۳۰ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۴۱

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد:

۲۲۰۰ موسسه قرآنی زیر نظر وزارت ارشاد در کشور فعالیت می کنند

۲۲۰۰ موسسه قرآنی زیر نظر وزارت ارشاد در کشور فعالیت می کنند

قزوین- معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بیش از ۲۲۰۰ موسسه قرآنی در کشور زیر نظر وزارت ارشاد فعالیت می کنند و بیش از یک میلیون قاری در کشور شناسایی شده است.

عبدالهادی فقهی زاده در حاشیه معرفی مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: نهضت قرآن آموزی و حفظ قرآن بدون شک یک کار ویژه اساسی در فعالیت های قرآنی است که با مفاهیم قرآن و شناخت بیشتر قرآن و انس با قرآن ارتباط دارد.

وی اضافه کرد: البته ارگانهای مختلفی درگیر این موضوع هستند از اداره اوقاف، تبلیغات اسلامی، ارشاد  اسلامی نیروهای مسلح که ما نیز در برگزاری آزمون های حفظ و مفاهیم قرآن مشارکت داریم.

فقهی زاده تصریح کرد: هر سال صدها نفر از حافظان کل و هزاران از حافظان جزء قرآن در آزمونهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شرکت کرده و منتخبین تشویق می شوند.

سالانه هزاران حافظ قران تشویق می شوند

وی اضافه کرد: بر اساس تصمیم جدیدی که در شورای توسعه فرهنگ قرانی گرفته شده پارسال ۷۰۰ تن از حافظان کل قرآن در یک ازمون شرکت کردند و۴۰۰ نفر نیز در موسسه بیت الاحزان و ۱۲۰ نفر هم در موسسه مهد قران تهران شرکت کرده و تشویق شدند که در استانها هم تعداد زیادی در این عرصه فعال هستند.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص موسسات فعال قرآنی هم اظهارداشت: در حال حاضر ۲۲۰۰ موسسه فرهنگی قرآن و عترت در کشور داریم که شعب متعددی هم در شهرستانها 
دارند و زیر نظر معاون قران و عترت وزارت ارشاد فعالیت می کنند.

خبرنگار مهر پرسید رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۰ در دیدار با حافظان، قاریان و اساتید قرآنی، مطالبه‌ای را در خصوص تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن مطرح کردند چقدر این رهنمود عملی شده است؟ که فقهی زاده پاسخ داد: آنچه در سند طرح ملی حفظ قرآن به آن اشاره شده تربیت ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار حافظ کل قرآن تا سال ۱۴۰۴ است؛ با توجه به اینکه این سند در سال ۱۳۹۵ برای اجرا ابلاغ شده سالانه تربیت ۳۵۰ هزار حافظ کل قرآن را مورد توجه قرار داده که به این ترتیب، به نظر می رسد تربیت ۱۰ میلیون حافظ کل قرآن بیش از ۲۸ سال طول می ‌کشد.

وی بیان کرد: البته همواره گفته شده که منظور رهبر انقلاب از تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن، حافظ کل قرآن نیست و شاید بر همین اساس بوده که در سند طرح ملی حفظ قرآن نیز حافظ قرآن به فردی گفته شده که توانایی دارد همه یا بخش قابل توجهی از آیات قرآن را به صورت صحیح و روان با تلفظ عربی حروف و حرکات در حد تمایز همراه با درک معنای ظاهری آیات از حفظ بخواند که اگر بتوانیم یک میلیون نفر حافظ کل قران داشته باشیم به این رهنمودها نزدیک شده ایم.

فقهی زاده یادآورشد: این هدف متعالی است که تاکید رهبری اجرایی شود اما در این میان برخی از حفاظ خود را عرضه نمی کنند و آمار دقیقی از حافظان قران نداریم اما بیش از یک میلیون نفر حافظ اجزاء قرآن هستند.

یک میلیون نفر حافظ اجزای قرآن هستند

معاون قرآن وعترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: با هدف گذاری انجام شده تلاش می شود همه ساله حافظان بیشتری را تربیت کنیم و هم سازمان اوقاف و هم دارالقران و مراکز قرآنی بسیج مستضعفان و تبلیغات اسلامی و ارتش و بسیج همه تلاش می کنند تا این چشم انداز محقق شود.

وی در خصوص برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم هم گفت: مسابقات بین المللی قرآن کریم همه ساله در پایان ماه شعبان برگزار می شود و امسال هم این مسابقات برگزار خواهد شد.
 

کد خبر 4698312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha