به گزارش خبرگزاری مهر، "ویکتور واسیلیف" معاون رئیس هیئت نمایندگی روسیه در سازمان ملل و مدیر بخش سازمان های بین المللی وزارت امور خارجه روسیه معتقد است که موضوع هسته ای ایران یکی از موضوعات مطرح در نشست کمیسیون خلع سلاح این سازمان است که اعضای کمیسیون را به دو دسته تقسیم کرده است.
وی در رابطه با اختلافات بوجود آمده، اعلام کرد : "دو گروه بوجود آمده اند؛ اروپائیان یک صدا می گویند که ایران باید تمامی نگرانی های جامعه جهانی را در مورد برنامه هسته ای خود از میان بردارد و کشورهای در حال توسعه نیز درباره حق مسلم ایران و دیگر کشورها در زمینه برنامه صلح آمیز هسته ای صحبت می کنند".
واسیلیف تاکید کرد : "به عنوان مثال کشورهای در حال توسعه مانند الجزایر و برزیل خواهان حق غنی سازی اورانیوم در خاک خویش می باشند".
درعین حال وی خاطر نشان کرد که در سطح شورای امنیت، تمامی 15 عضو که از قاره های مختلف هستند در ماه مارس بر لزوم تشدید تحریم ها علیه تهران موافقت نمودند.
درهمین حال واسیلیف از اظهار نظر درباره بیانیه ایران درباره آغاز غنی سازی اورانیوم در مقیاس صنعتی خودداری کرد، اما گفت : "ما اطلاعی در دست نداریم که چه زمان ایران غنی سازی صنعتی را آغاز خواهد کرد، اما همین اعلامیه ها به خودی خود مسئله ساز هستند".
به گفته معاون رئیس هیئت روسیه در سازمان ملل هیچ کدام از دو کشورایران و کره شمالی علیرغم صدور بیانیه های شدید خود درباره خروج از معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای (ان پی تی)، فعلاًً هیچ "گام حقوقی" در این رابطه بر نداشته اند.
وی یادآور شد که خروج از این معاهده باید با اعلام رسمی به یکی از سه کشور "روسیه، آمریکا و یا انگلستان" انجام شود.
این دیپلمات روسی تاکید کرد : "به همین خاطر از نظر قوانین بین المللی حتی کره شمالی هم (علی رغم اعلام رسمی این کشور مبنی بر خروج از ان پی تی) تاکنون به لحاظ حقوقی از معاهده مذکور خارج نشده است".
واسیلیف همچنین در ادامه گفت : در سخنرانی هایی که در این دوره از جلسات انجام شد بسیاری از کشورها در رابطه با رعایت توافقات دوجانبه میان روسیه و آمریکا، نگرانی خویش را در این زمینه اظهار نمودند. به عنوان مثال در سال 2009 مهلت پیمان ضد موشکی (BMD ) به پایان خواهد رسید و در نتیجه آمریکا و روسیه روش های دوجانبه کنترل هسته ای را از دست خواهند داد. فعلاًً آمریکا به درخواست های مسکو برای کار بر روی قرارداد جدید، واکنشی نشان نداده است.
به گفته واسیلیف به سبب برخوردهای دو قطبی نسبت به مسائل هسته ای به احتمال قوی هیچ تصمیم یکپارچه ای در دوره کنونی اتخاذ نخواهد شد.
معاون رئیس هیئت روسیه در سازمان ملل و مدیر بخش سازمان های بین المللی وزارت امور خارجه روسیه گفت : "مباحث نشان می دهند که تصویب توافقنامه یکپارچه ای در رابطه با مسائل هسته ای به دشواری عملی خواهد شد".
نظر شما