به گزارش خبرنگار مهر، محمد فیضی شامگاه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اردبیل با اشاره به اینکه ۵۲ درصد تولید ناخالص کشور در اختیار ۵ استان کشور است، گفت: چنانچه در استانهایی همچون اردبیل معضلاتی نظیر مهاجرت از روستاها، بیکاری و انواع آسیبهای اجتماعی مشاهده میشود از عدم تعادل و دربرگیرندگی قسمت عمده تولید ناخالص داخلی کشور در استانهای خاص است.
وی ادامه داد: راهکارهای کمک به افزایش تولید ناخالص داخلی استانهای کم برخوردار بارها از سوی نمایندگان مردم در مجلس پیگیری و مطرح شده تا بیش از این شاهد عدم تعادل و توازن نباشیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اولویت و نیازهای استانی گام به گام اجرا میشود، یادآور شد: به دلیل اینکه در استانهایی مثل اردبیل برای انگیزه دادن به سرمایه گذاران با کمبود ابزار مواجه میشویم رغبتها برای ورود بخش خصوصی کاهش مییابد.
فیضی در ادامه از مصوبات مجلس برای حمایت از شهرهای کوچک سخن گفت و افزود: با تلاشهای انجام یافته ۴۶۰ میلیارد تومان اعتبار مختص کارآفرینی در شهرهای کوچک با آمار جمعیتی زیر ۱۰ هزار نفر در نظر گرفته شده است.
به گفته وی با اجرای طرحهای مرتبط با حمایت از کارآفرینی در شهرهای کوچک برای دو هزار واحد خرد اشتغال ایجاد شده است.
اردبیل نیازمند تعریف رویدادهای نوین گردشگری است
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه صنعت گردشگری از جمله محورهای توسعه اردبیل محصوب میشود نیازمند تعریف اتفاق و رویدادهای نوین و فراگیر در این بخش و اجرای کیفی برنامهها هستیم.
فیضی یادآور شد: رویدادهایی مثل جشنواره گلهای بابونه و یا برنامههای مربوط با زمستان بیدار میتواند در احیای گردشگری استان و درآمدزایی و اشتغال حاصل از این بخش مفید واقع شود.
وی از ورود استان اردبیل به مباحث نوین گردشگری از جمله توسعه و احیای گردشگری سلامت خبر داد و افزود: برای موفقیت در شاخصهای گردشگری نیازمند زمان و تلاش مضاعف در این بخش هستیم.
ساختارهای آموزشی نباید از نخبه پروری فاصله بگیرد
فیضی با بیان اینکه ساختارهای کشوری نباید از نخبه پروری فاصله بگیرد، افزود: با مشارکت و هم افزایی پارکهای علم و فناوری و دانشگاهها امیدواریم این فاصلهها از بین برود.
وی ضرورت حمایت از نخبگان و پژوهشگران جامعه را مورد تاکید قرار داد و افزود: این که نخبه و پژوهشگر جامعه خود به تنهایی ایدهای را ارائه داده و در ادامه به نوآوری، تولید، تجاری سازی و شناسایی بازار همت گمارد یک ضعف محسوب میشود و باید با حمایت نهادهای مرتبط زمینه فعالیت بی دغدغه و مناسب نخبگان جامعه فراهم شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی یادآور شد: با اجرای این قانون که پارکهای علم و فناور، وزارت علوم و بهداشت و درمان در سطح درآمدهای اختصاصی خود به ارز آوری نیز توجه داشته باشند میتواند به رفع قسمتی از مشکلات موجود و شناسایی مناسب بازارهای هدف کمک کند.
مطالبهای به نام هویت بخشی به رسانههای نوین
فیضی در ادامه افزود: رسانههای نوین در گردش آزاد اطلاعات کمک کرده و هویت بخشی به این قبیل رسانهها و شناسنامه دار کردن آنان به عنوان یک مطالبه مطرح است.
به گفته وی نکته مهم دیگر شفاف سازی یارانههای ارائه شده به رسانههای جمعی بوده و تحقق این شفافیت را باید در کنار هم پیگیری کنیم.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: رسانهها به عنوان بازوان توسعه و رفع کمبودها در تمامی بخشها محسوب میشوند و به هر اندازه که پشتیبانی و حمایت از این قبیل مجموعهها رنگ و بوی جدیتر و عملیاتیتری به خود گیرد، با نتایج ارزشمندی نیز همراه خواهیم شد.
۷۰۰ کیلومتر از راههای شریانی اردبیل از ردیف ملی برخوردار شدند
فیضی در خصوص اعتبارات مصوب کشوری برای ارتقای زیرساختهای ارتباطی اردبیل نیز افزود: پیش از سال ۹۶ تنها ۲۵۰ کیلومتر از راههای شریانی اردبیل دارای ردیف ملی بود اما از سال ۹۶ به بعد حداقل ۷۰۰ کیلومتر از راههای استان دارای ردیف ملی شدند.
وی با اشاره به اینکه جاده سرچم به اردبیل نیز از ردیف ملی بهره مند است، افزود: راههای شریانی یک سری کمبود و نقصانهایی دارند که نیازمند رسیدگی و پرداخت به موقع است، با این وجود در سالیان اخیر با تخصیص منابع مالی لازم و باز شدن ردیفهای مالی مناسب در کنار حمایت دیگر مسئولان استانی درصدد افزایش ضریب ایمنی راههای شریانی منطقه هستیم.
نظر شما