به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست،"فیلیپ والنتی" سخنگوی گروه رزمی مشترک 134 که همان گروه پلیس ارتش آمریکاست که مدیریت عملیاتهای بازداشت را بر عهده دارد، طی بیانیه ای اعلام کرد : متوسط مدت بازداشت در این مراکز حدود یک سال است، اما حدود 8 هزار نفر به مدت بیشتری در بازداشت به سر برده اند؛به طوریکه هزار و 300 نفر به مدت دو سال در این زندانها بازداشت بوده اند.
والنتی افزود:" تمایل بر این است که افرادی که مشخص شده تهدیدهای واقعی برای نیروهای ائتلاف، نیروهای امنیتی عراق و ثبات در عراق هستند، بازداشت شوند."
وی تصریح کرد:" بر خلاف وضعیت گذشته، این بازداشت شدگان زندانیان جنگی نیستند."
والنتی خاطر نشان کرد:" این افراد ، بازداشت شدگان غیرنظامی از گروههای مختلف هستند که دارای سوابق سیاسی، مذهبی و قومی متنوعی بوده و بر اساس اطلاعات موجود در زمان دستگیری بازداشت می شوند ."
به گفته وی، 250 نفر از این بازداشت شدگان اتباع کشورهای دیگر هستند که در بین آنها، برخی دارای ارزش زیادی هستند.
ماه گذشته سخنگوی ارتش آمریکا در عراق در گفتگو با واشنگتن پست خاطر نشان کرد که آمریکا 17 هزار نفر را بازداشت کرده - 13 هزار و 800 نفر را در کمپ " بوکا" واقع در جنوب عراق و 3 هزار و 300 نفر هم در کمپ " کراپر" در خارج از بغداد.
بر اساس مدارک ارتش آمریکا، یک سال پیش، کمتر از 10 هزار عراقی در زندانهای آمریکا در عراق بازداشت بودند ، اما این رقم افزایش یافته و می تواند تا پایان سال جاری به 20 هزار نفر برسد.
والنتی گفت : تصمیم اولیه برای بازداشت و یا آزادی افرادی که دستگیر شده اند از سوی فرمانده واحد آمریکا با کمک یک مشاور حقوقی ارتش گرفته می شود.
پیش از این نیز آسوشیتدپرس گزارش داده بود: از 14 فوریه تا کنون یک هزار و 586 شهروند عراقی در بغداد کشته شده اند؛ در حالی که این میزان در ماه پیش از اجرای طرح امنیتی بغداد دو هزار و 871 نفر بود.
بر همین اساس خارج از شهر بغداد نیز از زمان آغاز طرح امنیتی بغداد تا کنون ( به جز آمار کشته های انفجارهای روز گذشته کربلا ) یک هزار و 504 شهروند عراقی در جریان ناآرامی های عراق، جان خود را از دست داده اند؛ در حالی که این میزان در دو ماه پیش از آن یک هزار و 9 نفر بود.
نظر شما