۲۴ فروردین ۱۳۸۶، ۱۳:۵۱

در پی انتخاب "قدس" به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009عنوان شد:

"قدس" شهری مملو از اصالت و معنویت است

"قدس" شهری مملو از اصالت و معنویت است

در پی انتخاب قدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 نشست مقدماتی در این زمینه برگزار شد و معاون محمود عباس گفت: این فرصتی برای ارائه تاریخ و فرهنگ غنی شهر قدس است و نشان دهد که این شهر تنها پایتخت اشغال شده نیست، بلکه مملو از اصالت و تمدن است که هرگاه از سلطه و اشغال آزاد شود سرشاز از صلح و دوستی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العرب آنلاین، نشست مقدماتی انتخاب قدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 در میان تعرضات بسیار گسترده ای که با آن روبه روست، در فلسطین برگزار شد.

رفیق حسینی معاون محمود عباس رئیس تشکیلات خودگران فلسطین در این نشست درباره این انتخاب گفت: مسئله به این راحتی نیست، زیرا قدس اینک کشوری عادی و آزاد مانند پایتختهایی که طی سالهای گذشته انتخاب شده بودند، نیست. چرا که آنها شهرهایی مستقل بودند اما قدس زیر اشغال صهیونیستها قرار دارد، بنابراین باید به شیوه ای هوشیارانه از این فرصت استفاده کنیم تا صدای ما به دورتر از مرزهای این کشور برسد.

معاون محمود عباس اظهار داشت: همه وزیران فرهنگی کشورهای عرب طی سال گذشته در مسقط پایتخت فرهنگی جهان عرب متفق قدس را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 انتخاب کردند، بنابراین کشورهای عربی در برگزاری فعالیتها، برنامه ها، جشنها و مراسم ویژه پایتخت فرهنگی کمک و مشارکت کرده تا مراسم در قدس مانند همه کشورهای عربی برگزار شود.

وی افزود: این فرصت می تواند وضعیت قدس را با توجه به اینکه این شهر تنها یک پایتخت اشغال شده نیست بلکه مملو از فرهنگ، تاریخ، سختی و اندوه است که هرگاه که از سلطه و اشغال آزاد شود سرشاز از صلح و دوستی خواهد بود، نشان دهد.

رفیق حسینی با تأکید بر اینکه این طرح نیاز به میلیونها دلار هزینه دارد اظهار داشت: محمود عباس کمیته ای ملی تأسیس خواهد کرد تا این طرح را اجرا کرده و از اموالی که در گذشته وقف شده با حمایت این کمیته و همکاری با شوراهای رسمی و ملی بهره برداری کنند. با تشکیل این کمیته اجرایی بودجه لازم برای این طرح فرهنگی  فراهم خواهد شد.

این در حالی است که نیروهای اسرائیلی هر گونه فعالیت فلسطینیها در داخل قدس را مانع شده و از سالها پیش به بستن مؤسسه بیت الشرق در قدس پرداختند تا مانع ادامه فعالیت فلسطینان شوند.  اینک تنها برخی از مؤسسات محلی فلسطین در قدس اشغالی فعالیت می کنند.

فلسطینیان آرزو می کنند که این طرح در بازگرداندن زندگی به شهقدس اشغالی مؤثر باشد.

کد خبر 469255

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha