۱۹ مرداد ۱۳۹۸، ۹:۴۵

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

طرحهای پژوهشی دانشگاه امیرکبیر در حوزه نفت و خودرو در شرایط تحریم

طرحهای پژوهشی دانشگاه امیرکبیر در حوزه نفت و خودرو در شرایط تحریم

رئیس دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ دانشگاه امیرکبیر با اشاره به طرح های پژوهشی این دانشکده در حوزه های خودروسازی و سلامت از راه اندازی یک انستیتو با همکاری وزارت نفت در شرایط تحریم خبر داد.

ناصر محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون برنامه های این دانشکده در شرایط تحریم، گفت: قرار است انستیتویی به نام «انستیتو پلی اولِفین» با همکاری مستقیم وزارت نفت و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، شکل بگیرد که بازوی اجرایی آن، دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ خواهد بود.

وی ادامه داد: علاوه بر این، مجموعه ای از سایر دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور نیز بعنوان همکار در فعالیتهای این انستیتو مشارکت خواهند داشت تا در واقع، زنجیره پلی اولفین ها در کشور ایجاد شود؛ به این عبارت که در این فرایند مشارکتی از یک سو دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی وظیفه شناسایی دقیق محصولات، آماده سازی و قابلیت تبدیل هر یک به محصولات مختلف و نیز روشهای دستیابی به کیفیتی مناسب برای افزایش میزان صادرات آن و از سوی دیگر، پتروشیمی ها وظیفه تولید محصولات را بر عهده دارند.

محمدی با اشاره به اینکه وزارت نفت، خود، پژوهشکده ذیربط در این حوزه دارد، اظهار داشت: اما «انستیتو پلی اولفین» قرار است ضمن گسترش ارتباط میان دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور با وزارت نفت، شکل کامل تری به تحقیقات در این حوزه داده و ظرفیت همه دانشگاه های مرتبط را در اختیار وزارت نفت و پتروشیمی بگذارد.

وی با بیان اینکه گام نخست مطالعاتی انستیتو پلی اولفین و نیز اقدامات اولیه فاز دوم (عملیاتی) آن در دانشگاه برداشته شده است، درباره محصولات هدف این انستیتو اظهار داشت: در واقع پلی اولفین شامل انواع و اقسام پلاستیک هایی است که در صنایع پایین دست از جمله خودروسازی، تبدیل به محصول می شود و با توجه به اینکه تقریبا 30 درصد وزن یک خودرو را قطعات پلاستیکی تشکیل می دهد، می توان به اهمیت پلی اولفین پی برد.

محمدی همچنین درباره اقدامات این دانشگاه بمنظور بومی سازی دانش در حوزه صنعت، گفت: بطور عام، دانشکده پلیمر و رنگ دانشگاه امیرکبیر طلایه دار تولید قطعات پلیمری در کشور است. پلیمر و رنگ در صنایع مختلف از جمله صنایع دفاعی، خودروسازی و پزشکی و حوزه سلامت کاربرد بسیار دارد و ما همواره تلاش می کنیم طرح های خود را در این زمینه، ابتدا در قالب پروژه های دانشجویی تا یک مرحله پیش برده و سپس با مشارکت صنایع مختلف، آنها را عملیاتی و به سمت تولید، هدایت کنیم.

وی با اشاره به همکاریهای نتیجه بخش دانشکده پلیمر و رنگ دانشگاه امیرکبیر با مجموعه های مختلف ادامه داد: بطور مثال فعالیت تحقیقاتی ما در صنایع تایر که بخش مهمی از خودروسازی ست و نیز صنایع دفاعی و حتی پزشکی، بسیار ثمر بخش بوده است. بطور مثال؛ در حوزه سلامت، قطعات پلاستیکی در ساخت انواع و اقسام ایمپلنت ها از جمله غضروف مصنوعی، قلب مصنوعی و ... مورد استفاده قرار می گیرد و تلاش ما بر این است تا روز به روز به موفقیت های بیشتر و نتایج بهتری در این حوزه دست پیدا کنیم.

کد خبر 4688383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha