به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل ستاد اربعین سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد، با قدردانی از منطقه آزاد اروند به دلیل جایگاه ویژه و اهتمام خاصش در حوزه آموزه های دینی، ارزشهای اسلامی و انقلابی افزود: ۱۱۰ موکب این ستاد تحت عنوان مواکب الاتحاد در عراق و ایران برپا شده است که از تعداد کل مواکب برپا شده، ۱۰ موکب در عراق و ۱۰۰ موکب در مسیرهای منتهی به مرزها و گذرگاههای مرزی استقرار یافته است.
ارزانی گفت: اربعین به مثابه نهالی است که کوچک بوده اما امروز پرورش یافته و بیش از ۲۰ میلیون زائر را بدون در نظر گرفتن حزب، جنسیت، ملیت و کشور به سوی خود جذب می کند.
وی با تاکید بر اینکه اربعین بدیل و نظیر ندارد، اظهار کرد: در فستیوال ها و همایش های گوناگونی در کشورهای مختلف حضور داشتم اما هیچ یک مثل اربعین نیست، کل جمعیت کربلا ۲۰۰ هزار نفر است اما در ایام اربعین ۱۰ برابر جمعیت این شهر به آن وارد می شوند و این ها از کرامات امام حسین (ع) است.
دبیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور تصریح کرد: امام حسین همه اعم از پیر، جوان، مرد و زن را دور هم جمع کرده و همگان پای کار هستند، اربعین کوچک و بزرگ نمی شناسد.
حجت الاسلام ارزانی با تاکید بر اینکه ، باید از محور وحدت در فعالیت ها و برنامه هایمان استفاده کنیم، یادآور شد: طبق برنامه ریزی های انجام شده همایش جاماندگان اربعین را از میدان امام حسین تا شهر ری برگزار می کنیم، ضمن اینکه به مناسبت اربعین ۸ سوگواره کانون های فرهنگی و هنری در ۸ استان کشور برگزار شده و یا در حال برگزاری است.
وی گفت: در روز اربعین با حضور ۱۰۰۰ نوجوان فعال در کانون های مساجد سرودی تحت عنوان «هوای تازه» و در ساعتی معین در ۱۱۰ موکب مستقر شده ما در عراق و ایران خوانده می شود.
وی افزود: ۱۲ سرود به زبانهای مختلف در قالب آلبومی تهیه شده و در اختیار کانون های فرهنگی هنری مساجد قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در زمان جنگ آرزوی رزمندگان آن بود که حتی برای لحظه ای کربلا را ببینند، اظهار کرد: همایش جاماندگان اربعین نیز در این روز در تهران برگزار خواهد شد که مواکب متعددی در کنار مساجد مستقر شده و به زائران جامانده از مراسم اربعین خدمات رسانی می کنند.
دبیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور تصریح کرد: مستند فردوس تا فردوس نیز کاری از اهالی شهر فردوس در سفر به کربلاست که با همکاری این نهاد تهیه شده است که این مستند در حال ساخت است.
جت الاسلام ارزانی با اشاره به اینکه در حال راه اندازی سامانه «بچههای مسجد» هستیم، یادآور شد: در این سامانه کانون ها و مساجد برنامه های خود را به ثبت میرسانند و عمده خدمات خود را نیز معرفی می کنند، باید تمام پرچمها و تبلیغات را کنار بگذاریم و پرچم یا حسین را برداریم.
وی با بیان اینکه فردا در مرز مهران نیز آئین افتتاح مسجد اربعین کانون فرهنگی هنری خادمین اربعین را افتتاح خواهیم داشت که در تمام طول سال فعال خواهد بود، گفت: اربعین اقیانوس ژرفایی است که در هر نقطه از آن گوهرهای بسیاری یافت می شود.
وی افزود: یک پروژه پژوهشی نیز با همراهی انجمن های علمی حوزه در ۵ بخش اقتصاد، سیاست، اخلاق، روانشناسی و جامعه شناسی داریم که در آن متخصصان ما که تخصص حوزه ای دارند، برای انجام این امورات به کشور عراق اعزام شدند که بحث اربعین را نیز از این منظرها نیز واکاوی کنند.
وی با اشاره به اینکه قصدمان آن است تا شور اربعین را در قالب پویش ویژه کودکان و نوجوانان و زائران مسجدی گسترش دهیم، اظهار کرد: در مرز میرجاوه نیز کانونی داریم که از زائران پاکستانی به صورت تمام قد پذیرای می کنند، خادمان این موکب در عین حالی که وضعیت زندگی شان چندان مناسب نیست اما برای زائران سنگ تمام میگذارند.
وی با اشاره به اینکه ۲۰ هزار کانون فرهنگی هنری در کشور داریم تصریح کرد: از این تعداد یک هزار و ۷۰۰ کانون آن مربوط به اهل سنت است.
نظر شما