به گزارش خبرنگار مهر، عباس مشیریان صبح دوشنبه در نشستی با موضوع مقابله با آفات نباتی استان سمنان به میزبانی جهاد کشاورزی سمنان، با بیان اینکه مبارزه شیمیایی علیه آفت ملخ تاکنون در سطح ۹۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این استان با روشهای محلولپاشی، طعمه پاشی و با استفاده از سمپاشیهای یو ال وی، توربولایز و زنبه ای انجامشده است، ابراز کرد: تخصیص اعتبار از محل منابع استانی برای کنترل خسارت آفت ملخ در استان سمنان ضروری است.
وی با بیان اینکه سمنان و دامغان بیشترین سطح مبارزه را به خود اختصاص دادند، افزود: ملخ از جمله آفات مهم محصولات کشاورزی بوده که دارای تحرک و تغذیه بالایی است و لذا خسارات زیادی را ایجاد میکند در نتیجه باید مبارزه با این آفت جدیتر صورت گیرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ضمن بیان اینکه هر ملخ میتواند بهاندازه وزن خود در روز از همه گیاهان سرسبز و حتی تنه درختان تغذیه کند، ابراز داشت: تنوع بالای این آفت سبب پیچیدگی و سخت شدن برنامهریزی در اجرای مبارزات شده است همچنین مهمترین گونه ملخ خسارت زا در استان سمنان ملخ مراکشی، ایتالیایی، شکم بادمجانی و ملخهای بومی هستند و تاکنون آفت ملخ صحرایی در استان سمنان گزارش نشده است.
مشیریان گفت: کارشناسان حفظ نباتات در سطح استان سمنان ضمن شناسایی دقیق مناطق کنونی آفت ملخ در عرصههای مختلف در صورت نیاز عملیات کانون کوبی را بهمنظور جلوگیری از ورود این آفت به باغات و مزارع و خسارات به محصولات کشاورزی را نیز انجام میدهند از سوی دیگر پیشبینی میشود تا اواسط مردادماه عملیات مبارزه با ملخ در استان سمنان به اتمام برسد.
وی افزود: با توجه به قدمت بالای دستگاههای موجود در استان سمنان برای مبارزه با آفت ملخ نیاز مبرم به خودروی مناسب احساس میشود که میتوان از طریق تخصیص اعتبار از محل منابع استانی این مشکل را رفع کرد.
نظر شما