به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانووستی و ایتاتارس، پریماکف روز پنجشنبه در ششمین همایش رسانه های اورآسیا در شهر آلماتی در قزاقستان گفت : "از نظر من ایران در حال حاضر تمایل به سلاح هسته ای ندارد و این کشور معاهده منع گسترش سلاح هسته ای را نقض نمی کند".
پریماکف با اشاره به ادامه مشورت ها و رایزنی های غیر رسمی در میان پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل به اضافه آلمان( 1+5) درباره پیش نویس متن قطعنامه شورای امنیت درباره ایران اعلام کرد که بیش از 60 کشور جهان در زمینه غنی سازی اورانیوم فعالیت دارند و ایران از پیمان منع تکثیر تسلیحات هسته ای ان پی تی خارج نشده و تاکنون مفاد این معاهده را نقض نکرده است.
نخست وزیر سابق روسیه معتقد است : "در مورد غنی سازی اورانیوم باید گفت که ده ها کشور این کار را انجام می دهند و مانع شدن از فعالیت های ایران در این حوزه صحیح نیست".
درعین حال وی افزود : "آژانس بین المللی انرژی اتمی سؤالاتی مطرح می کند که ایران به بخشی از آنها پاسخ نمی دهد. این باعث بروز شک و تردیدهای معینی شده که به نفع ایران نیست".
نخست وزیر سابق روسیه بار دیگر یادآور شد که کشورش قاطعانه مخالف استفاده از نیروی نظامی علیه ایران است.
این مقام روسی که کارشناس مسائل خاورمیانه است در ادامه گفت : "اگر خدای ناکرده علیه ایران از نیروی نظامی استفاده شود بدتر از عراق خواهد بود و می توان احتمال داد که ایران تا پایان این قرن بی ثبات خواهد شد چرا که نیروهای بسیاری برای مبارزه با نیروهای آمریکا بسیج خواهند شد و این موج به سراسر دنیا سرایت خواهد کرد".
پریماکف همچنین با یادآوری این موضوع که روسیه بیش از هر کشور دیگر جهان خواهان ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته ای است، خاطرنشان کرد که ایران همچنان آماده است همه فعالیت های خود را در زمینه فناوری صلح آمیز هسته ای، تحت کنترل و نظارت آژانس انجام دهد.
پریماکف با اشاره به فاصله آمریکا از مرزهای ایران تاکید کرد که روسیه خواهان ظهور یک کشورهسته ای دیگر درخطوط مرزی خود نیست، ولی در عین حال تلاش های کنونی برای حل و فصل این مسئله با توسل به زور، قطعاً سازنده نیست و کاری از پیش نخواهد برد.
پریماکف همچنین اعلام کرد که درخواست آمریکا از روسیه مبنی بر توقف همکاری برای ساخت نیروگاه بوشهر به این بهانه که ایران ممکن است از این نیروگاه در جهت تولید جنگ افزار هسته ای استفاده کند، بی پایه و اساس است.
وی افزود : احداث نیروگاه اتمی بوشهر کاملاً با نظارت و کنترل آژانس انجام می شود در این روند هیچ معاهده ای نقض نشده و تخلفی هم که نشان دهد ایران بدنبال تولید تسلیحات هسته ای است، صورت نگرفته است.
وی افزود همکاری طرف روسی در احداث نیروگاه بوشهر مشروط بر این اصل صورت می گیرد که کلیه سوخت هسته ای مصرف شده در نیروگاه به روسیه بازگردانده شود.
نظر شما