دکتر ارسلان قربانی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص فعالیت های سال 86 وزارت علوم در بخش همکاری های علمی و بین المللی گفت: وزارت علوم سال 86 را در بخش بین المللی، دیپلماسی آکادمیک نام گذاری کرده است. بر این اساس همکاری های علمی در سال جدید فارغ از مسایل مداخله جویانه دولت مردان و نگاه های نظامی بلکه با این نگاه که تمام مردم دنیا حق برخورداری از آموزش عالی را دارند، خواهد بود.
وی با بیان اینکه روند جهانی شدن آموزش عالی متعلق به همه است، اظهار داشت: تمام دانشمندان با هویت ها و ایستارهای اخلاقی مختلف در روند جهانی شدن آموزش عالی حضور دارند و در این میان نباید قیومیت یا سیطره ای وجود داشته باشد.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین المللی گفت: تمام انسان ها فارغ از هویت های و فرهنگ ها دارای اشتراکات انسانی هستند و دانش علمی یکی از این مشترکات است.
وی اظهار داشت: بر این اساس وزارت علوم در راستای سیاست دیپلماسی آکادمیک، همکاری های علمی و بین المللی را در هر جای دنیا که دانشمندان ایرانی احساس کنند که می توان رابطه علمی برقرار کرد، گسترش می دهد. زمینه این گسترش روابط با برخی کشورها مانند آمریکا علیرغم نداشتن روابط دیپلماسی سیاسی نیز وجود دارد.
قربانی ادامه داد: بدین ترتیب تلاش می شود، کمیته های مشترک علمی و فنی برای گسترش همکاری علمی و آموزشی با کشورهای مختلف تنظیم شود.
وی به سایر فعالیت های دفاتر همکاریهای علمی بین المللی در سال جدید اشاره کرد و گفت: گسترش روابط با سازمان های علمی و بین المللی که در سال گذشته تقویت شد مانند یوسنکو، کامستک، گروه 77 و ... نیز یکی از برنامه های سال جدید است.
نظر شما