به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا دربندی قبل از ظهر سه شنبه در جمع شماری از مدیران مسئول نشریات استان زنجان در محل اداره کل ارشاد اسلامی استان زنجان، با بیان اینکه هیئت نظارت طی سالهای گذشته به ۱۱ هزار و ۴۰۰ رسانه مجوز داده است، افزود: تاکید ویژه به بحث کیفی بودن نشریات داریم و در وهله اول کیفیت باید بر کمیت قالب باشد.
مدیر کل مطبوعات داخلی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میانگین رسانه های ایران را در مقایسه با رسانه های فعال در اتحادیه اروپا یادآور شد و با بیان اینکه در حال حاضر کشورهای اتحادیه اروپا، فقط ۱۵ خبرگزاری دارند، ادامه داد: در ایران ۵۷۰۰ مورد از رسانهها فعال هستند و این تعداد، ۴۱۰۰ رسانه مکتوب،۱۵۷۰ پایگاه خبری و ۳۰ خبرگزاری را شامل میشود.
دربندی بابیان اینکه ۱۴۰۰ نفر از مدیران مسئول نشریات خانم و ۱۵۰ نفر اهل سنت هستند، گفت: از نشریههای مکتوب، حدود ۳۰۰ فقره بهصورت روزنامه منتشر میشود و از نظر تخصصی بودن نیز ۳۵۰ نشریه بهصورت تخصصی در حوزه ورزش، ۲۸۰ مورد در حوزه دین و معارف اسلامی و قرآن، ۱۰۰ مورد در حوزه سینما و هنر و ادبیات، ۷۵ مورد در حوزه کودک و نوجوان، ۹۰ مورد در حوزه خانواده و سرگرمی،۱۰ مورد حوزه معلولان و ۱۲ مورد در حوزه اقلیتهای دینی فعالیت میکنند.
وی نداشتن آمار واقعی از شمارگان نشریات را یکی از مهمترین مشکلات وزارت ارشاد در ارائه حمایتهای عادلانه به آنها عنوان کرد و ادامه داد: درخواست خود اظهاری از روزنامه، نامه نگاری با چاپخانهها برای اعلام تعداد نسخههای چاپی، استعلام از شرکتهای توزیع نشریات، بازرسی سرزده ازچاپخانهها، نظر و برآورد کارشناسی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها راهکارهای است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رسیدن به عدد واقعی شمارگان نشریات در پیش گرفته است.
دربندی با تاکید بر اینکه صدور مجوز رسانه باید بر اساس مؤلفه ها و فرایندهای خاص باشد، گفت: تعداد روزنامهها و نشریات نیز نباید زیاد باشد تا نیاز مخاطب بر اساس آن برآورده شود و امکانات محدود از نظر یارانه و کاغذ، بین تعداد قابل توجهی رسانه که مناسب هستند توزیع شود.
مدیر کل مطبوعات داخلی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه ریزی برای ارائه خدمات مشاوره در حوزههای حقوقی، بیمهای و مالیاتی برای خبرنگاران خبر داد و گفت: روزهای یکشنبه و سهشنبه مشاورههای حقوقی، بیمهای و مالیاتی، به صورت تلفنی و حضوری به خبرنگاران ارائه میشود.
وی با تاکید بر لزوم سادهسازی صدور کارت خبرنگاران، افزود: قبلاً کمیسیونی بود که خیلی سختگیرانه و سلیقهای با این مسئله برخورد میکرد و در همین راستا، سامانهای راهاندازی کردیم تا هرکس بتواند با ارسال ۱۰ اثر مربوط به چهار ماه گذشته و با معرفی مدیرمسئول، کارت خبرنگاری دریافت کند.
نظر شما