مهتاب چابوک خبرنگار علم و فناوری تعداد خبر 9077
-
بسته خبری فناورانه مهر؛
نقشی که فناوری نانو و پلاسما در داروسازی ایفا کردند
بومی سازی دستگاه اسکنر لام دیجیتال، سهم استان ها در صادرات محصولات نانویی، برنامه یک شرکت دانش بنیان برای ساخت داروی حیاتی نقص ایمنی با پلاسما از اخبار مهم هفته بودند.
-
آزمایشگاههای مرجع نیروگاه خورشیدی راهاندازی میشود
معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی از راه اندازی آزمایشگاههای مرجع نیروگاه خورشیدی شامل پنل و مبدل در کشور خبر داد.
-
راهاندازی مدرسه نوآوری منطقهای در شرق استان اصفهان
طرح الگویی مدرسه نوآوری منطقهای در شهرستان هرند اصفهان به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال در دستور راه اندازی قرار گرفت.
-
ترویج اقتصاد دیجیتال در اکوسیستم نوآوری با رویداد «معرکه» اینوتکس
رویداد معرکه اینوتکس یکی از رویدادهای ترویجی در اکوسیستم نوآوری ایران است که تاکنون دو دوره در نمایشگاه اینوتکس برگزار شده و امسال سال سوم برگزاری خود را تجربه میکند.
-
امیدی تازه برای درمان نقصهای مادرزادی قلب و نارساییهای قلبی
پژوهشگران دانشگاه هیوستون به یافتهای رسیده اند که میتواند راهی برای درمان نقصهای مادرزادی قلب و نارساییهای قلبی در آینده باز کند.
-
۴۳ محصول خانگی نانویی شد؛ فناوری نانو وزن خودرو را کاهش میدهد
بررسی بیش از ۱۷۰۰ محصول نانویی تولید داخل نشان میدهد که فناورینانو در بیشتر حوزههای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
-
صندوق نوآوری در سود و زیان دانشبنیانها سهیم میشود؛تقویت سرمایهگذاری
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در جریان اولین سفر استانی هیئت اعزامی صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۱۴۰۴، از افزایش بودجه و تقویت خدمت سرمایهگذاری این صندوق خبر داد.
-
آسمان در انتظار بارش شهابی «شلیاقی» و همنشینی «ماه و قلب العقرب»
سخنگوی کمیته نجوم آماتوری انجمن نجوم ایران گفت: آسمان ایران در تاریخ ۲۷ و ۲۸ فروردین میزبان پدیده نجومی مقارنه ماه و قلبالعقرب و در تاریخ دوم اردیبهشت میزبان بارش شهابی شلیاقی خواهد بود.
-
همسر معاون بینالملل دانشگاه تهران درگذشت
دکتر علیاکبر نجفی کوپایی همسر معاون بینالملل دانشگاه تهران درگذشت.
-
وزارت ارتباطات برنامهای برای تحقق اینترنت پرسرعت ارائه نداده است
دستیار معاون علمی رئیس جمهور گفت: وزارت ارتباطات تاکنون برنامهای برای تحقق واقعی اینترنت پرسرعت و پایدار که پیش نیاز اصلی هوش مصنوعی است، ارائه نکرده است.
-
یک آزمایشگاهی ملی در حوزه میکروالکترونیک باید راه اندازی شود
معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به ضرورت ایجاد آزمایشگاهی ملی در حوزه میکروالکترونیک گفت:در گذشته با پراکندگی منابع به بیش از ۳۰ مرکز،کمکهایی شد که نتیجه آن تنها اتاقهای تمیز نیمهکاره بود.
-
تولید نانوذرات پلیمری با قابلیت هدفگیری مستقیم تومور سرطانی
پژوهشگران مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) موفق به طراحی روشی نوین برای تولید انبوه نانوذرات پلیمری شدند که داروهای ضدسرطان را مستقیم به تومورها رسانده و از عوارض جانبی شیمیدرمانی سنتی میکاهند.
-
طراحی کیت نواری برای تشخیص سریع یک بیماری عفونی انسان و دام
پژوهشگر دانشگاه شهید باهنر کرمان موفق به طراحی کیت تشخیصی جدیدی برای بیماری بروسلوز شد که قابلیت شناسایی این بیماری را در انسان و دام بهصورت سریع و کمهزینه فراهم میکند.
-
مرحله نهایی رویداد ریسرچ پیچ در اینوتکس ۲۰۲۵ برگزار میشود
مرحله استانی جشنواره پژوهشهای کاربردی مسئلهمحور (Research Pitch) در شش استان کشور برگزار شد و ۲۸ طرح برتر به در مرحله نهایی این جشنواره در اینوتکس ۲۰۲۵ رسید.
-
تبادل استاد و دانشجو بین دانشگاه خواجهنصیر و یک دانشگاه ایتالیایی
براساس تفاهم نامه ای مابین دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه سالنتو کشور ایتالیا، مقرر شد تبادل استاد و دانشجو و تمرکز بر ایجاد ارتباط میان پژوهشگران دو طرف اجرایی شود.
-
حمایت صندوق توسعه ملی از دانش بنیانهای حوزه هوش مصنوعی و نفت
رییس صندوق توسعه ملی با اشاره به چشمانداز مثبت حوزههای نفت و هوش مصنوعی، از حمایت همه جانبه صندوق از شرکتهای دانشبنیان فعال در این دو حوزه خبر داد.
-
تخصیص ۶۰ همت اعتبار مالیاتی به دانش بنیانها در ۱۴۰۴
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: در سال ۱۴۰۴ انتظار می رود که ۶۰ همت اعتبار مالیاتی بر اساس قانون جهش تولید دانشبنیان تخصیص یابد.
-
سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیون دلاری برای توسعه هوش مصنوعی در ایران
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و صندوق توسعه ملی، تفاهمنامهای ۱۰۰ میلیون دلاری (معادل ۱۲۵۰۰ میلیارد ریال) جهت کاربردپذیری و توسعه هوش مصنوعی در ایران امضا کردند.
-
مشاور استانی بنیاد ملی نخبگان منصوب شد
طی حکمی از سوی حسین افشین رئیس بنیاد ملی نخبگان، مشاور امور استانها منصوب شد.
-
ترمیم ۱۲۱ آسیبپذیری در محصولات مایکروسافت
شرکت مایکروسافت با شناسایی ۱۲۱ آسیبپذیری در محصولات مختلف خود، مجموعهای از اصلاحات امنیتی را برای ترمیم آنها منتشر کرده است.
-
برگزاری گرامیداشت روز نجوم؛ از رصد آسمان شب تا آشنایی با دانش نجوم
فعالیتهای ترویجی مرتبط با هفته نجوم سال ۱۴۰۴ از ۸ تا ۱۵ اردیبهشت در سراسر کشور برگزار میشود و جمعه ۱۲ اردیبهشت، روز نجوم است.
-
تولید زخمپوش نانویی با عصاره جفت بلوط
طرح پژوهشی «تولید زخمپوش از جنس نانوالیاف پلی کاپرولاکتون (PCL) حاوی عصاره جفت بلوط» با حمایت بنیاد ملی علم ایران و با هدف شناخته شدن گیاهان دارویی مؤثر در کشور انجام شد.
-
بازار نانوکامپوزیتها در ایران؛ ظرفیت ۱۹۰هزار میلیاردی برای تحول صنعتی
بازار نانوکامپوزیتها در ایران با ارزش تخمینی ۱۹۰۰۰۰ میلیارد ریال،فرصتی بزرگ برای تحول صنعتی ایجاد کرده است.این بازار عمدتاً به دو بخش نانوکامپوزیتها (۸۹٪) و نانوآمیزهها (۱۱٪)تقسیم میشود.
-
پروژه بین المللی هوش مصنوعی شهریور کلید میخورد
دستیار معاون علمی رئیس جمهور گفت: در حال حاضر کشور با مشکل پردازش و زیرساخت مواجه نیست و پس از دستیابی به نسخه پایدار سکوی ملی هوش مصنوعی، میتوان آن را به برخی کشورهای دیگر نیز عرضه کرد.
-
نانو در خدمت درمان سرطان پستان؛ امیدی تازه برای مقابله با نوع تهاجمی
پژوهشگران در حال طراحی نانوذراتی هستند که میتواند اثربخشی درمانهای ایمنیدرمانی در مقابله با سرطان پستان سهگانه منفی (TNBC) را بهشدت افزایش دهد.
-
ساخت داروی نقص ایمنی با پلاسما؛ سالانه چندبار میتوان پلاسما اهدا کرد
مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان از ساخت داروی نقص ایمنی بر پایه فناوری پلاسما خبر داد و گفت: در نظر داریم ۲ مرکز جمع آوری پلاسمای جدید در کشور راه اندازی کنیم.
-
بسته حمایت از «سرمایهگذاری دانش بنیان» به زودی رونمایی می شود
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از افزایش خط اعتباری صندوق پژوهش و فناوری «توسعه فناوریهای نوین» پارک پردیس به ۳۵۰ میلیارد تومان و رونمایی از بسته حمایتی ۱۴۰۴ صندوق طی چند روز آینده خبر داد.
-
ابلاغ تسهیلات ویژه گمرکی برای شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۴
گمرک جمهوری اسلامی ایران، با هدف حمایت از شرکتهای دانشبنیان، تسهیلات ویژهای را برای واردات کالا در سال ۱۴۰۴ ابلاغ کرد.
-
جذب هیئتهای تجاری و استارتاپهای خارجی در اینوتکس ۲۰۲۵
در آستانه برگزاری نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵، تفاهمنامهای رسمی میان نمایشگاه اینوتکس و اندیشکده دیپلماسی ملل به منظور شناسایی و دعوت از شرکتها و استارتاپهای خارجی در نمایشگاه به امضا رسید.
-
با فناوری گرافنی، سقفها مقاومتر از همیشه میشود
شرکت گارلند، با استفاده از فناوری گرافنی و ترکیبات پیشرفته، یک گام بزرگ در توسعه عایقهای بامی با عملکرد بالا برداشته است.