به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا نصرآبادی پیش از ظهر دوشنبه در نشستی با اصحاب رسانه با بیان اینکه حفاظت از عرصه های منابع طبیعی به عنوان یک سرمایه ملی و خدادادی نیازمند مشارکت آحاد جامعه است، افزود: همیاران طبیعت یکی از مهمترین ظرفیت های موجود در راستای فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و مشارکت داوطلبانه در امر حفاظت از این سرمایه های عظیم هستند.
وی با اشاره به طرح همیاران طبیعت بیان کرد: این طرح در سال ۱۳۷۷ تهیه و در سال ۱۳۸۶ پس از بازنگری با امضای ریاست محترم وقت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به استانها ابلاغ شد.
نصرآبادی ادامه داد: در طرح همیار طبیعت، افراد علاقمند و دوستداران منابع طبیعی به طور داوطلبانه و به قصد خدمت به منابع طبیعی کشور جذب تا پس از سپری نمودن دوره های آموزشی مرتبط در قالب همیاران طبیعت مروج، محافظ و دانش آموز سازماندهی می شوند.
وی اظهار کرد: همیار طبیعت به فرد یا افرادی برای پیشبرد اهدافی مانند ترویج فرهنگ منابع طبیعی و جلب مشارکت مردم در امور حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری صحیح از منابع طبیعی گام بر می دارند.
نصرآبادی با بیان اینکه همیاران طبیعت در سه گروه دانش آموزی، مروج و محافظ قرار می گیرند، افزود: تمام سطوح دانش آموزی اعم ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان که علاقه مند به طبیعت و فعالیت در زمینه ی ترویج فرهنگ منابع طبیعی باشند می توانند در این طرح شرکت کنند.
وی ادامه داد: همچنین گروه همیار مروج تمام علاقه مندان و دوستداران منابع طبیعی اعم از دانشجویان، طلات، اساتید و مدرسین، شورا های اسلامی، دهیاران و سایر اقشار جامعه که در زمینه ارتقاء فرهنگ منابع طبیعی کوشا هستند را شامل می شود.
نصرآبادی افزود: تمام اقشار جامعه به خصوص مجریان و بهره برداران طرح های منابع طبیعی که تمایل به همکاری در کنترل عوامل عامل تخریب و احیاء منابع طبیعی دارند، می توانند در گروه همیار طبیعت محافظ اقدام کنند.
وی با اشاره به وظایف همیاران طبیعت بیان کرد: تلاش در جهت ارتقاء سطح دانش و بینش جامعه هدف در زمینه حفظ و احیای منابع طبیعی، تلاش در جهت توسعه ی فرهنگ منابع طبیعی و شرکت در کلاس های آموزشی ترویجی در راستای اهداف سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشوراز جمله وظایف این افراد است.
نصرآبادی افزود: همکاری در صیانت از عرصه های منابع طبیعی، شناسایی و معرفی افراد علاقه مند به همکاری در قالب همیار طبیعت، سازماندهی افراد داوطلب در مهار حوادث غیر مترقبه مانند آتش سوزی اطلاع رسانی هر آتش سوزی و تخریب منابع طبیعی به مسئولان ذیربط از طریق سامانه تلفن ۱۵۰۴ از دیگر وظایف همیاران طبیعت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار کرد: این اداره کل تاکنون چهار هزار و ۲۶ همیار دانش آموزی، ۹۸۹ نفر همیار مروج و ۴۴۸ نفر همیار محافظ جذب کرده است.
وی بیان کرد: کلیه علاقه مندان به طبیعت می توانند با مراجعه به سامانه همیار طبیت به آدرس «hamyartabiat.frw.ir» و ثبت نام در این سامانه به عضویت طرح درآمده و از مزایای آن بهره مند و یاری گر ما در امر حفاظت از طبیعت باشند.
نظر شما