۳۰ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۴۵

چگونه مالیات کسب‌وکار خود را مدیریت کنید

چگونه مالیات کسب‌وکار خود را مدیریت کنید

یکی از دغدغه‌های صاحبان مشاغل پرداخت مالیات به بهینه‌ترین شکل ممکن آن است.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، همه‌ساله در انتهای بهار و ابتدای تابستان موعد ارائه اظهارنامه مالیاتی فرامی‌رسد و اشخاص حقیقی و حقوقی بافاصله زمانی یک‌ماهه باید اظهارنامه مالیاتی خود را پرکرده و تقدیم سازمان امور مالیاتی کنند. این موعد تنها یک نقطه عطف در فرایند یک‌ساله پرداخت مالیات یک کسب‌وکار است؛ اما به‌جرات می‌توان گفت که قبل و بعدازاین نقطه عطف، یک فرایند طولانی و فرسایشی برای محاسبه و پرداخت مالیات است. در این یادداشت نگاهی به این فرایند داشته و بهترین شیوه مدیریت در هر مرحله را به شما معرفی می‌کنیم.

تحریر دفاتر قانونی و تنظیم صورت‌های مالی

اولین قدم برای مدیریت مالیات پرداختی، مدیریت و تصحیح شیوه تحریر دفاتر قانونی و تنظیم صورت‌های مالی است. متناسب با نوع کسب‌وکار شما استانداردهای حسابداری مشخصی تنظیم و اعمال می‌شوند که ملزم به رعایت آن‌ها هستید. اما فارغ از رعایت استانداردهای حسابداری، صورت‌های مالی شما باید به‌گونه‌ای تنظیم شود که کمترین شبهه‌ای در آن‌ها وجود داشته و جای بهانه‌ای برای ممیزان اداره مالیات باقی نگذارد.

در نگاه اول این مسئله ساده به نظر می‌آید، اما اگر تجربه مواجهه با ممیزین اداره مالیات را داشته باشید می‌دانید که به چه سادگی قادر به ایراد گرفتن از صورت‌های مالی هستند و اصطلاحاً «از ماست مو می‌کشند». برای موفقت در این مرحله راه اول این است که تلاش کنید هرروز دانش خود را در این زمینه افزایش دهید و در کنار آن تجربه خود را بالا ببرید؛ هرچند که کسب تجربه در این زمینه به قیمت پرداخت مالیات اضافی در چندین دوره است.

راه بعدی که راه ساده‌تر و منطقی‌تری است، بهره‌گیری از مشاوره مالیاتی مستمر است. یک مشاور مالیاتی باتجربه و تخصصی که درزمینهٔ مالیات دارد، به‌خوبی می‌تواند با نظارت بر روند تهیه صورت‌های مالی، کمترین بهانه‌ای برای اداره مالیات باقی نگذارد.

تنظیم اظهارنامه مالیاتی

به‌خوبی می‌دانید که هرسال در موعدی مشخص باید اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره مالیات تقدیم کنید. حالا دیگر حتی کافی‌نت دارها نیز با گرفتن مبلغی اندک اظهارنامه مالیاتی شمارا پر می‌کنند. اما واقعیت این است که تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی را می‌توان خطیرترین کار یا همان نقطه عطف فرایند پرداخت مالیات به شمار آورد؛ هرقدر که گردش مالی کسب‌وکار شما بیشتر باشد، این حساسیت بیشتر می‌شود.

از سویی دیگر هرقدر در مرحله قبلی فرایند، یعنی تنظیم صورت‌های مالی بهتر عمل کرده باشید، در اینجا نیز کار ساده‌تری خواهید داشت. با تمام این‌ها وجود بندها و قسمت‌های متنوع و متعدد در اظهارنامه مالیاتی، پر کردن آن را پیچیده کرده است. کافی است تا کوچک‌ترین اشتباهی در تنظیم آن داشته باشید تا متحمل خسارت‌هایی سنگین شوید.

یادگیری نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی با حضور در کلاس‌های مرتبط و در ضمن کسب تجربه می‌تواند شمارا درزمینهٔ تنظیم اظهارنامه مالیاتی یاری کند. اما بازهم به‌خوبی می‌دانیم که کسب تجربه به قیمت پرداخت مالیات اضافی در چندین دوره است. راه دیگری نیز برای تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی وجود دارد که بسیار منطقی‌تر و کم ریسک تر است؛ مراجعه به یک موسسه مشاوره مالیاتی؛ یک مشاور مالیاتی، باتجربه چندین ساله‌ای که از تنظیم اظهارنامه‌های مالیاتی متعدد دارد، به‌خوبی می‌داند که چگونه باید یک اظهارنامه مالیاتی بی‌نقص تنظیم کند. آگاهی و استفاده از معافیت‌های مالیاتی مزیت بزرگ دیگری است که با مراجعه به یک مشاور مالیاتی خواهید داشت.

دادرسی مالیاتی

آخرین مرحله فرایند پرداخت مالیات دادرسی مالیاتی است. زمانی درگیر دادرسی مالیاتی می‌شوید که میزان مالیات شما که توسط سازمان امور مالیاتی اعلام می‌شود، بیشتر از میزانی است که شما به آن رسیده‌اید. در حقیقت وقتی با اداره مالیات به مشکل می‌خورید، با دادرسی مالیاتی قادر به حل کردن پرونده مالیاتی خود خواهید بود.

واقعیت این است که موفقیت در پروسه دادرسی مالیاتی نیاز واقعی به تجربه دارد. به هر میزانی هم که به قانون مالیات تسلط داشته باشید، بازهم باید با ممیز اداره مالیات مقابله کنید؛ کسی که تنها کار او مالیات است! بازهم همچون دیگر مراحل، با بهره‌گیری از مشاوره مالیاتی شانس خود برای پیروز شدن در دادرسی مالیاتی را به میزان بسیار زیادی افزایش می‌دهید.

یک مشاور مالیاتی، به‌عنوان یک وکیل مالیاتی تسلط کاملی به قوانین مالیاتی داشته و باتجربه بالایی که از پرونده‌های متعدد مالیاتی و حضور در مراجع دادرسی مالیاتی دارد، به‌خوبی می‌تواند پرونده مالیاتی شمارا مدیریت کند.

با تخصصی‌ترین مرکز مشاوره مالیاتی ایران آشنا شوید

تا اینجا به این مسئله واقف شدید که استفاده از مشاوره مالیاتی تا چه میزان در مدیریت مالیاتی کسب‌وکار شما حیاتی است. در حال حاضر افراد و شرکت‌های مختلفی در ایران اقدام به ارائه خدمات مشاوره مالیاتی و دادرسی مالیاتی می‌کنند. برخی از مراکز خدماتی همچون مشاوره مالیاتی تلفنی و مشاوره مالیاتی آنلاین ارائه می‌دهند. برخی حتی اقدام به ارائه مشاوره مالیاتی رایگان می‌کنند. بااین‌حال در میان انبوه شرکت‌های مشاوره مالیاتی، باید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

مرکز مشاوره مالیاتی پرشین تکس، به‌عنوان مرکز تخصصی مشاوره مالیاتی و دادرسی مالیاتی، با به‌کارگیری مشاوران مالیاتی خبره، تحصیل‌کرده و باتجربه، به‌جرات برترین مرکز مشاوره مالیاتی و دادرسی مالیاتی در ایران است. این مرکز سابقه حل پرونده‌های مالیاتی متعددی را در رزومه خود داشته و کارنامه‌ای درخشان در عرصه دادرسی مالیاتی دارد. این مرکز مشاوره مالیاتی که دارای ۳ شعبه در تهران و یک شعبه در مشهد و همدان است، قادر به ارائه خدمات مشاوره مالیاتی در اقصی نقاط ایران است.

همین حالا و با تماس با شماره ۰۲۱۲۲۹۲۷۳۸۸ و یا با مراجعه به آدرس اینترنتی www.persiantax.com امور مالیاتی کسب‌وکار خود را به پرشین تکس بسپارید.

این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 4721096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha