به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام دکتر مهدی طاهری در نشست معارف مدیران ادارات شهرستان فارسان گفت: متونی که در خصوص کربلا و سیره اهل بیت در مسئله عاشورا نوشته شده است را به سه قسم تقسم میکنم، قسم اول مقاتل یا متونی که پایگاه اصلی تحلیل نویسنده و نگارنده این متون مبتنی بر یک رویکرد عاطفی است.
حجتالاسلام طاهری افزود: در این رویکرد عاطفی عمدتا حکایت گر ماجرای عاشورا و کربلا از زاویه عاطفی و احساسات به مسئله عاشورا و کربلا نگاه کرده است.
وی ادامه داد: رویکرد دوم که در متون مربوط به کربلا و عاشورا می توان به آن اشاره کرد، منابع و متونی است که رویکرد تاریخی دارند، مثلا تاریخ طبری که بیشتر تلاش کرده تا به صورت نقل تاریخ مطالب را بیان کند و رویکرد سوم که می توانیم با مراجعه به متون و کتب تاریخ تشیع به آن دست پیدا کنیم، رویکردی تحلیلی دارند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در دو رویکرد تاریخی و عاطفی، نگارنده ها بیشتر به صورت توصیفی مطالب را بیان کرده اند ولی در نگاه تحلیلی به چیستی، چرایی و چگونگی وقایع و رخداد ها پرداخته اند و ویژگی این گونه متون این است که علاوه بر هویت سازی برای جامعه ی شیعی، می تواند نگاه آینده پژوهانه و آینده نگر هم به جامعه القا کند.
حجتالاسلام طاهری گفت: بر اساس رویکرد سوم، یکی از اهداف اساسی که امام حسین(ع) بر اساس آنچه که در زیارت اربعین نقل شده است داشته اند، ایجاد علم، دانش و آگاهی و رفع جهالت از جامعه است و اندیشمندان و پژوهشکران به این نتیجه رسیده اند که اگر جامعه ای بخواهد به رشد و کمال برسد دو عامل را نباید نسبت به آن غفلت داشته باشد، یکی علم و جامعه ای که در آن جهل و نادانی حاکم باشد وضعیت مطلوب را نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه علم مفید برای جامعه باید مشخص شود، افزود: علم نافع علمی است که امام حسین(ع) جان خود را برای آن فدا کرد تا جامعه اصلاح شود و جامعه به رشد و علم نافع برسد.
حجتالاسلام دکتر طاهری ادامه داد: با این همه رشد تکنولوژی و صنعت و.. . همه به این نکته اذعان دارند که این علم باعث رشد انسانیت در جامعه نشده است و باید دید علمی که امام حسین برای آن جان خویش را فدا میکند چه علمی است و بعد اندیشمندان و متفکران جامعه اسلامی باید به این فکر کنند که در انقلاب اسلامی، خروجی نظام اسلامی و انقلاب اسلامی در حیطه ی تعلیم و تربیت، متناسب با تمدن اسلامی هست یا نیست.
نظر شما