به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، پیش از این دیدار، یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا که خواست نامش فاش نشود در این باره گفته بود که روند صلح فلسطینی ها واسرائیل نیز در صدر گفتگوهای گیتس و عبدالله دوم خواهد بود.
علاوه بر موارد ذکر شده، دو طرف درباره تحولات خاورمیانه، روابط دو جانبه و مسائل دفاعی نیز گفتگو کردند.
بر اساس این گزارش، درحالی که اردن تنها یک بیمارستان نظامی کوچک در مرزهای مشترک با عراق دارد؛ این کشور به آموزش پلیس و پرسنل نیروی هوایی عراق می پردازد.
عبدالله دوم درباره عقب نشینی زودهنگام آمریکا از عراق بدون تعیین یک جدول زمانی و بدون مهیا شدن شرایط لازم و اطمینان از اینکه دولت مرکزی عراق می تواند امور خود را اداره کند،هشدار داده است.
وزرای امور خارجه اردن و اسرائیل نیز روز یکشنبه با هم به منظور گفتگو درباره تسریع روند صلح اسرائیل و فلسطینی ها ، دیدار کردند.
"رابرت گیتس"، پیش از این با ژنرال "خالد السارایره"، فرمانده نیروهای مسلح اردن دیدارکرد؛ انتظار می رود که وی در جهت گسترش حمایت آمریکا از متحدانش در منطقه به مصر و اسرائیل( مناطق اشغالی 1948) سفر کند.
خبرگزاری فرانسه در این زمینه گزارش داد : واشنگتن از متحدان عربی خود مانند مصر و اردن می خواهد که حمایت های خود از دولت " نوری المالکی" نخست وزیر عراق را افزایش دهند.
این در حالی است که رادیو آمریکایی سوا درباره سفر گیتس به اردن و مصر ابراز عقیده کرده است: گیتس با هدف بررسی نحوه حمایت کشورهای عربی از دولت نوری المالکی و مقابله با نفوذ روزافزون ایران در منطقه وارد امان شده و قرار است در ادامه برای دیدار با مقامهای مصری به قاهره سفر کند.
به گفته یک منبع بلندپایه در پنتاگون(وزارت دفاع آمریکا)، واشنگتن خواهان حمایت بیشتر کشورهای عربی از دولت نوری المالکی درجریان کنفرانس شرم الشیخ مصر است که قرار است ماه آینده درباره عراق برگزار شود.
این مسئول که نامش فاش نشده است، افزود : یکی از اهداف سفر گیتس، جلب مخالفت های هر چه بیشتر با برنامه هسته ای ایران است؛ موضوع هسته ای ایران از محورهای دیدار گیتس و شاه اردن اعلام شده بود.
نظر شما