۲۷ فروردین ۱۳۸۶، ۱۲:۲۰

/ پیامد غیر واقعی بودن سرانه سلامت در سال 86 نمایان شد /

کمبود "بتافرون" ؛ یک تلنگر به مسئولان بهداشت و درمان

کمبود "بتافرون" ؛ یک تلنگر به مسئولان بهداشت و درمان

خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی : کارشناسان معتقدند اصلاح سرانه بهداشت و درمان، نخستین گام در جهت بهبود ارائه خدمات درمان است، در حالی که این سرانه در بودجه 86 تنزل یافت و اولین تلنگر آن هم کمبود داروی "بتافرون" برای بیماران ام اس بود.

به گزارش خبرنگار مهر، شاید اگر کمی واقع بینانه به آنچه که در اطراف ما اتفاق می افتد دقیق شویم متوجه این موضوع خواهیم شد که عدم توجه به نظرات دیگران و همچنین توجه نداشتن به مشکلات موجود تا حدود زیادی عامل وقوع اتفاقات تلخی است که قطعا با اتخاذ تدابیر کارشناسی شده می توان از رخ دادن آنها جلوگیری کرد. کمبود داروی بیماران ام اس که منجر به تجمع آنان و در نهایت حل مقطعی مشکل شد ، از همان مسائل و موضوعاتی است که در زمان بودجه بندی و تعیین سرانه سلامت مورد غفلت واقع شده است.

در روزهایی که لایحه بودجه سال 86 از سوی دولت به مجلس ارائه شد تا نمایندگان در خصوص آن نظر بدهند و تصمیم گیری کنند ، اعضای کمیسیون بهداشت و درمان و همچنین سایر مدیران و مسئولان متولی امر سلامت که در خارج از حوزه وزارت بهداشت قرار دارند متفق القول به این نکته تاکید داشتند که سرانه سلامت و همچنین بودجه حوزه بهداشت و درمان در سال 86  دردسرساز و مشکل آفرین خواهد شد. به طوری که این نگرانی ها و گلایه ها در قالب گفتگوها و مصاحبه های رسانه ای به دفعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، اما آنچه را شاهد بودیم بستن بودجه با همان پیشنهادات دولت بود. 

دکتر شهاب الدین صدر، رئیس کل سازمان نظام پزشکی معتقد است که نگاه دولت و دستگاههای دولتی به سلامت نگاه مطلوبی نیست و نتیجه این نوع نگاه بودجه 86 در بخش بهداشت و درمان است.

در حالی ‌که کارشناسان معتقدند اصلاح سرانه نخستین گام در جهت بهبود ارائه خدمات درمان است ، در بودجه 86 سرانه 3900 تومانی بهداشت و درمان سال 85 که 50 درصد از سرانه واقعی بود ، به 3800 تومان در بودجه 86 تنزل یافت.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ، اشکال مبنایی سرانه غیر واقعی سلامت را  تحمیل هزینه درمان به اقشار کم درآمد و متوسط جامعه می داند و تاکید دارد که سرانه 8500 تومانی ، سرانه‌ با معقولیت نسبی است.

بنابر اظهارات کارشناسان حوزه بهداشت و درمان شاخص سهم سلامت از G.D.P  شاخصی از رشد یافتگی است و چنانچه این شاخص از 6/5 به 7 درصد افزایش نیابد در رسیدگی به وضع حال مردم کم‌ درآمد و متوسط جامعه با مشکل روبرو خواهیم شد.

از سوی دیگر ، نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران معتقد است که سالهاست کارشناسان متعهد و دلسوز در حوزه بهداشت و درمان معضل اساسی نظام سلامت را در سرانه های غیر واقعی و نامتناسب این بخش ارزیابی کرده اند اما مع الوصف بودجه نظام سلامت در سال 86  فقط نوید یک سراب را می دهد.

دکتر مسعود مسلمی فرد ، سلامت را دارای تعریف گسترده ای می داند و می گوید : در تمام کشورهای رشد یافته و در حال توسعه هزینه در حوزه سلامت را سرمایه گذاری تلقی می نمایند زیرا سلامت مردم به لحاظ جسمی و روحی اجتماعی و معنوی موجب توسعه کشور و افزایش بهره وری خواهد بود.

به اعتقاد وی، ارائه خدمات با استاندارد جهانی در حوزه بهداشت و درمان حق اولیه آحاد مردم در اقصی نقاط کشور است ، بر همین اساس تاکید دارد که عدالت در حوزه سلامت یخ زده و سرمای آن استخوان ضعیف ترین مردم را خرد کرده است ... .

در هر حال، کمبود داروی بیماران ام اس را می توان اولین تلنگر غیر واقعی بودن سرانه بهداشت و درمان در سال 86 دانست تا شاید مسئولان حوزه بهداشت و درمان کشور به خود بیایند و نگاهی جامع به مشکلات مردم و بیماران داشته باشند.

کد خبر 471053

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha