۲۸ فروردین ۱۳۸۶، ۱۷:۱۰

/ میزگرد "بررسی جرائم خرد " در خبرگزاری مهر -3 /

نیروی انتظامی در حد توان خود عمل کرده است / کمک نهادهای حمایتی در کاهش جرم های خرد مؤثر است

نیروی انتظامی در حد توان خود عمل کرده است / کمک نهادهای حمایتی در کاهش جرم های خرد مؤثر است

رئیس دفتر مطالعات اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران معتقد است که برای اداره یک شهر 12 میلیونی تمامی دستگاه ها باید به صورت مشترک وارد عمل شوند و نباید فشار فقط بر یک نهاد وارد شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید حسن حسینی در میزگرد بررسی جرائم خرد که در محل خبرگزاری مهر برگزار شد، افزود: بررسی وضعیت جرائم مالی در جامعه نشان می دهد افرادی که مرتکب جرایم مالی و یا خرد می شوند با وجود داشتن شرایط مساعد در زندگی مرتکب چنین جرایمی می شوند

وی توضیح داد: در خانواده ای که فرزندان به گونه ای تربیت می شوند که توقعات آنان بالاتر از توانایی والدین است ، این نوجوانان زیاد خواه می شوند و جامعه نیز نمی تواند تمامی خواسته ها و توقعات آنان را تامین کند ؛ بنابراین در زمانی که این فرد وارد جامعه می شود زیاده خواهی اش باعث سوء استفاده هایی می شود تا به خواسته های خود برسد.

رئیس دفتر مطالعات اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران متذکر شد: یکی از راحت و سریع ترین راه های رسیدن به این توقع های نابجا ، می تواند ارتکاب به جرم های خرد باشد.

حسینی ادامه داد: در جامعه ای قرار داریم که به لحاظ داشتن جمعیت بالا نتوانسته ایم جوابگوی ایجاد اشتغالش باشیم و از سوی دیگر با مقوله خانواده های نظام گسیخته مواجه هستیم به گونه ای که در حال حاضر با داشتن 150 هزار زندانی در کشور، 60 درصد آنها متاهل و دارای یک تا 5 فرزند هستند که این امر باعث شده تا تعداد بسیاری از فرزندان آنها بدون سرپرست باشند.

این جامعه شناس تصریح کرد: از سوی دیگر هم اکنون حداقل 2 میلیون معتاد در کشور وجود دارد که در حدود 65 درصد از این تعداد متاهل هستند. این تعداد علاوه بر اینکه برای تامین هزینه مواد خود مجبور به سرقت می شوند ، اعضای خانواده آنان نیز از حداقل زندگی محروم خواهند شد. از این رو باید پرسید چه ارگان هایی باید به دنبال رسیدگی به وضعیت این اقشار باشند تا از آسیب های ناشی از اعتیاد همسران خود مصون باشند.

حسینی یادآور شد: مسئولان کمیته امداد (ره ) ، بهزیستی و وزارت رفاه باید در ارتباط با وجود چنین مشکلاتی پاسخگو باشند و سیاست های اتخاذ شده در راستای جلوگیری از گسترش جرایم و به خصوص مالی را بیان کنند.

وی متذکر شد: نیروی انتظامی در حد توان خود وارد عمل شده اند اما اینکه چرا نمی توانیم کنترل کنیم ، نشان می دهد در سایر نهادهای دیگر مشکلاتی وجود دارد .

رئیس دفتر مطالعات اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تصریح کرد: برای اداره یک شهر 12 میلیونی تمامی دستگاه ها باید به صورت مشترک وارد عمل شوند و نباید فشار فقط بر یک نهاد وارد شود.

حسینی گفت: بعنوان مثال در منطقه هایی که جنایت و سرقت بیشتر صورت می گیرد ، شهرداری و اداره برق آن شهر موظف هستند در راستای جلوگیری از سرقت به موضوعاتی از جمله برخورداری منطقه از نور کافی توجه کنند.

وی در خصوص نبود بستر شادی در میان نوجوانان و تاثیر آن در ارتکاب به جرایم خرد ، گفت : 65 درصد جمعیت ایران جوان هستند ؛ بنابراین در صورتی که امکان فراهم کردن تخلیه هیجان ها را برای آنان فراهم نکنیم ،این نقص به صورت آسیب های اجتماعی بروز می کند.

رئیس دفتر مطالعات اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تصریح کرد: ابزار و امکانات برای برون ریزی جوانان و به خصوص زنان بسیار محدود است و این امر خود می تواند عاملی در جهت بروز آسیب های اجتماعی مانند گسترش ارتکاب به جرم های خرد باشد.

کد خبر 470791

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha