به گزارش خبرنگار مهر، محمد صمدی ظهر چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه خراسان شمالی با بیان اینکه بیشترین صادرات محصولات خراسان شمالی به کشورهای افغانستان و هند بوده است، اظهار کرد: عمده محصولات صادراتی استان در بخش تولیدات پتروشیمی، کشاوری و انواع پلاستیک است.
صمدی افزود: صادرات محصولات خراسان شمالی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ ریالی ۲۹.۴ درصد و از لحاظ وزنی ۳۸.۵ درصد کاهش دارد.
وی ترکمنستان، مالزی، آذربایجان، ترکیه، پاکستان، عراق، انگلستان و سوریه را از دیگر کشورهای متقاضی محصولات خراسان شمالی عنوان کرد و گفت: بیشترین صادرات به کشورهای افغانستان با ۲۹.۵ درصد و هند با ۲۵.۵ درصد بوده است.
وی کشورهای ترکمنستان، مالزی، پاکستان، عراق، انگلستان و سوریه را از دیگر کشورهایی عنوان کرد، محصولات خراسان شمالی صادر می شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی همچنین به روابط خراسان شمالی با ترکمنستان اشاره کرد و گفت: وجود مرز مشترک با کشور همسایه موقعیت خوبی برای مراودات تجاری است که در این رابطه همچنان دنبال رایزنی برای راه اندازی بازارچه پرسه سو هستیم.
صمدی همچنین به برگزاری کمیسیون های مختلف اتاق بازرگانی خراسان شمالی اشاره کرد و ادامه داد: فعالیت های کمیسیون های مختلف این اتاق در سال جاری افزایش چشم گیری داشته و توجه جدی به مشکلات صادرات و واردات شده است.
وی با اشاره به برگزاری همایش و نمایشگاه بین المللی فن آوری های نوین صنعت ایران در شهر آوازه ترکمنستان اظهارکرد: این نمایشگاه ۲۰ مرداد ماه جاری آغاز و به مدت دو روز ادامه دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: در این نمایشگاه بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر از ۱۵ کشور ساحلی دریای خزر به عنوان مهمان دعوت شده اند.
صمدی ادامه داد: این همایش با حضور مقامات و مسئولان اقتصادی کشور ترکمنستان، ایران، روسیه، آذربایجان و قزاقستان با هدف ارائه تسهیلات ویژه و ناب در جهت توسعه صادرات و کسب و کار و دسترسی به بازار بزرگ بین المللی دریای خزر انجام می شود.
نظر شما