به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، نشست «تعامل علوم انسانی و مهندسی» با حضور سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، رضا فرجی دانا رئیس انجمن علمی آموزش مهندسی در محل فرهنگستان علوم برگزار شد.
در این جلسه عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به ارائه سخنرانی با موضوع «تعامل علوم انسانی و علوم مهندسی» پرداخت.
وی افزود: دانش مهندسی، دانش برتر در جهان بود و توسعه شهرسازی و صنعت با علوم مهندسی اتفاق افتاده است چنانکه عدم توجه به علوم انسانی در این زمینه موجب برخی اختلالات شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سخنان یکی از اندیشمندان غرب (شارما ۲۰۱۳) پیرامون نبود رابطه بین علوم انسانی و مهندسی به طور سنتی گفت: آکادمی مهندسی آمریکا تأکید می کند مهندسین امروز در جامعه باید افرادی باشند که علاوه بر ریاضیات و علوم با مهارت های خلاقانه نیز آشنایی داشته باشند و یکی از شاخص های ارزیابی مهندسی، میزان آشنایی مهندسان با اقتصاد و جامعه است.
وی ادامه داد: امروزه در جهان پیوند میان فناوری با علوم و بخش های اجتماعی به طور خاص در فناوری سایبری اتفاق افتاده است.
عاملی یادآور شد: امروز در محیط دوم و فضای مجازی تمامی علوم با این حوزه گره خورده اند و دانش های ترکیبی نیز ظهور کرده اند و ناگزیریم به سمت علوم میان رشته ای حرکت کنیم.
وی افزود: امروز دچار میرایی رشته ها شده ایم که به دنبال آن دانش ها و مشاغل تغییر می کنند و در نتیجه آن، امروزه در حوزه سایبری مشاغل از دانش پیش افتادهاند و هنوز علوم پابه پای آن رشد نکرده اند.
امروز دانش یکپارچه فضای ذهن را به عینیت مجازی تبدیل کرده است
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت یافتن فضای دوم در جهان امروز گفت: فضای دوم؛ فضای ذهن و معرفت است که امروز دانش یکپارچه فضای ذهن را به عینیت مجازی تبدیل کرده است.
عاملی یادآور شد: تحول علوم مدیون تحولات پارادایمی در علوم است و پارادایم ها هستند که علوم را تغییر می دهند چنانچه پیشرفت علم به تعبیر کوهن حاصل جابه جایی انقلابی علوم است.
علوم انسانی در کشور ما چندان جدی گرفته نشده است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: واقعیت این است که در کشور ما علوم انسانی چندان جدی گرفته نشده است حال آنکه در کشورهای پیشرفته اساتید علوم انسانی و علوم اجتماعی مورد توجه ویژه قرار دارند.
وی افزود: در فرآیند معماری شهری وقتی از متخصصان علوم اجتماعی استفاده نمیشود نوعی بیگانگی هویتی میان افراد به وجود میآید که هماکنون در نسل امروزه با آن مواجهیم.
عاملی تأکید کرد: اگر بخواهیم اختلال علوم را حل کنیم، علوم بایستی با یکدیگر همکاری و تعامل داشته باشند.
نظر شما