به گزارش خبرنگار مهر، محسن هاشمی در مراسم رونمایی از سامانه شهرسازی شهروند محور با بیان این که ارائه خدمتهایی نظیر سامانه شهرسازی شهروند محور، اقدام خوبی است که دسترسی شهروندان به اطلاعات مورد نیاز و مراجعه آنها به شهرداری و دفاتر خدمات الکترونیک را کاهش می دهد گفت : البته در گذشته هم به نوعی این دسترسی از طریق سامانه شهرسازی و شماره پرونده شهرسازی وجود داشت که سامانه جدید آن را تکمیل و تسهیل می کند.
وی ادامه داد: مهمترین ویژگی این سامانه در اختیار عموم گذاشتن جزییات وضعیت ملک، سوابق و طرحهای احتمالی آینده است که پیش از این فقط از طریق سیستم شهرسازی و دفتر خدمات الکترونیک قابل مشاهده بود و به نوعی گامی در شفاف سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات محسوب می شود.
هاشمی تاکید کرد : ابهامی به این نوع فعالیتها از سوی برخی کارشناسان وارد شده است که انتشار این میزان گسترده از اطلاعات، اگر فرهنگ استفاده و آموزش صحیح آن وجود نداشته باشد، به چه نتیجه ای می رسد؟ در برخی موارد ممکن است انتشار این اطلاعات، به سواستفاده برخی افراد نظیر بنگاههای معاملات ملکی برای اطلاع از وضعیت املاک که مالکان یا خریداران جدید آن از وضعیت ملک بی اطلاعند منجر شود.
رییس شورای شهر تهران اضافه کرد : چالش اصلی معاونت شهرسازی، تلاش برای آموزش همگانی شهروندان جهت استفاده از این اطلاعات است که اگر با روش رسانه ای و سیستم درستی طراحی و اجرا شود، منافع شهروندان را افزایش و هزینه های کم اطلاعی و آسیب پذیری آنها را کاهش می دهد. البته باید اتصالی بین این سامانه ها و سیستم های کنترلی و دریافت عوارض ومالیات شهری ایجاد شود تا همه ذینفعان در ارزش افزوده فعالیت های ساختمانی سهیم باشند و منافع آن تنها به سازنده یا بساز بفروش نرسد.
هاشمی با بیان این که شاهد هستیم که بیش از ۷۰ هزار پرونده در کمیسیون ماده صد انباشته شده و دهها برابر این مقدار از طریق سیستم نظارت فنی و تغییر پروانه در شهرداری، توانسته اند بیش از میزان مصوب در طرح تفصیلی و دستور نقشه اصلی خود، بنا احداث کنند و منافع هنگفتی بدست بیاورند بدون آنکه که سهم مدیریت شهری و پرداخت هزینه های خدمت رسانی را ادا کرده باشند گفت :اگر سامانه شهرسازی بتواند بصورتی هوشمند اینگونه اقدامات را رصد کرده و اطلاعات را بصورت دسته بندی شده در اختیار مدیران قرار دهد، قطعا امکان دفاع از حقوق عمومی وجلوگیری از سواستفاده، رانت و تضییع منافع شهروندان افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد : مهمترین مطالبه امروز شهروندان از شهرسازی، کاهش زمان صدور پروانه و پایان کار ساختمان است، متوسط صدور زمان پروانه ساختمانی در تهران یکسال وپایان کار ساختمان حدود شش ماه است که البته بخش قابل توجهی از آن مربوط به ارتباط با دستگاههایی خارج از شهرسازی مانند سازمان ثبت اسناد، آتش نشانی، فضای سبز، مترو و ... می باشد که می توان با مکانیزه کردن وتسریع در آن، این زمان را کاهش داد
نظر شما