستا، اظهار کرد: در این زمینه نیازمند همکاری و حمایت از سوی شوراهای اسلامی روستاها و دهیاران هستیم تا زمینه آموزش مهارتهای لازم و ایجاد اشتغال در سطح روستاها در راستای توانمندسازی روستاییان انجام شود.
نصرت طلب با تأکید بر اینکه اجرای طرح آموزش روستاها سبب جلوگیری از مهاجرت روستاییان برای کسب شغل به شهرها و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از بیکاری میشود، ادامه داد: یکی دیگر از طرحهای در دست اجرای از سوی سازمان فنی و حرفهای کشور، استان و شهرستان طرح «ایران مهارت» برای دانش آموزان پایههای نهم و دهم است که در حال حاضر ۳۰ دانش آموز در بخش گوراب زرمیخ شناسایی شده و در دوره خیاطی تحت آموزش قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: مسئولان آموزش و پرورش صومعه سرا و بخش تولمات نیز باید همکاری لازم برای شناسایی دانش آموزان مستعد و علاقمند به کسب مهارت را با مرکز فنی حرفهای داشته باشند.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای صومعه سرا در ادامه همچنین به برگزاری مسابقات ملی مهارت اشاره کرد و گفت: ما آمادگی لازم برای شناسایی استعدادها و توانمندیهای نوجوانان و جوانان ۱۸ تا ۲۱ ساله داریم و زمینه لازم برای حضور در مسابقات ملی مهارت در سطح شهرستان، استان، ملی و جهانی را فراهم میکنیم.
بهره برداری از کارگاه صنایع چوب در آینده نزدیک در صومعه سرا
وی با بیان اینکه اجرای طرح کارورزی دانش آموزی و دانش آموختگان دانشگاه نیز در دستور کار قرار دارد، افزود: در آینده نزدیک شاهد افتتاح کارگاه صنایع چوب در صومعهسرا با توجه به ظرفیت این شهرستان در حوزه زراعت چوب صنوبر خواهیم بود که این کارگاه نیاز آموزشی شهرستانهای غرب استان گیلان را نیز تأمین کند.
نصرت طلب با اشاره به اینکه تاکنون ۲ هزار و ۲۳۹ نفر در دورههای آموزشی ثبتنام و شرکت کردهاند، گفت: ۴۲۹ هزار و ۹۲۰ ساعت آموزشی برای این تعداد مهارت آموز برگزار شده است ۴۲۹ هزار و ۹۲۰ ساعت آموزشی برای مهارت آموزان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه تعداد کل شرکت کنندگان در آزمونهای فنی و حرفهای در دو بخش زنان و مردان ۵ هزار و ۵۰۰ نفر بوده که از این میزان ۵ هزار و ۲۰۰ نفر قبول شدند، ادامه این آمار در ۴ ماهه نخست امسال نیز ۱۱۴۹ نفر در دو بخش زنان و مردان بوده که از این تعداد هزار و ۳۱ نفر در آزمونهای برگزار شده نمره قبولی دریافت کردهاند.
رئیس مرکز فنی و حرفهای صومعه سرا در پایان تأکید کرد: تربیت نیروی انسانی ماهر، ایجاد شغل پایدار و هدفمند برای افراد جویای کار و ارتقای مهارتهای دانش آموزان و دانشجویان از جمله برنامههای ویژه و اولویتهای سازمان فنی و حرفهای است.
نظر شما