فرهاد یکهیزداندوست در گفتگو با خبرنگار مهر، نقش دانشگاه ها در شرایط تحریم را نقشی بی بدیل خواند و با تاکید بر توجه به مزیتهایی که دانشگاه ها چه در شرایط عادی و چه در شرایط تحریم، قادر به ایجاد آن هستند، گفت: آنچه باید مورد اهمیت قرار گیرد، این است که ما تا چه میزان بتوانیم برنامه ریزی شده، هم صدا و همدل گام برداریم و نهایتاً مزیت ها و ظرفیت علمی کشور را به منفعت تبدیل کنیم.
وی افزود: تردیدی نیست که یکی از فعالیتهای روزمره دانشگاه ها، تعاملات بین المللی است و از رهگذر این کار است که اتفاقات ارزشمندی در حوزه ساخت قطعات و ادوات، ارائه فناوریها و نیز معرفی مغزافزارها، برای کشور رقم می خورد.
یزداندوست با بیان اینکه این موفقیتها، صرفاً حاصل تلاش یک قشر خاص دانشگاه نیست، ادامه داد: به جرات می توان ادعا کرد که بیشترین این دستاوردها را، در کنار همت عالی، نظارت، دقت و تجربه اساتید، دانشجویان به ارمغان می آورند و این بدان معناست که ما از چنان ظرفیت قابل اعتنا و قابل اعتمادی از نیروهای نخبه در کشور برخوردار هستیم که قطعاً هر زمان با فشار، تهدید و تحریم روبرو شویم، توان عبور از موانع و سختیها را داریم.
سرپرست دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه نکته مهم در چنین شرایطی، ایجاد هماهنگی میان دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی است، گفت: در واقع پاشنه آشیل در برهه این چنینی، نبود هماهنگی است؛ لذا برقراری ارتباط تنگاتنگ و البته همسو بین دانشگاه و صنعت، امری لازم و حیاتی ست تا بواسطه آن بتوان بیش از پیش، نسبت به نیازهای برآمده از میدان تحریم، آگاهی و شناخت بدست آورد و در ادامه، با برنامه ریزی، در راستای رفع آنها اقدام کرد. این، تعاملی ضروری بوده که به نظر، هنوز نیازمند ممارست بیشتر از هر دو طرف است.
وی اظهار داشت: ما نتایج اقدامات و تلاشها را در همین یکسال گذشته به عینه مشاهده کردیم؛ بطور مثال در جریان سیل اخیر، بسیاری از نیازها در حوزه تامین برخی ادوات و قطعات، با تکیه بر دانش و فناوری داخل کشور، رفع شد. همچنین در مواجهه با گرمای بی سابقه تابستان امسال، با وجود مصرف بالا و فشار وارده بر تاسیسات تولید و انتقال نیروی برق، به لطف خدا تا این لحظه سامانه برق رسانی کشور، دچار خاموشی نشده و با موفقیت، از پیک مصرف عبور کردیم.
یکهیزداندوست ادامه داد: شکی نیست، چنین اتفاقات خوب در صنعت و موفقیت های بدست آمده، در واقع نتیجه تعامل و هماهنگی خوب و مناسب بین اهل فن، دانشگاهیان و مجموعه کسانی ست که برای رفع نیازها آستین بالا زده اند.
سرپرست دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بیان این مطلب که اکثر فعالان کنونی عرصه صنعت کشور در واقع دانش آموختگان دانشگاه های داخل هستند، گفت: این افراد، به هر طریق هنوز با دانشگاه های خود که این تبحر و مهارت را از آنجا به ارمغان آورده اند، ارتباطی محکم دارند.
وی با اشاره به اینکه فارغ از خصومت های تحمیل شده به کشور به واسطه تحریم، بسته شدن مسیر دسترسی به برخی نیازها از خارج کشور را موجب افزایش انگیزه جوانان ایران دانست و ادامه داد: این شرایط کمک شایانی به بهبود فضای تولیدات جدید و برطرف ساختن نیازهای کرده و باعث چرخش مسیر پژوهش و فناوریهای مرتبط با دانشگاه ها، به سمت رفع نیازهای کشور شده است.
یزدان دوست درباره اقدامات دانشگاه خواجه نصیر در شرایط تحریم گفت: طرح های زیادی ارائه و اقدامات قابل تاملی صورت گرفته که برخی، نتایج مهم و ارزشمندی به همراه داشته است. بطور مثال؛ فعالیت همکاران، خصوصاً دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده های ما در حوزه مهندسی برق، مهندسی عمران، علوم پایه و بالاخص در بحث هوا فضا، نه تنها ما را در وضعیت موجود تحریمی، بی نیاز، بلکه افق روشنی را نیز برای آینده ترسیم کرده اند که بتوانیم در زمره رقبا و مدعیان اصلی جهانی باشیم.
نظر شما