سجاد داغستانی کارگردان نمایش «پس از برخورد جسم سخت به سر» که به تازگی در تماشاخانه آژمان اجرای عمومی خود را آغاز کرده است درباره دور سوم اجراهای این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: این نمایش پیش از این در سال ۹۷ در تماشاخانههای باران و مهرگان اجرا شده است و این اجرا دور سوم از اجراهای این اثر نمایشی محسوب میشود.
وی ادامه داد: در اجرای جدید شیوه ارایه کار کاملا تغییر کرده است و با سبک و سیاقی تجربی به صحنه میرود. برای اجرای مجدد نمایش، طی فراخوانی نزدیک به ۸۰۰ نفر برای ما رزومه ارسال کردند که در مرحله اول ۵۰ نفر و در نهایت ۲۸ نفر برای بازی در نمایش انتخاب شدند. طی ۲-۳ ماه تمرین کار برای اجرا آماده شد و طبق برنامه ریزی در هر شب از اجرا ۳ بازیگر متفاوت روی صحنه میروند که هرکدام به شیوه ای که خودشان در تمرینات نمایش به آن رسیدهاند مانند به کار بردن لهجههای مختلف یا اجرا به شکل کمدی یا تراژدی کار را اجرا میکنند.
داغستانی درباره استفاده از تصاویر در نمایش نیز توضیح داد: در اجرای جدید ۳ ویدئو نیز پخش میشود که بازیها نیز مرتبط با این ویدئوها است و همین مساله کار را به اثری بینارشتهای تبدیل کرده است.
این کارگردان تئاتر درباره مضمون نمایش عنوان کرد: «پس از برخورد جسم سخت به سر» روایتگر سه دوره از تاریخ معاصر ایران است. دوره اول که در زمان حال رخ میدهد به موضوعی اجتماعی در رابطه با تجاوز میپردازد. دوره دوم دهه ۶۰ و ۷۰ را به نمایش میگذارد که در آن همه چیز نوستالژیک است و یک رابطه عاشقانه را به شیوه کمدی به تصویر میکشد. دوره سوم دهه ۳۰، ۴۰ و ۵۰ و اتفاقاتی را که برای مصدق از کودکی تا زمان نخست وزیری اش رخ داده، به نمایش میگذارد البته در نمایش اتفاقات همانطور که در تاریخ رخ داده، روایت نمیشود به این معنی که مثلا در اپیزود آخر، مصدق سرمربی تیم فوتبال تاج میشود و با آیزنهاور که مربی تیم رئال مادرید شده است در جام باشگاههای جهان در ورزشگاه امجدیه مسابقه میهد.
وی متذکر شد: این اثر نمایشی حول اتفاقات معاصر از دهه ۳۰ تا ۹۰ و تاثیراتی که این اتفاقات روی جوانها گذاشته است، میچرخد. برخی از رخدادهایی که در این نمایش بیان میشود به جز شیوه کمدی قابل روایت نیست و قرار است به این موضوع پرداخته شود که همه آدماها بعد از برخورد جسم سخت به سرشان حال و روز متفاوتی پیدا میکنند. در هر سه اپیزود میزان اطلاعاتی که به تماشاگران داده میشود و یا افرادی که در موردشان صحبت میشود انقدر زیاد است که شاید نتوانند در طول اجرا به همه آنها فکر کنند و همین مساله این فرصت را برای مخاطبان به وجود میآورد تا بعد از بیرون آمدن از سالن درباره اطلاعاتی که دریافت کرده اند، تحقیق کنند.
وی در پایان صحبتهایش درباره اجرا در تماشاخانه آژمان گفت: این تماشاخانه چندین سال با نام تماشاخانه سه نقطه فعالیت میکرد اما به تازگی با مدیریت جدید و گروهی تازه نفس کار خود را آغاز کرده است. این تماشاخانه با تغییرات اساسی در ظاهر و کیفیت کارها همراه است و قرار است بخشی از اجراها به نمایشهای تجربی اختصاص پیدا کند.
شیوا بوعلی، ماه منیر بیطاری، فاطمه حسین زاده، فائزه حمیدی، عارفه درستکار، معصومه دهقان، یگانه رفتاری، پریسا روزبهانی، غزل صادق الوعد، نیلوفر کرمی، سارینا لواسانی، پریسا محمد زاده، فرنوش مرواری، لیلا مقصودی، هژیر سام احمدی، ایمان بابایی، شهاب حیدری، نیما سپهرار، بهنام شاملو، محمد شعبانپور، میلاد صفوی، مهرداد طهماسبی، رضا قائدی فر، مرتضی قنبری، صابر گل محمدی، آروین محتشمی، علیرضا نجفی، مجید وهابید بازیگران این نمایش هستند که تا ۸ شهریور ماه ساعت ۱۸:۳۰ و ۱۹:۳۰ در تماشاخانه آژمان به صحنه میرود.
نظر شما